به گزارش خبرگزاری فارس از خرمآباد، اردشیر شیخ آزادی عصر امروز در کارگروه تخصصی سلامت و امنیت غذایی لرستان با بیان اینکه یکی از مسائل و مشکلات مهم جامعه امروز تغذیه دانشآموزان است، گفت: تغذیه سالم در رشد جسمی و ذهنی دانشآموزان اهمیت دارد و باید در بوفه مدارس مروج سلامت میتوان غذاهای گرمی همچون انواع آش، انواع سوپ، لوبیا، عدسی، حلیم، شله زرد، سمنو و فرنی را به شرط اینکه در آشپزخانهای مطابق با موازین بهداشتی تهیه شود، عرضه کرد و با خرید غذای گرم، فرهنگ استفاده از غذاهای سنتی و مفید را به دانشآموزان آموخت.
وی افزود: متاسفانه حدود 11 درصد جمعیت زیر 20 سال این لرستان به دلیل تغذیه نامناسب و استفاده از غذاهای آماده دچار بیماری چاقی هستند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه عوارض اصلی این مشکل، چاقی مفرط در افراد است، اظهار داشت: با توجه به اینکه بیماری های قلبی، عروقی، چربی و فشار خون از عوارض چاقی محسوب میشوند، باید از مصرف مواد غذایی نامناسب به ویژه از طریق دوره گردها و دستفروشان جلوگیری کرد.
شیخآزادی افزود: با توجه به اینکه نیمی از کودکان چاق در بزرگسالی نیز دچار چاق میشوند، باید این افراد را با مواد غذایی همچون آهن، ید، کلسیم و ویتامین تقویت کرد.
وی عوارض ناشی از کمبود ریز مغذیها را کاهش بهرههوشی، رشد افراد، میزان قدرت یادگیری، افت تحصیلی و پوکی استخوان عنوان کرد و افزود: فرهنگ تعذیه مناسب، دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی از جمله راهکارهای کاهش مشکلات ناشی از چاقی و تغذیه نامناسب است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان با بیان اینکه کودکان نیاز به مراقبتهای بهداشتی دارند، اظهار داشت: استفاده از غذاهای آماده و بیتحرکی از دلایل اصلی چاقی مفرط است.
قائم مقام وزیر بهداشت در لرستان گفت: تغییر الگوهای غذایی از سنتی به فست فودها و زندگی صنعتی علت چاقی مفرط در کودکان است.
شیخآزادی به چاقی افراد اشاره کرد و آن را عامل بیماریهای قلبی و عروقی، دیابت، چربی و فشارخون و نیز بیماریهای روحی و روانی برشمرد و اظهار داشت: 50 درصد افرادی که در دوران کودکی چاق بودهاند در سنین بزرگسالی نیز به طرف چاقی میروند.
انتهای پیام/آ20