اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  ایران در جهان

جروزالم‌پست:

حمله به ایران بسیار خطرناک است/ همه ما در معرض باران موشک‌های ایران قرار می‌گیریم

خبرگزاری فارس: ادامه لفاظی‌های «بنیامین نتانیاهو» علیه ایران، موجب شده تا دامنه مخالفت‌ها علیه وی و مواضعش هر روز ابعاد گسترده‌تری بگیرد.

حمله به ایران بسیار خطرناک است/ همه ما در معرض باران موشک‌های ایران قرار می‌گیریم

به گزارش فارس روزنامه صهیونیستی «جروزالم‌پست» با انتشار مقاله‌ای به قلم «گرشون باسکین» کارشناس سیاسی و رئیس موسسه روابط اعراب و یهودیان در اسرائیل، از «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی و «ایهود باراک» وزیر جنگ این رژیم خواسته تا از مواضع جنگ‌طلبانه خود دست بردارند.

• از نتانیاهو میخواهم که حمله نکند/ باید به سلامت روانی وزیر جنگ شک کرد

باسکین در این مقاله نوشته است: صف‌آرایی متحیرکننده‌ای از کارشناسان نظامی، ژنرال‌های بازنشسته، سران موساد و خدمات امنیت عمومی، سران سابق شورای امنیت داخلی، وزرای جنگ سابق، و نخست‌وزیران سابق، شکل گرفته که همگی از بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر و ایهود باراک وزیر جنگ می‌خواهند بدون حمایت و همراهی کامل آمریکا دست به حمله به ایران نزنند.

وی ادامه می‌دهد: من نیز از نخست‌وزیر و وزیر جنگ می‌خواهم که دست به حمله به ایران نزنند. می‌دانم که (در صورت گفتن این صحبت) به من لقب دست‌نشانده، مزدور و بسیاری القاب دیگر داده می‌شود. می‌دانم که برخی خوانندگان سریعا می‌گویند که من به دنبال آن هستم تا ایران به اسرائیل حمله هسته‌ای کند. مهم نیست. زمانی که وزیر جنگ به راحتی می‌گوید اگر ما اسرائیلی‌ها درست عمل کنیم و داخل (پناهگاه) بمانیم، باز هم 500 نفر کشته می‌شوند، دلیل خوبی به وجود می‌آید که سلامت عقلی او در انجام حمله را مورد سوال قرار دهیم.

نتانیاهو و باراک

چرا 5هزار نفر نه، و چرا 50هزار نفر نه؟ چه کسی می‌تواند به دقت تخمین بزند که چه تعداد از ما زیر باران موشک‌هایی که ممکن است از سیستم دفاع موشکی ما عبور کنند، کشته می‌شوند؟ جنگ ایران و عراق 8 سال به طول انجامید و بیش از یک میلیون کشته داشت. اگر ما حمله‌ای علیه ایران انجام دهیم، چرا باید اینطور فکر کنیم که آن‌ها ساکت مانده و اگر ما بخواهیم جنگ را پایان دهیم، آن‌ها نیز آن را تمام می‌کنند؟

• هیچ مدرکی برای اثبات نظامی بودن برنامه هسته‌ای ایران نداریم/ جنگ با لبنان سید حسن نصرالله را به رهبری محبوب بدل کرد

قطعا این طرح برای جلوگیری از این ریسک که ایران به بمب هسته‌ای دست یابد، ارائه شده است. اما هیچ‌کس تاکنون نگفته که ایران از خط قرمزی (دست‌یابی به بمب هسته‌ای) که اسرائیل تعیین کرده عبور کرده است. هیچ‌کس مدرکی کامل، محکم، و غیرقابل انکار که نشان دهد ایرانی‌ها برنامه بمب هسته‌ای دارند، ارائه نکرده است. بهترین چیزی که ما در دست داریم، گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی است که تنها (ویژگی‌اش آن است که) نمی‌توان از طریق آن اطمینان یافت که ایران برنامه بمب هسته‌ای ندارد.

باسکین در ادامه می‌نویسد: فکر می‌کنم حمله اسرائیل علیه ایران تنها با هدف بالا بردن هزینه برنامه‌های ایران انجام می‌شود. حمله اسرائیل به دنبال آن خواهد بود تا مانعی در برابر طرح‌های آتی ایرانی‌ها ایجاد کند. حتی اگر به هیچ وجه احتمال ضربه زدن به برنامه هسته‌ای ایران هم وجود نداشته باشد، حمله اسرائیل به ایران احتمالا با هدف ضربه زدن به زیرساخت‌های مناطق شهری نظیر پالایشگاه‌ها و نیروگاه‌های برق انجام می‌شود، تا بتوان ایران را به قرن 19 بازگرداند.

پیش از جنگ دوم با لبنان (جنگ 33 روزه) هم طرحی مشابه وجود داشت، که نه تنها نتوانست عموم لبنانی‌ها را علیه حزب‌الله برانگیزد، بلکه موجب شد تا (سید) حسن نصرالله به یکی از محبوبترین رهبران جهان عرب و اسلام بدل شود. با این حال، کاملا اطمینان دارم که کارشناسانی در کنار نتانیاهو و باراک حضور دارند که پیش‌بینی کرده‌اند که حمله اسرائیل موجب تقویت اپوزیسیون ایران می‌شود، و به «جنبش سبز» که پس از انتخابات ریاست‌جمهوری سال 2009 شکل گرفت، حیاتی تازه می‌بخشد.

اما اگر دستاورد حمله اسرائیل کاملا معکوس شود، چه؟ اگر حمله اسرائیل به پیشبرد برنامه تسلیحات هسته‌ای ایران مشروعیت بخشد، چه؟ شاید نتیجه پایانی این باشد که ایرانی‌ها تصمیم به ساخت بمب بگیرند، و حتی برای آنکه نشان دهند که با وجود حمله اسرائیل قادر به انجام این کار هستند، برنامه‌های خود را سرعت بخشند.

• حمله به ایران بسیار خطرناک، تضمین نشده و کشنده است

حمله اسرائیل به ایران، برای اسرائیل بسیار بد خواهد بود. این (حمله) بسیار خطرناک و پرمخاطره است، نتیجه تضمین شده‌ای ندارد، و میلیون‌ها اسرائیلی‌ را در معرض حمله مستقیم موشکی از جانب همسایگانمان قرار می‌دهد. این (حمله) حمایت جهان عرب و جهان اسلام علیه اسرائیل را یکپارچه می‌کند و حتی اگر برخی رژیم‌های منطقه از حمله اسرائیل به ایران خوشحال شوند، خیابان‌های کشورهای عربی اسلامی مملو از کسانی خواهد شد که در حمایت از روحانیون و بیزاری از اسرائیل، تظاهرات می‌کنند.

یهودیان و موسسات یهودی در سرتاسر جهان در برابر تیم‌های عملیاتی ایرانی که پیش از این ظرفیت آن‌ها را دیده‌ایم آسیب‌پذیر خواهند شد. چرا خود را در معرض این خطرها قرار دهیم؟

فکر می‌کنم امروز بهترین راه برای آنکه بتوان از انجام حمله‌ اسرائیل علیه ایران جلوگیری کرد، این است که آمریکا از طفره رفتن دست برداشته، مستحکم قدم بردارد و بدون اما و اگر، بیان کند که در شرایط کنونی حمله اسرائیل به ایران غیرقابل قبول است.

بحث حمله به ایران که بسیاری آن را حربه نتانیاهو برای فرار از قبول مسئولیت مشکلات اقتصادی رژیم‌صهیونیستی می‌دانند، به موضوعی بدل شده که اختلافات گسترده و شدیدی را نه تنها با سران آمریکا، بلکه حتی در درون اسرائیل موجب شده است، به نحوی که حتی «شیمون پرز» رئیس رژیم‌صهیونیستی نیز به مخالفت با نخست‌وزیر خود برخواسته است.

جدیدترین نظرسنجی‌های انجام شده در سرزمین‌های اشغالی نیز نشان می‌دهد که اکثر اسرائیلی‌ها مخالف ماجراجویی نظامی اسرائیل علیه ایران هستند، و آن را خطری برای اساس موجودیت این رژیم می‌دانند، هرچند که همین افراد وقعی به قلدری‌های نتانیاهو نمی‌نهند و آن را تنها یک بلوف سیاسی می‌دانند.

انتهای پیام/ق.ص

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول