به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، ایوب ایرانیفام صبح امروز در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به جایگاه استان در تولید زردآلو در کشور، اظهار کرد: آذربایجانشرقی با تولید 77 هزار تن انواع زردآلو در 11 هزار و 400 هکتار اراضی اراضی باغی، رتبه نخست کشوری و ایران با تولید 280 هزار تن محصول زردآلو در سال، رتبه دوم تولید این محصول در جهان را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به اهمیت بسترسازی لازم برای ورود دانش و فناوریهای جدید به عرصههای تولیدی در راستای ایجاد امکان مناسب برای افزایش کمی و کیفی محصولات تولیدی و حمایت از بهرهبرداران در استفاده از دانش بهروز برای مقابله با مسائل و مشکلات بخش تولید، افزود: استفاده از ارقام ژنوتیپ جدید در حوزه تولید بخش باغی کشور تاثیر بسیار مطلوبی در ارتقای جایگاه تولیدی ایران در بخش تولیدات باغی از خود به جای خواهد گذاشت.
ایرانیفام با بیان اینکه 25 درصد از کل محصول تولیدی زردآلوی کشور در آذربایجانشرقی تولید میشود، گفت: 75 درصد زردآلوی تولیدی استان، توسط 300 واحد فرآوری سنتی و 40 واحد صنعتی فرآوری تولید و علاوه بر بازارهای داخل کشور، بخش اعظمی نیز به کشورهای آسیای میانه و اروپا صادر میشود و 25 درصد بقیه نیز به صورت تازهخوری به بازار مصرف داخلی عرضه میشود.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهادکشاورزی آذربایجانشرقی در ادامه، از وقوع خشکسالیهای ادواری و تغییرات فاحش آب و هوایی و سرمای زودرس و بهاری به عنوان مشکلات عمده تولید این محصول و ضررهای چشمگیر به بهرهبرداران و تولیدکنندگان زردآلو در استان و کشور یاد کرد و گفت: در حال حاضر 32 رقم جدید بادام و زردآلوی دیرگل، زودرس و تجاری در ایستگاه تحقیقات باغبانی سهند توسط محققان این مرکز مورد بررسی است که به زودی با معرفی آنها به جامعه باغبانی کشور، ریسک تولید کاهش پیدا خواهد کرد.
انتهای پیام/ل20/ف4004