به گزارش خبرگزاری فارس از اهواز به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان، محمد قاسمی نژاد اظهار داشت: امسال 22 هزار هکتار از سطح زیر کشت این محصول به کشت ارقام پر محصول شفق، کادوس، پویا و دانیال و بقیه به کشت ارقام محلی همچون عنبر بو زرد و قرمز، عنبر نجفی و چمپا اختصاص داشت.
وی افزود: امسال 280 هزار تن شالی از شالیزارهای خوزستان برداشت شد که با خشک کردن آنها 185 هزار تن برنج سفید تولید و روانه بازار مصرف شد.
قاسمی نژاد با بیان اینکه نبود تجهیزات پیشرفته در کارگاههای شالیکوبی تا حدودی بر روی کیفیت برنج در استان تاثیر گذاشته، تصریح کرد: برنجهای تولیدی خوزستان با توجه به در نظر گرفتن مسائل فرهنگی و تغذیه مشترک، توسط بخش خصوصی به استانهای شمالی، ایلام، فارس، اصفهان و چهار محال و بختیاری ارسال میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی خوزستان با اشاره به اینکه تولید برنج استان امسال در مقایسه با پارسال تغییری نداشته است، گفت: امسال سطح زیر کشت برنج به دلیل کمبود آب و خشکسالی توسط جهاد کشاورزی کاهش یافت و به 4 هزار هکتار رسید ولی با اجرای طرحهای مختلف از جمله مدیریت تغذیه استفاده از ارقام پرمحصول، مدیریت عوامل زیان رسان و افزایش عملکرد در واحد سطح، میزان تولید در استان ثابت باقی ماند.
به گفته قاسمی نژاد، خوزستان پس از استانهای گیلان و مازنداران با تامین 9 درصد برنج کشور سومین استان کشور از نظر تولید برنج با کیفیت است.
به گزارش خبرگزاری فارس، شهرهای رامهرمز، شوشتر، باغملک، ایذه و شادگان از جمله شهرهای برنج خیز استان بشمار میروند. بیش از 2 هزار شالیکار در استان خوزستان به کشت و تولید برنج مشغول هستند. سابقه کشت برنج در کشور و استان خوزستان به 2 هزار سال پیش برمیگردد و هم اکنون 21 استان کشور در کشت برنج فعالیت میکنند. سطح زیر کشت برنج در کشور 630 هزار هکتار و میانگین تولید 2 میلیون و 200 هزار تن است.
انتهای پیام/2247/ب/گ1003