اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس مراقبت‌های ویژه نوزادان بیمارستان آیت‌الله روحانی بابل خبر داد

تولد نوزادی عجیب‌الخلقه در بابل

خبرگزاری فارس: رئیس بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان بیمارستان آیت‌الله روحانی بابل گفت: نوزادی با بیماری «ایکتیوزهارله کوین» در بیمارستان آیت‌الله روحانی بابل متولد شد.

تولد نوزادی عجیب‌الخلقه در بابل

محسن حق‌شناس امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در بابل اظهار داشت: بیماری «ایکتیوزهارله کوین» یک بیماری بسیار نادر پوستی ناشی از اختلالات ژنتیکی توارثی در کراتینه شدن پوست است که در واقع افزایش غیرطبیعی لایه شاخی پوست بوده و منجر به چرمی شدن و دیگر ضایعات پوستی می‌شود.

وی افزود: این بیماری در بیشتر موارد به صورت ارثی با توارث اتوزوم مغلوب به ارث می‌رسد.

حق‌شناس بیان داشت: این بیماری با توارث اتوزوم مغلوب به صورت نهفته بدون بروز علائم بالینی در خانواده وجود دارد و علائم این بیماری تنها به هنگام ازدواج‌های فامیلی بروز می‌کند.

این مسئول تصریح کرد: با ازدواج خویشاوندی و در کنار هم قرارگرفتن ژن‌های مغلوب بیماری فوق به صورت بالینی بروز کرده به همین دلیل توصیه می‌شود تا در صورت امکان از ازدواج‌های فامیلی پرهیز شود یا در صورت ازدواج، بررسی‌های ژنتیکی قبل از بارداری یا حین بارداری انجام شود.

فوق تخصص نوزادان درباره علائم این بیماری نادر ابراز داشت: پوست ضخیم‌شدگی واضح دارد، هیپرکراتوتیک سخت می‌شود، نمای زره‌مانند با شکاف‌هایی به صورت افقی و عمودی روی پوست ایجاد می‌شود.

حق‌شناس تصریح کرد: سفت شدن پوست در اطراف چشم سبب می‌شود پلک‌ها به طرف بیرون برگشتگی پیدا کنند، ولی کره چشم نرمال بوده، گوش‌ها و بینی تکامل کافی پیدا نمی‌کنند و اغلب وضعیت تخت شده و ظاهری تخریب شده دارند.

وی ادامه داد: لب‌ها نیز به دلیل سفت شدن پوست اطراف، به طرف بیرون برگشتگی داشته و تغییر شکل شبیه دهان ماهی پیدا می‌کنند، ناخن‌ها و موها رشد کافی نداشته و گاهی تشکیل نمی‌شوند.

رئیس مراقبت‌های ویژه نوزادان بیمارستان آیت‌الله روحانی بابل بیان داشت: تمام مفاصل در دست و پا در تغییر فرم خم شدگی قرار می‌گیرند، انتهای اندام‌ها دچار اختلال خون‌رسانی و کمبود اکسیژن شده و انگشتان تکامل کافی پیدا نمی‌کنند.

این مسئول متذکر شد: بیشتر این نوزادان زودتر از موعد مقرر بین هفته 32 تا 36 بارداری متولد شده و عفونت گانگرن انتهای اندام و مشکلات تغذیه‌ای و آسپیراسیون از جمله عوارضی است که زودتر از زمان تولد منجر به مرگ نوزاد می‌شود.

حق‌شناس در پایان اذعان داشت: بیشتر این نوزادان در دوره نوزادی می‌میرند، ولی موارد اندکی با مراقبت‌های پرستاری و بکارگیری رتینوئیدها مدت بیشتری زنده می‌مانند.

انتهای پیام/ن۲۰/چ3000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول