اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

نماینده سراب:

مصوبه شورای حفاظت محیط زیست در خصوص "بزقوش" غیرکارشناسی است

خبرگزاری فارس: نماینده مردم سراب و مهربان در مجلس شورای اسلامی گفت: مصوبه شورای عالی حفاظت محیط زیست در اعلام منطقه حفاظت شده "بزقوش" سراب غیرکارشناسی است.

مصوبه شورای حفاظت محیط زیست  در خصوص "بزقوش" غیرکارشناسی است

به گزارش خبرگزاری فارس از سراب، مهناز بهمنی عصر امروز در جمع خبرنگاران و اصحاب رسانه در سراب اظهار کرد: مصوبه شورای عالی حفاظت محیط زیست کشور که در ششم فروردین امسال در روزنامه رسمی کشور انتشار یافته فاقد وجاهت علمی و مصوبه‌ای غیرکارشناسی است.

وی با درخواست لغو این مصوبه تصریح کرد: به اذعان خود مسئولان محیط زیست این مصوبه بدون مطالعات لازم و حتی بدون اطلاع مدیران استان و شهرستان تصویب شده است.

نماینده سراب با ابراز نگرانی از این مصوبه افزود: با این مصوبه مشکلات عمده‌ای برای منطقه سراب از لحاظ توسعه و سرمایه‌گذاری در بخش معادن و صنایع ایجاد خواهد شد.

بهمنی افزود: تیم علمی و کارشناسی تعیین شده از طرف خانه ملت سراب با دلایل فنی قابل قبول بر

غیرکارشناسی بودن این مصوبه تاکید دارد.

وی با طرح این پرسش از مسئولان محیط زیست  که چرا مجوزهای بی‌رویه شکار برای شکارچیان صادر می‌کنند تا روزی فریاد انقراض گونه‌های حیوانی را سر دهند، یادآور شد: مجوزهای بی‌حد و حسابی که برای شکارچیان از طرف محیط زیست صادر می‌شود آرامش ساکنان بومی روستاهای منطقه را بر هم می‌زند.

نماینده سراب ایجاد منطقه شکار ممنوع را جایگزین مناسبی برای اعلام منطقه حفاظت شده اعلام کرد.

بهمنی تعدیل و اصلاح این مصوبه را نیز کارساز ندانست و تصریح کرد: لغو سریع این مصوبه و دستور مطالعات لازم خواست اکید مردم و مسئولان شهرستان سراب است.

شورای عالی حفاظت محیط زیست اخیراً منطقه حفاظت شده بزقوش را اعلام کرده و توضیح داده است: منطقه حفاظت شده بزقوش با مساحت 50 هزار و 937 هکتار در شرق استان آذربایجان‌شرقی و در شهرستان‌های میانه و سراب قرار دارد.

محدوده برقوش در تقسیمات فیتوژئوگرافیک ایران جزو ایرانی تورانی بوده و به صورت مرتع مشجر، مرتع و گونه‌های مشترک مرتعی و زراعی است که در ارتفاعات منطقه و مرز بین استان اردبیل مرتع مشجر با گونه غالب گون، نسترن وحشی، زلزالک، سقز و سیاه تلو به همراه گونه‌های مرتعی و دامنه بوده و گونه‌های همراه شامل سیر کوهی، گاو زبان، زرد پیاز، فستوک گوسفندی، آویشن، کلاه میرحسن است که در همین منطقه سه گونه گون، یک گونه بادام وحشی، یک گونه سرو کوهی و یک گونه کراسوس در لیست گونه‌های حساس در معرض خطر تهدید قرار دارد.

در تپه و دشتی منطقه گونه‌های مرتعی غالب درمنه، چاودار، جو وحشی و علف گندمی، پنجک، دانه قناری، پونه، تره تیزک، کاکوتی، خاکشیر، اسپرس، تشکر، میخک، بومادران، بابونه، بولاق اوتی، شاطرا، اسپند، دم روباهی و یولاف است.

در کل از مهم‌ترین گیاهان منطقه می‌توان به علف پشمکی، سیر کوهی، گاو زبان، زرد پیاز، انواع یونجه، فستوک گوسفندی، آویشن، کلاه میر حسن، جو وحشی و علف گندمی، پونه، کاکوتی، اسپرس، میخک، بومادران، بابونه، زرشک، قره میخ، آلوچه وحشی، نسترن، قره تیکان، چاکلانقوش، بید، دوشان آلماسی اشاره کرد. 

گونه‌های شاخص جانوری منطقه اعم از پستانداران شامل پلنگ، کل و بز، سیاه‌گوش، خرس قهوه‌ای، رودک، تشی، راسو، جوجه تیغی، سمور سنگی، گراز، گرگ، روباه، خرگوش و سنجاب زمینی، خفاش نعل اسبی مدیترانه‌ای و انواع مختلفی از جوندگان نیز در منطقه وجود دارد.

از مهم‌ترین گونه‌های پرندگان بومی منطقه نیز می‌توان به پرندگان از راسته شاهین‌سانان و از تیره قوشیان شامل عقاب طلایی، کورکور، کرکس، سارگپه، سنقرگندم زار و از تیره شاهینیان دلیجه، بوده و از راسته ماکیان و تیره ماکیان می‌توان به کبک معمولی و چیل، تیهو اشاره کرد.

انتهای پیام/آ10/ف4004

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول