اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

در اراضی آذربایجان‌شرقی انجام می‌شود

کشت کلزا به جای محصولات پرمصرف آب

خبرگزاری فارس: رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان‌شرقی از کاشت کلزا به جای محصولات پر مصرف آبی همچون پیاز و سیب‌زمینی در اراضی این استان در تناوب غلات خبر داد.

کشت کلزا به جای محصولات پرمصرف آب

به گزارش خبرگزاری فارس از آذرشهر، مسعود محمدیان صبح امروز در حاشیه برداشت کلزا از مزارع بخش "ایلخچی" در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار کرد: این استان یکی از مراکز مهم تولید کلزا در کشور است و اراضی بخش ایلخچی در شهرستان اسکو یکی از قطب‌های مهم تولید این محصول در استان به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه میزان تولید در واحد سطح در اراضی بخش ایلخچی بیشتر از سایر شهرهای استان است، افزود: تبریز با کاشت 910 هکتار مقام اول و شهرستان اسکو با کاشت 850 هکتار کلزا مقام دوم از لحاظ سطح زیر کشت قرار دارد.

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان متوسط تولید کلزا در استان را یک‌هزار و 700 کیلوگرم در هر هکتار دانست و گفت: این میزان در شهرستان اسکو دو تن است که از این لحاظ رتبه اول استانی را به خود اختصاص داده است.

محمدیان بزرگ‌ترین مشکل استان در بخش کشاورزی را کم‌آبی و خشکسالی‌های رخ داده دانست و گفت: پسروی دریاچه ارومیه و شور شدن چاه‌ها و زمین‌های کشاورزی باعث شده توجه به اصلاح الگوی کشت بیش از پیش مورد توجه کشاورزان و بهره‌برداران قرار گرفته و محصولاتی با نیاز آبی کم در مزارع کشت و تولید شود.

مدیر جهادکشاورزی شهرستان اسکو نیز با بیان اینکه روغن کلزا به دلیل حضور اسیدهای چرب اشباع نشده و فاقد کلسترول از کیفیت تغذیه‌ای بالایی برخوردار است و بین ارقام و در شرایط مختلف تنوع زیادی در ترکیب اسیدهای چرب آن مشاهده می‌شود، گفت: برخی از انواع کلزا که در گروه کانولا قرار دارند دارای کمتر از 30 میکرومول گلوکوزینولات در هر گرم کنجاله بوده و روغن دانه آنها دارای مقدار زیادی اسیدهای چرب غیر اشباع و حدود دو درصد یا کمتر دارای اسید اروسیک هستند و روغن آنها به صورت خوراکی مصرف می‌شود.

حسن ایمانی با بیان اینکه کنجاله کلزا یکی از منابع غذایی مهم و شناخته شده در بخش دام کشور است، ادامه داد: کشت و کاربرد کنجاله کلزا نیازمند فرهنگ‌سازی است.

وی با بیان اینکه کلزا در تناوب هر محصولی که اجازه تهیه بستر مناسب بذر، کشت و اجتناب از بیماری‌های خاکزی را فراهم می‌سازد، رشد می‌کند، ادامه داد: کلزا در تناوب با سایر محصولات به ویژه غلات قرار می‌گیرد و در کنترل بیماری‌ها، آفات و علف‌های هرز مزارع مؤثر است.

ایمانی با بیان اینکه آزمایش‌های انجام شده نشان داده است که عملکرد به دست آمده از گندم کشت شده پس از کلزا حدود 10 درصد بیشتر از عملکرد زراعت گندم پس از آیش است، افزود: برداشت زودهنگام این محصول و استفاده دوباره از زمین برای کاشت سایر محصولات کشاورزی از جمله عوامل اصلی افزایش سطح زیر کشت کلزا در این شهرستان است.

انتهای پیام/ل10/ف4004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول