اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیر ساماندهی امور پژوهشی حوزه‌های علمیه خواهران:

امام هادی(ع) فتنه‌ها را با فرمایشات خود خاموش کردند

خبرگزاری فارس:‌ مدیر ساماندهی امور پژوهشی حوزه‌های علمیه خواهران با اشاره به تاثیر سخنان امام هادی(ع) در فتنه‌های کلامی عصر خویش گفت: ایشان فتنه‌ها را با فرمایشات خود سرکوب کردند.

امام هادی(ع) فتنه‌ها را با فرمایشات خود خاموش کردند

به گزارش خبرگزاری فارس از قم به نقل از روابط عمومی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه خواهران، صدیقه افشار با اشاره به نامگذاری 21 تا 31 فروردین‌ماه به عنوان دهه گرامیداشت امام هادی(ع) در فضای مجازی تصریح کرد: امام هادی(ع) در رهبری اندیشه اسلامی نقش مهمی داشتند.

وی با اشاره به بروز برخی اندیشه‌های انحرافی در زمان امام هادی(ع) خاطر نشان کرد: ایشان با سخنان خود بعضی غلات را که امام(ع) به عنوان خدا و خود را به عنوان پیامبر معرفی کرده بودند، نفی کردند و حتی حکم به قتل آنان دادند، در صورتی که می‌توانستند از فضای به وجود آمده برای کاهش فشارهای حکومت عباسی بر خود بهره ببرند.

مدیر ساماندهی امور پژوهشی حوزه‌های علمیه خواهران زیارت جامعه که در آن جایگاه واقعی ائمه(ع) در آن از سوی امام هادی(ع) ترسیم شده است را نشانگر اوج تفکر توحیدی ایشان دانست و خاطر نشان کرد: در این زیارت می‌توان به اوج تفکر توحیدی حضرت پی برد. 

وی برخورد با فتنه خلق قرآن، مسئله واقفیه و صوفیه را از برخوردهای دیگر امام هادی(ع) با فتنه‌های عصر خویش برشمرد و گفت: امام هادی(ع) بهترین هدایت‌کننده در عصر خویش بودند و وظیفه خود را در هدایت مردم به بهترین نحو به انجام رساندند.

افشار از امام هادی(ع) به عنوان یکی از مظلوم‌ترین ائمه(ع) یاد کرد و گفت: علت این امر در آن است که ایشان 20 سال دور از دسترس مردم نگه داشته شدند و به همین دلیل کمتر در اجتماع حضور پیدا کردند.

وی با اشاره به اینکه امام جواد(ع) زمانی که امام هادی(ع) در هشت سالگی بودند، به شهادت رسیدند اظهار داشت: امام هادی(ع) در هشت‌ سالگی به امامت رسیدند و 33 سال امامت کردند که 13 سال از این مدت در مدینه و 20 سال باقی‌مانده در سامرا بود.

مدیر ساماندهی امور پژوهشی حوزه‌های علمیه خواهران با اشاره به نفوذ امام هادی(ع) در قلوب مردم در زمان حضور در مدینه اضافه کرد:‌ والی مدینه به همین دلیل در نامه‌ای به خلیفه به بدگویی از ایشان پرداخت و خلیفه وقت، امام هادی(ع)  را به سامرا که مرکزی نظامی بود فرا خواند.

وی این امر را موجب ایجاد محدودیت برای مردم در ارتباط گیری با امام عصر خویش دانست و یادآور شد:‌ به دلیل زندگی ایشان و امام حسن عسکری(ع) در فضایی نظامی به این امامان عسکریین گفته می‌شود.

افشار با اشاره به اینکه چند مسئله موجب شد تا امام هادی(ع) مجال بیشتری برای بیان حقایق پیدا کنند از اظهار تمایل خلفای عباسی به علم‌دوستی و در نتیجه تشکیل جلسات مناظره، اوج گیری نهضت ترجمه متون از سایر زبان‌ها به عربی، راهیابی امام هشتم و نهم به دستگاه خلافت و حضور در مجالس رسمی علمی، به عنوان این شرایط یاد کرد.

وی با اشاره به اینکه خلیفه عباسی تلاش می‌کرد تا امام هادی(ع) دور از دسترس مردم باقی بمانند گفت: با این حال چند برخورد سرنوشت‌ساز امام هادی(ع) در مسائل علمی در سرنوشت اندیشه اصیل اسلامی به ویژه علم کلام تاثیرگذار بود.

انتهای پیام/و30/د1000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول