سید مرتضی صفوی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در اصفهان اظهار کرد: بسیاری از بیماریهایی که در هنگام روزه گرفتن بر روزهداران عارض میشود مثل حالت تهوع، سردرد، یا حتی کاهش قند خون به دلیل بدغذایی در سحری و افطاری است.
وی افزود: زمانی که فرد به هنگام سحری مقدار زیادی شیرینی از جمله چای نبات، چای شیرین، انواع شربتها و زولبیا و بامیه مصرف میکند، سبب میشود که در ساعات اولیه روز انسولین تولید شده در بدن میزان قند خون را کاهش و از اول صبح احساس سردرد به فرد دست دهد که تنها دلیل آن بد غذا خوردن و نه روزهداری است.
دانشیار دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان تصریح کرد: توصیه میشود که روزهداران سحری خود را همچون یک وعده ناهار ساده میل کنند و میزان پروتئین و کالری بدن خود را از همان وعده سحری، افطاری و شام تأمین کنند.
وی تاکید کرد: رسم غلط بسیاری از خانوادههای اصفهانی این است که افطار را با شام یکی کرده و غذاهای سنگینی را در وعده افطاری خود جای میدهند.
صفوی روزه گرفتن را بهترین روش درمانی برای افرادی که مبتلا به چربی خون بالا، فشارخون بالا، بیماریهای متابولیک سرطان و قند خون بالا و بیماریهای قلبی و عروقی هستند، معرفی کرد و ادامه داد: بهتر است بیماران با اجازه پزشک معالج خود اقدام به روزه گرفتن کنند.
وی با اشاره به اینکه مصرف غذاهای سنگین و چرب پس از 16 تا 17 ساعت خالی بودن معده بسیار مضر است، ادامه داد: ماه رمضان بهترین فرصت برای بازنگری وضعیت بدن پس از 11 ماه مصرف انواع و اقسام غذاهای مختلف است.
دانشیار دانشکده تغذیه و علوم غذایی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان اضافه کرد: در صورتی که موقع سحری، افطار و شام روزهداران درست غذا مصرف کنند تحمل 16 تا 17 ساعت گرسنگی آسیبی به بدن وارد نمیسازد.
وی اضافه کرد: نخوردن سحری در زمانی که روزها کوتاه است آسیبی به بدن وارد نمیسازد، اما در زمان حاضر که زمان روزهداری بیش از 16 ساعت است، مضر است.
انتهای پیام/غ20