به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، عبدالرضا مرادی امروز در نشست خبری خود در جمع خبرنگاران به اقدامات شش ماهه شبکه دامپزشکی در بحث مبارزه با بیماری دامی، بهداشت و نظارت بر بهداشت عمومی، دارو درمانی، طیور و واحد بررسی بیماریها پرداخت و اظهار کرد: در شش ماهه جاری نزدیک 13 میلیون قطعه مرغ در کشتارگاه طیور کشتار شده است که 72 هزار قطعه مرغ توسط بازرسان از چرخه مصرف انسانی خارج شده است.
وی با بیان اینکه دلایل مختلفی برای غیرقابل مصرف انسانی بودن وجود دارد، افزود: این طیور غیرقابل مصرف وزن کم و یا بیماری داشته که از مصرف انسانی خارج شده است.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان اصفهان با بیان اینکه شهر اصفهان هفت کشتارگاه طیور دارد، تصریح کرد: حدود 77 هزار رأس دام در شش ماهه کشتار شده است که بیش از 10 تن از این دام قابل مصرف برای انسان نبوده و توسط بازرسان در اتاق ضبط جمع و پلمب شده است.
وی تاکید کرد: گوشتها پس از قرنطینه به کارگاههای تبدیل به پودر گوشت و دام تبدیل میشود.
مرادی دامهای کشتار شده را به تفکیک شامل، 33 هزار و 780 گوسفند، 35 هزار و 227 بز، 8 هزار و 850 گاو و 135 نفر شتر عنوان کرد.
وی با اشاره به اینکه 2 هزار واحد عرضه فرآوردههای گوشتی خام در سطح شهر از طریق قصابی، مرغ فروشی، ماهی فروشی و نیز رستورانها عرضه میشود، گفت: در شش ماهه نخست سال جاری، در حدود 7 هزار مورد بازرسی از واحدهای عرصه گوشت خام در اصفهان صورت گرفته است.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان اصفهان اضافه کرد: در این بازرسیها 7 هزار و 64 کیلوگرم فرآورده خام دامی ضبط و 700 مورد تخلف در سطح شهر تذکر داده شد.
وی همچنین از پلمپ پنج واحد عرضه گوشت در اصفهان خبر داد و افزود: این مراکز تخلف بهداشتی داشتند.
مرادی در بخشی از صحبتهای خود به گواهی حمل دامی اشاره و تصریح کرد: در شش ماهه جاری، هزار و 481 مورد گواهی حمل قرنطینه دام خام در اصفهان به صورت اینترنتی صادر شده است.
وی یکی از بخشهای مهم دامپزشکی را واحد مبارزه با بیماریها در دامداریها و واکسیناسیون دانست و تصریح کرد: در شش ماه گذشته، 20 نوع عملیات و 866 هزار و 963 رأس دام واکسیناسیون شدند.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان اصفهان واکسن تب مالت، واکسن شاربون(سیاه زخم) تب برفکی را از مهمترین واکسنهای انجام شده بر روی دام برشمرد.
وی در ادامه بیماری تب کنگو را یکی از بیماریهای شایع در فصل گرما دانست و گفت: این بیماری از طریق کنه و ویروس موجود به بدن حیوان وارد و انسان با خوردن گوشت و سایر فرآوردههای آن میتواند حامل این بیمار شود.
مرادی تنها راه کنترل چرخه انتقال بیماری انسان و دام را پیشگیری قبل از کشتار دام عنوان کرد و افزود: ریشه بسیاری از بیماریها از طریق دام است.
وی در بخشی دیگری از صحبتهای خود به سمزدایی اشاره و تصریح کرد: 2 هزار و 570 مورد سم پاشی محل کشتار دام، 39 هزار و 570 رأس دام سمپاشی شده و 711 متر مربع سمپاشی جایگاه دام صورت گرفته است.
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان اصفهان گفت: یک هزار و 97 لیتر ماده ضد عفونی در جایگاه دامی برای کنترل بیماری بین دام و انسان عرضه شده است.
وی در مورد بخش واحد خونگیری و مبارزه با بیماری انسان و دام اضافه کرد: در شش ماهه جاری، 20 هزار رأس دام را خونگیری کردهایم که 31 رأس دام، مبتلا به تب مالت بودند.
انتهای پیام/غ10/ض1002