اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

تعلیم و تربیت  /  آموزش و پرورش

یک استاد دانشگاه:

3 تا 25 درصد دانش‌آموزان از بیماری‌های روانی جدی رنج می‌برند

خبرگزاری فارس: عضو گروه علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان گفت: بررسی‌های تجربی ثابت کرده که بین 3 تا 25 درصد دانش‌آموزان از بیماری‌های روانی جدی رنج می‌برند.

3 تا 25 درصد دانش‌آموزان از بیماری‌های روانی جدی رنج می‌برند

منصور حقیقتیان امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان در ارتباط با تأثیر ارتباط خانوادگی بر بهداشت روانی فرزندان در شهر اصفهان اظهار داشت: خانواده با فراهم کردن روابط نزدیک و مثبت می‌تواند نقش مؤثری در ارتقای بهداشت روانی افراد خانواده داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه به منظور بررسی تأثیر روابط خانوادگی بر سلامت روانی جوانان اصفهان، تحقیقی در سال 1388 انجام گرفت، بیان داشت: بسیاری از کودکان و نوجوانان در خلال زندگی خود ممکن است به نوعی دچار مشکلات عاطفی و رفتاری شوند و این اختلال‌ها را به گونه‌های متفاوتی مانند شکست تحصیلی، طردشدگی اجتماعی، یا ضعف عزت نفس نشان دهند و در برقراری ارتباط با هم‌سالان، بزرگ‌سالان و مراجع قانونی دچار مشکل شوند.

عضو گروه علوم اجتماعی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دهاقان تصریح کرد: تحقیقات نشان داده است که سه تا 25 درصد دانش آموزان در سنین مدرسه از بیماری‌های روانی جدی نظیر افسردگی شدید، افکار انتحاری و مشکلات وخیم توجه یا اختلال روان‌پریشی و وسواس رنج می‌برند.

وی با اشاره به اینکه اختلافات خانوادگی، عدم توجه کافی والدین به فرزندان و مانند آن اثرات منفی روی بهداشت روانی آنها دارد، ادامه داد: از طرف دیگر ارتباط صمیمانه، انسجام و هم‌دلی، مشارکت و اعتماد میان اعضای خانواده، می‌تواند اثرات مثبت و پایداری بر سلامت روانی فرزندان داشته باشد.

حقیقتیان با اشاره به تحقیقات صورت گرفته در این زمینه گفت: نخستین باری که ارتباط بین حمایت و انسجام اجتماعی و حالت‌های نابهنجار (آنومیک) افراد مطرح شد به نظر می‌رسید که این‌گونه تحقیق‌ها برای مدتی چند اولویت کم‌تری نزد پژوهشگران اجتماعی داشته است.

وی ادامه داد: از حدود دو سه دهه گذشته، تعدادی از صاحب‌نظران برخی ویژگی‌های اجتماعی از قبیل هم‌بستگی، اعتماد، روابط صمیمانه اجتماعی و مانند آن را تحت عنوان سرمایه اجتماعی مطرح کردند که با سلامت جسمی و ضعف یا عدم وجود آن در ارتباط است.

وی ادامه داد: برخی از این ویژگی‌ها در خانواده می‌تواند اثر منفی بر بهداشت روانی افراد داشته باشد.

انتهای پیام/ل20/ط4000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول