به گزارش خبرگزاری فارس از سوادکوه، عباسعلی مطلبی صبح امروز که به عنوان سخنران ویژه دومین سمینار امنیت غذایی در دانشگاه آزاد واحد سوادکوه سخنرانی میکرد، با اشاره به اینکه بخش کشاورزی با تولید 107 تن محصول نقش قابل توجهی در اقتصاد کشور دارد، تصریح کرد: 14 درصد تولید ملی کشور در بخش کشاورزی است.
وی با تاکید بر اینکه یک پنجم اشتغالزایی کشور و 90 درصد صنایع تبدیلی کشور را در بخش کشاورزی داریم، خاطرنشان کرد: مراقبت از غذا، کاهش ضایعات، کیفیت بخشی به مواد غذایی و توجه به بستهبندی غذایی از اهداف مورد نظر در امنیت غذایی در دید جهانی است.
وی به چالشهای جدید برای ایمنی موادغذایی اشاره کرد و یادآور شد: دگرگونی و تحول در تجارت مواد غذایی، تغییر در الگوهای تولید و توزیع مواد غذایی و افزایش زندگی شهرنشینی از چالشهای جدید برای ایمنی مواد غذایی است.
مطلبی افزود: طولانی شدن فاصله تولید کننده و مصرفکننده و تغییر در شیوه زندگی و نحوه انتخاب مواد غذایی و افزایش تقاضای مصرف انواع مواد غذایی نیز باید مورد توجه پژوهشگران باشد.
مشاور وزیر جهاد کشاورزی به ضرورت نگرش جامع به تامین ایمنی غذایی اشاره کرد و گفت: تاکنون مطالعه فراگیری از لحاظ ایمنی مواد غذایی به صورت جامع انجام نشده است.
رئیس موسسه تحقیقات شیلات کشور خواستار توجه به استانداردهای کارشناسی در امنیت غذایی شد و افزود: استفاده از آفتکشها و باقیمانده سموم کشاورزی، عدم وجود آموزشهای لازم و کافی در زمینه راهبردهای لازم در زمان صید و برداشت محصول باید در برنامهریزیها مورد توجه قرار گیرد.
انتهایپیام/ش20/گ1003