اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

معاون جهاد کشاورزی آذربایجان‌شرقی:

600 هکتار از اراضی آذربایجان‌شرقی زیرکشت چغندرقند رفت

خبرگزاری فارس: معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی از کشت چغندر قند در 600 هکتار از اراضی استان خبر داد و گفت: از این میزان ، 400 هکتار از پایاب سد ستارخان اهر برای نخستین بار به کشت چغندر قند اختصاص داده شده است.

600 هکتار از اراضی آذربایجان‌شرقی زیرکشت چغندرقند رفت
به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز به نقل از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان آذربایجان شرقی، ایوب ایرانی‌فام با بیان اینکه این کشت به صورت مکانیزه و با رعایت اصول و عملیات مربوط به کشاورزی حفاظتی است، ادامه داد: در قانون هدفمندسازی یارانه‌ها کشاورزی حفاظتی از طرح‌های اصلی بوده که در عرصه‌های کشاورزی عملیاتی می‌شود و در کشت چغندر قند تمام اصول و فرآیندها رعایت شده است. 
ایرانی‌فام اظهار کرد: استفاده از حداقل بذر، کاشت بدون جمع‌آوری بقایای محصولات قبلی، حفاظت از حاصلخیزی خاک، صرفه‌جویی کامل در مصرف آب که 2 هزار متر مکعب است و نهاده‌ها و استفاده بهینه و براساس توصیه‌های کارشناسی از کودهای شیمیایی در کشت چغندرقند رعایت شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان، با بیان اینکه راندمان چغندرقند کشت شده در این شهرستان در مقایسه با راندمان کل استان راندمان شاخصی است، افزود: در شهرستان اهر به طور متوسط بالای 60 تن در هر هکتار چغندرقند برداشت شده است.
وی هدف از کشت چغندرقند در 400 هکتار از اراضی شهرستان اهر را آشنا کردن کشاورزان با مضرات کشت معمول و مرسوم و مزایای کشت با توجه به عملیات کشاورزی حفاظتی اعلام کرد و افزود: بعد از برداشت چغندر قند بلافاصله کشت گندم به صورت مکانیزه و بدون عملیات خاک ورزی و با استفاده از دستگاه کشت مستقیم انجام می‌شود که تهیه بستر بذر و عملیات کاشت به حداقل کاهش می‌یابد و در نهایت صرفه‌جویی در زمان، انرژی و نیروی کار می‌شود. 
ایرانی‌فام با بیان اینکه یکپارچه سازی اراضی، استفاده از ماشین آلات خاک‌ورزی کشاورزی حفاظتی، مدیریت بقایای گیاهی با توجه به حاصلخیزی خاک و کشت مستقیم جزو پروژه‌های کشاورزی حفاظتی است، افزود: در این زمینه تمام ماشین آلات و ادوات کشاورزی حفاظتی برای کشاورزان تأمین می‌شود و کاملاً با یارانه دولتی است و دولت در این زمینه حمایت شایانی از بهره‌برداران می‌کند که این دستگاه‌ها را با تسهیلات بانکی و هم به صورت یارانه در اختیار بهره‌برداران قرار می‌دهد که در آینده با این برنامه باعث خواهد شد در عرصه‌های تولیدی، کشاورزی حفاظتی جایگاه واقعی خود را بگیرد. 
آیت‌ عبادپور مدیر جهاد کشاورزی شهرستان اهر نیز با بیان اینکه برای نخستین بار در 400 هکتار از اراضی شهرستان اهر چغندرقند کشت شده بود، گفت: کشت چغندرقند به طور کامل با آب و هوای شهرستان اهر سازگاری داشته و 24 هزار تن چغندرقند تولیدی در این مزرعه پس از تولید، تحویل کارخانه قند می‌شود.
وی با اشاره به اینکه شهرستان اهر به دلیل داشتن موقعیت جغرافیایی از توانمندی‌های قابل ملاحظه‌ای از نظر منابع، مزیت‌های نسبی و تولید محصولات کشاورزی برخوردار است، افزود: از وجود 107 هزار هکتار اراضی مستعد کشاورزی، با تعداد 12 هزار و 737 بهره‌بردار کشاورزی در این شهرستان است که در سایه تلاش‌های بی‌شائبه کشاورزان و با نظارت کارشناسان جهاد کشاورزی سالانه بالغ بر 230 هزار تن انواع محصولات کشاورزی اعم از زراعی، باغی، دامی و شیلات تولید می‌شود.
وی با اشاره به اینکه از کل اراضی شهرستان سالانه 62 هزار هکتار زیر کشت می‌رود که 13 درصد آن به صورت آبی و نیمه آبی و 87 درصد دیم است، افزود: عمده محصولات تولیدی شهرستان را می‌توان به گندم، جو، علوفه، انواع سبزیجات، لوبیا چیتی، نخود، عدس، سیب، هلو، زردآلو، گیلاس، انار، زغال اخته، سماق و گردو اشاره کرد.
انتهای پیام/ش20/چ3000
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول