اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

نمایش عتیقه‌های کشف شده از دل خاک

موزه تخصصی باستان‌شناسی با قدمت 6 هزار ساله خداآفرین افتتاح شد

خبرگزاری فارس: مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان‌شرقی از بهره‌برداری و افتتاح موزه باستان‌شناسی شهرستان خداآفرین به مناسبت گرامیداشت هفته دولت خبر داد.

موزه تخصصی باستان‌شناسی با قدمت 6 هزار ساله خداآفرین افتتاح شد

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی، تراب محمدی در آیین افتتاح این موزه خاطرنشان کرد: اشیای یافت شده از کاوش‌های منطقه خداآفرین در شمال استان آذربایجان‌شرقی قدمتی شش هزار ساله دارند که در موزه خداآفرین نگهداری می‌شوند.

وی با اشاره به اشیای نگهداری شده در موزه خداآفرین، سفال‌های خاکستری این موزه را که طی عملیات باستان‌شناسی و کاوش‌ها کشف شده، از آثار به جا مانده دوران عصر آهن عنوان کرد و گفت: این موزه با تلاش و پیگیری‌های کارشناسان، کاوشگران و مدیران آماده بهره‌برداری شده است.

محمدی ادامه داد: منطقه تاریخی خداآفرین به دلیل موقعیت ممتازی که داشته از هزاران سال قبل مسکن و مأمن مردمان دنیای کهن بوده که کاوش‌های باستان‌شناسان نشان‌دهنده این است که از چهار هزار سال قبل از میلاد مسیح، اقوامی در این منطقه سکونت داشتند که به فنون و هنرهای مختلف نیز آراسته بودند.

رئیس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی استان در فهرست آثار ملی تصریح کرد: اشیای نگهداری شده در موزه خداآفرین برای موزه‌های کشور مهم بوده و نشان‌دهنده تاریخ حدود شش هزار ساله منطقه است و منبع مطالعاتی بسیار خوبی برای دانشجویان و محققان بوده که در معرض دید گردشگران، عموم و پژوهشگران قرار گرفته است.

محمدی با اشاره به اشیای نگهداری شده در این موزه گفت: سفال‌های موسوم به سفال خاکستری که مختص عصر آهن بوده به وفور در کاوش‌ها و در گورها یافت شده که تاییدی دیگر بر تاریخ این منطقه است و همچنین هشت گور که اجساد آنها به شکل جنینی دفن شده‌اند از دیگر اشیایی است که در این موزه نگهداری می‌شود.

مدیرکل سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی در گورهای کشف شده، انواع زیورآلات فلزی، مفرغی و صدفی و سنگ‌های عقیق مختلف، همچنین گیره و قلاب با شکل‌های تزییناتی وجود داشتند که اهمیت مردمان ساکن در این مناطق به زیبایی و آراستن خود حتی پس از مرگ و اعتقاد به زندگی پس از مرگ را خاطرنشان می‌کند.

محمدی افزود: قبر یک حیوان که در آن جمجمه حیوان دیگری نیز به همراه قطعات سفال و سنگ عقیق یافت شده نیز در نوع خود بی‌نظیر بوده و در هیچ جای کشور چنین قبری یافت نشده است.

وی گفت: نمونه‌هایی از قلاب ماهی‌گیری نیز از دیگر اشیای منحصر به فرد نگهداری شده در این موزه است که با توجه به مجاورت منطقه با رود ارس، چگونگی تهیه غذای ساکنان این منطقه در چهار هزار سال قبل از میلاد مسیح را نشان می‌دهد.

وی اضافه کرد: بخشی از اهمیت اشیای یافت شده به این دلیل است که نشان می‌دهد علاوه بر زندگی کوچ‌نشینی، نوعی از زندگی ثابت و استقرار در شهرها نیز در این منطقه در چهار هزار سال قبل از میلاد مسیح در جریان بوده است.

محمدی خاطرنشان کرد: اشیای یافت شده در این کاوش‌ها پس از مرمت و احیای لازم برای اشیای تاریخی، هم‌اکنون در موزه باستان‌شناسی شهرستان خداآفرین به نمایش عمومی درآمده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی پیش‌بینی کرد که موزه باستان‌شناسی شهرستان خداآفرین به واسطه اشیایی که در آن نگهداری می‌شود یکی از موزه‌های زیبا و پر بازدید استان خواهد شد و می‌تواند توجه مخاطبان بسیاری از گردشگران، دانشجویان و محققان را به سوی خود جلب کند.

این موزه با مشارکت سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی، شهرداری خمارلو و سازمان تجاری صنعتی منطقه آزاد ارس بهره‌برداری شده است.

انتهای پیام/ل10/ف4004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول