به گزارش خبرگزاری فارس از املش، علی محرر در جلسه ستاد راهبردی چای گیلان متوسط باغهای چای برای کشاورزان را 6 دهم هکتار دانست و اظهار کرد: کشاورز، کارخانهدار و بازار باید از چای سود ببرند.
وی چای را دارای ارقام مختلف و نرخهای متفاوت عنوان کرد و افزود: چای خشک دارای ارقام قلمی، ممتاز، شکسته و باروتی است.
محرر با بیان اینکه کشاورزان بزرگ باغهای چای را رها کردهاند، تصریح کرد: کشاورزان دارای قطعههای کوچک برای امرار معاش وارد باغها میشوند.
رئیس سازمان چای ایران ورود چایکار به باغ را نیازمند انگیزه خواند و ابراز کرد: بانکها باید به کشاورزان پیشپرداخت بدهند و در واقع چای از چایکار پیشخرید شود.
وی چای را دارای داستان غمانگیز دانست و خاطرنشان کرد: وضعیت چای در مدت 2 سال گذشته بهبود پیدا کرده است.
محرر از احداث 10 کارخانه چای سبز از سال 89 تاکنون در گیلان خبر داد و بیان کرد: 5 کارخانه چای سبز در منطقه املش راهاندازی شده است.
رئیس سازمان چای ایران با اشاره به احداث 40 کارخانه بستهبندی چای در گیلان، اذعان کرد: بخشی از چای سنواتی را توانستیم به کمپوست تبدیل کنیم.
*چای در خطر سقوط است
نماینده مردم املش و رودسر نیز در جلسه مذکور خواستار برآورد هزینه تولید چای شد و گفت: اشتغالزایی چای کاهش پیدا کرده است.
محمدمهدی رهبری املشی یکپارچهسازی مدیریت را در وضعیت صنعت چای تاثیرگذار عنوان کرد و افزود: مدیریت واردات، تولید و توزیع چای باید یکپارچه شود.
وی بر تعرفه واقعی در واردات چای تاکید کرد و یادآور شد: طرح شبنم به منظور کنترل و شناسایی چای وارداتی موثر است.
رهبری املشی با اشاره به واردات 48 هزار تن چای در سال جاری به کشور، تصریح کرد: تنها واردکننده و توزیعکننده از واردات چای سود میبرند.
نماینده مردم املش و رودسر با بیان اینکه چای در خطر سقوط قرار گرفته است، بیان کرد: باغهای چای مانند گذشته زنده و با نشاط نیست.
انتهای پیام/ی20