اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

رئیس میراث فرهنگی و صنایع دستی گلپایگان:

اثر منبت استاد غدیری به یونسکو راه می‌یابد

خبرگزاری فارس: رئیس میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری گلپایگان گفت: اثر منبت استاد غدیری گلپایگانی نشان ملی و مرغوبیت صنایع دستی را به خود اختصاص داد.

اثر منبت استاد غدیری به یونسکو راه می‌یابد

مهدی نوبخت در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در گلپایگان بیان داشت: همه ساله جشنواره‌ای با عنوان نشان ملی و مرغوبیت در کشور برگزار می‌شود.

وی افزود: الهام پذیری از طبیعت و محیط پیرامون، سازگاری با محیط زیست، عدم آلایندگی محیط زیست، تجزیه‌پذیر بودن مواد به کار رفته، اصالت، نوآوری و قابلیت ارزیابی از مهم‌ترین ویژگی‌های جشنواره ملی مرغوبیت صنایع دستی است.

رئیس میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری گلپایگان بیان داشت: هویت بدین معنا است که طرح به کار رفته نشان دهنده ماهیت تاریخی و بومی منطقه باشد.

وی در ادامه بیان داشت: تولید انبوه اثر و تداوم تولید، متعارف بودن قیمت تمام شده، دارا بودن خط تولید و کامل بودن اثر، بسته‌بندی با مواد طبیعی از جمله مواردی است که باید هنرمندان در ارائه اثر خود رعایت کنند.

نوبخت تاکید کرد: نشان ملی مرغوبیت توسط معاونت صنایع دستی و گردشگری کشور طراحی شده است و باید اطلاعاتی از تولید کننده و در اثر درج شود.

وی با اشاره به اینکه این جشنواره در اصفهان برگزار شده است، تصریح کرد: این جشنواره در منطقه مرکزی کشور و در اصفهان برگزار شد و بنا به گزارش اداره روابط عمومی امور فرهنگی و اجتماعی استان 195 اثر از پنج استان اصفهان، مرکزی، یزد، کردستان و چهارمحال بختیاری در این رقابت شرکت کردند.

رئیس میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری گلپایگان گفت: در جشنواره نشان ملی مرغوبیت سه اثر از استان مرکزی، سه اثر از استان یزد، 10 اثر در استان کردستان، شش اثر از استان چهارمحال بختیاری و 59 اثر از استان اصفهان موفق به دریافت نشان ملی و مرغوبیت صنایع دستی شدند.

وی در ادامه به آثاری که توانسته‌اند نشان ملی مرغوبیت را دریافت کنند اشاره کرد و افزود: سه‌تار، طرح کتابی، تذهیب و تراش سنگ‌های قیمتی از استان مرکزی، کیف، جاجیم، چرم‌دوزی طبیعی، شکلات‌خوری و تکه‌دوزی از استان یزد، جانماز، موج‌بافی، جوراب پشمی، قلمدان چوبی، زیورآلات از استان کردستان، قلم‌کاری، خاتم‌کاری، گلدان سرامیک، آجیل‌خوری مینا، کوسن مخمل گل‌برجسته، تابلوی منبت گل و مرغ، بشقاب مینا، جعبه دستبند و جعبه قرآن خاتم‌کاری از استان اصفهان و قالیچه گلیم، کفش و کیف‌دستی نمدی و گلیم کناره از استان چهارمحال بختیاری از آثاری بود که به جشنواره راه پیدا کرده بود.

نوبخت اظهار داشت: در این میان شهرستان گلپایگان با هفت اثر شاخص از شش هنرمند چیره‌دست در این رقابت ملی شرکت کرد و با توجه به شرایط خاص حاکم بر رقابت و قوانین موجود اثر منبت گل و مرغ استاد غلامرضا غدیری از گلپایگان موفق به کسب نشان ملی مرغوبیت شد.

وی یادآور شد: هنرمندان دیگر آثارشان مورد تایید واقع شد اما به دلیل تعدد اثر مشابه موفق به کسب نشان ملی مرغوبیت نشدند، آثاری مانند پیکره بنی‌آدم اثر مرتضی منتظری، تابلوی گل و مرغ و گل رُز اثر استاد محمدرضا توسلی، تابلوی شام آخر اثر استاد جهان‌بخش ویلان، جعبه قرآن اثر استاد محمدباقر توسلی و پیکره غزال استاد کبری نیکبخت از جمله آثاری بود که در این جشنواره از درخشش ویژه‌ای برخوردار بود.

رئیس میراث فرهنگی و صنایع دستی و گردشگری گلپایگان بیان داشت: همه آثاری که در سال 2012 برای داوری مهر اصالت یونسکو فرستاده می‌شود باید نشان ملی مرغوبیت صنایع دستی را اخذ کرده باشند.

وی تصریح کرد: در سال آینده اثر استاد غلامرضا غدیری به همراه سایر آثار استان‌های منطقه‌ای مرکزی کشور جهت اخذ کسب مهر اصالت به یونسکو ارسال می‌شود و امید است موفق شویم در رشته صنایع دستی رشته منبت گلپایگان که یکی از اصیل‌ترین آثار صنایع دستی کشور است موفق به اخذ مهر اصالت یونسکو شود.

انتهای پیام/خ10/ط4000

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول