به گزارش خبرگزاری فارس از مرند، جلال رحیمزاده ظهر امروز در گفتوگو با خبرنگاران اظهار کرد: شهرستان مرند از نظر تولید زردآلو در سطح استان مقام اول و در سطح کشور مقام سوم را به خود اختصاص داده است.
وی با بیان اینکه مقدار 3 هزار و 500 هکتار از باغات زردآلوی این شهرستان بارده و 346 هکتار بقیه نیز غیربارده است، افزود: مقدار تولید سالانه زردآلو حدود 42 هزار تن و متوسط عملکرد در واحد سطح 12 تن در هکتار است.
وی با بیان اینکه امسال به علت سرمازدگی بهاره با کاهش 50 درصدی تولید مواجه بودیم، ادامه داد: تعداد 17رقم زردآلو در این شهرستان کاشته میشود که اغلب ارقام عسگرآباد، نصیری، اردوباد و تبرزه است.
رحیمزاده با بیان اینکه حدود 3 هزار نفر در امر تولید و فراوری زردآلو به اشتغال مشغول هستند، گفت: 60 درصد محصول زردآلو تولیدی در این شهرستان به قیسی و لواشک تبدیل میشود.
وی با بیان اینکه علاوه بر تغذیه بازار، برگه زردآلو و قیسی نیز از عمده محصولات فرآوری شده این شهرستان به شمار میآید، افزود: علاوه بر تازهخوری در بازارهای استانی و شهرستانهای همجوار، به صورت برگه و قیسی به اروپا، آسیای مرکزی و منطقه خلیج فارس صادر خواهد شد.
رحیمزاده با اشاره به استعدادهای منطقه به لحاظ قرار گرفتن در دامنه رشتهکوههای "میشو" تصریح کرد: از کشاورزان میخواهیم تا بهموقع محصولات زراعی و باغی خود را در صندوق بیمه حمایت از کشاورزان بیمه کنند تا در صورت سرمازدگی و تگرگ بتوانند درصد بیشتری از خسارات خود را جبران کنند.
انتهای پیام/ب20/ف4004