اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیرکل میراث فرهنگی آذربایجان‌شرقی:

مرمت ارگ علیشاه تبریز به پایان رسید

خبرگزاری فارس: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی از اتمام مرمت ارگ علیشاه تبریز خبر داد.

مرمت ارگ علیشاه تبریز به پایان رسید

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، تراب محمدی ظهر امروز در نشست رسانه‌ای خود به تشریح فعالیت‌های صورت گرفته در حزوه میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان‌شرقی پرداخت و افزود: مرمت قسمت شمالی ارگ علیشاه تبریز به طور کامل تمام شده و در قسمت جنوبی نیز در حال اتمام است و در این راستا توجه به مسائل علمی در بازسازی مورد توجه قرار گرفته است. 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی ادامه داد: مجموعه ارگ علیشاه تبریز مشتمل بر بناهای متعدد است که در این راستا احیای بخش‌هایی از جمله مسجد و مدرسه مدفون شده مورد توجه قرار دارد.

وی با بیان اینکه چند سال از آغاز مرمت ارگ تبریز می‌گذرد، افزود: در این مدت اقدامات زیادی برای استحکام‌بخشی، تقویت و ترمیم آسیب‌های وارد شده بر پیکره این بنا انجام گرفته است تا این یادگار ارزشمند دوران ایلخانی سرپا و استوار به دست نسل‌های بعدی برسد.

دبیر کارگروه میراث فرهنگی و گردشگری آذربایجان‌شرقی، این اتفاق را خواسته دوست‌داران میراث فرهنگی استان دانست و گفت: باعث خرسندی است این بنای ارزشمند با شکل و شمایل واقعی و بدون سازه‌های فلزی که سال‌ها آن را در برگرفته بودند، میزبان بازدیدکنندگان است.

وی اضافه کرد: مسجد علیشاه از بناهای منحصر به‌فرد دوره ایلخانی در تبریز است و در دوره‌های مختلف از جمله زلزله ویرانگر سال 1193 که تبریز را با خاک یکسان کرد، همچنین در زمان حمله روس‌ها به تبریز متحمل صدمات فراوانی شد.

محمدی گفت: به دلیل استحکام خاص بنا، بخشی از این مجموعه همچنان پابرجا باقی مانده است اما بخش‌های اصلی بنا از جمله گنبد بسیار بزرگ آن که گفته می‌شود بزرگ‌ترین گنبد آجری زمان خود بوده، در اثر زلزله فرو ریخته است.

احیای گنبد مظفریه مسجد کبود تبریز

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان آذربایجان‌شرقی همچنین گفت: گنبد مظفریه مسجد کبود تبریز احیا می‌شود.

وی با اشاره به این که احیا و به روز‌رسانی‌، تزیینات و محوطه‌سازی مسجد در سال‌های گذشته انجام پذیرفته، گفت: عملیات مرمت بخش‌های دیگر عمارت ابواب‌البر(مسجد کبود یا عمارت مظفریه) از سال 89 آغاز شده‌ است.

محمدی تصریح کرد: میدان مظفریه که متعلق به مجموعه مسجد است، در زمان ساخت اولیه از شمال به خانقاه و گنبد قنات و ‌از سمت شرق و غرب هم به باغ منتهی می‌شده است.

وی اضافه کرد: گنبد عظیم مسجد کبود یکی از بزرگ‌ترین ساخته‌های آجری معماری دوره ایلخانی به شمار می‌آید که تقسیم وزن گنبد بر روی پایه‌های متعدد آن ‌از داخل به خوبی قابل رویت است.

محمدی با بیان اینکه فعالیت‌های متنوعی در سال‌ جاری در این سازمان صورت گرفته گفت: در دهه‌فجر امسال نیز برنامه‌های گسترده‌ای خواهیم داشت که در حوزه‌های مختلف از جمله مطالعات و پژوهش این فعالیت‌ها متمرکز شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی گفت: در حوزه مطالعات و پژوهش در شش منطقه استان فعالیت‌های پژوهشی از جمله در اهر، تپه زرنق در هریس، لیلان ملکان و بخشی از مسجد کبود در حال مطالعه است.

وی  همچنین گفت: با هزینه 6 میلیارد ریالی طرح جامع مطالعاتی در زمینه پژوهش و سرمایه‌گذاری میراث فرهنگی تهیه شد و در زمینه‌های مختلف فعالیت علمی و مبتنی بر پژوهش صورت می‌گیرد.

انتهای پیام/ح10

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول