اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

پژوهش در توسعه سلامت

ضریب چاقی در نوجوانان ایرانی نگران‌ کننده است

خبرگزاری فارس: کارشناس‌ارشد دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: روند رو به رشد چاقی سنین نوجوانی در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران نگران کننده است.

ضریب چاقی در نوجوانان ایرانی نگران‌ کننده است

به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، خدیجه عزتی‌رستگار در همایش ملی پژوهش در توسعه سلامت در بیرجند با اشاره به مهم بودن بحث گروهی در بهداشت و سلامت گفت: باید قدرت برنامه‌های آموزش بهداشت برای تغییر رفتار را با استفاده از روش بحث گروهی توسعه داد.

وی در توضیح تحقیق خود ادامه داد: این مطالعه به تبیین پدیده چاقی و عوامل مؤثر بر آن از دیدگاه دختران نوجوان شهرستان همدان پرداخته است.

عزتی‌رستگار با اشاره به معضل شدن چاقی در جوامع مختلف تصریح کرد: روند رو به رشد چاقی سنین نوجوانی در کشورهای در حال توسعه از جمله ایران نگران کننده است و مهم‌ترین راه برای پیشگیری و کنترل آن شناخت زمینه و عوامل مؤثر در چاقی است.

*نوجوانان از وضع فعلی ناراضی هستند

کارشناس‌ارشد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به روش تحقیقی خویش ابراز داشت: این مطالعه از نوع کیفی بوده و جمع‌آوری داده‌ها از طریق برگزاری 10 بحث گروهی متمرکز با 32 دختر 12 تا 16 ساله که مشکل چاقی داشتند، انجام شد.

عزتی‌رستگار ادامه داد: همه بحث‌های گروهی ضبط و بلافاصله پس از اتمام آنها تجزیه و تحلیل و دسته‌بندی شدند.

وی سپس به تشریح یافته‌های این پژوهش پرداخت و گفت: یافته‌ها نشان داد که نوجوانان از وضع فعلی ناراضی بوده، به برخی گروه‌های غذایی و فعالیت‌های بدنی نگرش مثبت داشته ولی انگیزه و خود کارآمدی کافی برای کنترل مشکل را نداشتند.

*هم‌سالان عامل تقویت‌ کننده چاقی در بین نوجوانان است

کارشناس‌ارشد دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اظهار نظرات دختران چاق نوجوان گفت: اغلب آنان به نقش تلویزیون و دسترسی به مواد غذایی کم‌ارزش اشاره ‌کردند.

عزتی‌رستگار ادامه داد: آنها نقش افراد باتجربه و آگاه در مقوله‌ کنترل وزن و هم‌سالان به عنوان عامل تقویت‌ کننده را مؤثر دانستند.

وی در نتیجه‌گیری این تحقیق گفت: طبق این تحقیق متوجه شدیم که می‌توان قدرت برنامه‌های آموزش بهداشت برای تغییر رفتار و ارتقای سلامت را با استفاده از روش بحث گروهی توسعه داد.

عزتی‌رستگار افزود: یافته‌های این مطالعه می‌تواند در زمینه‌ طراحی مداخله‌های اصلاح شیوه‌ زندگی و پیشگیری از چاقی در سنین نوجوانی مؤثر باشد.

انتهای پیام/س20/ط4000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول