اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

در چهارمحال و بختیاری؛

تزریق با سرنگ آلوده شایع‌ترین راه انتقال ایدز است

خبرگزاری فارس: مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری گفت: تزریق با سرنگ آلوده به ویروس شایع‌ترین راه انتقال بیماری ایدز در این استان است.

تزریق با سرنگ آلوده شایع‌ترین راه انتقال ایدز است
محسن آذری پور امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد، اظهار داشت: بیشترین آمار مبتلایان به ایدز در این استان مربوط به مردان و شایع‌ترین راه انتقال تزریق با سرنگ آلوده به ویروس با آماری بالغ بر 70 درصد بوده است.
وی با بیان اینکه تاکنون 10 نفر از مبتلایان به ایدز جان خود را از دست داده‌اند، افزود: انجام برنامه‌های مراقبتی و درمانی برای این بیماران، امید به زندگی مبتلایان به ویروس اچ آی وی را افزایش و باعث تاخیر در مرگ آنان می‎شود.
آذری پور خاطرنشان کرد: ارائه آموزش‌های لازم از سوی مراکز بهداشتی درمانی در سطح استان، اطلاع رسانی‌ همگانی با همکاری رسانه‎‌های گروهی و نوشتاری،‌ راه‌اندازی مراکز مشاوره قبل از ازدواج از دیگر راهکارهای موثر در این ارتباط به‌شمار می‎رود.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری ادامه داد: ارایه مشاوره رایگان در کلینیک مشاوره بیماری‌های رفتاری برای افرادی که سابقه رفتارهای پرخطر داشته‌اند و ارائه راهکارهای چگونگی بهبود وضعیت زندگی مبتلایان تا حد زیادی از افزایش بیماری جلوگیری کرده است.
وی با اشاره به نشانه‌ها و عوارض بیماری ایدز، گفت: پس از ورود اچ آی وی به بدن نخستین علایم به صورت یک سندرم شبه سرماخوردگی به همراه بزرگ شدن غدد لنفاوی عارض می‌شود که معمولا این علایم بهبود یافته و ویروس به حالت نهفته در بدن باقی می‌ماند.
آذری پور اضافه کرد: این مرحله که در آن فرد حامل بیماری تلقی شده ولی علایمی نشان نمی‌دهد ممکن است تا 10 سال و بیشتر به طول بیانجامد.
وی ادامه داد: در مرحله آخر این بیماری با نقص سیستم ایمنی به علت فعالیت بالای ویروسی و کاهش لنفوسیت‌های نوع تی در خون مشخص می‌شود که ایدز نامیده می‌شود. آذری پور با بیان اینکه این بیماری تقریبا همه سیستم‌های ارگانی بدن را درگیر می‌کند، گفت: افراد مبتلا ریسک بالایی برای ابتلا به سرطان‌های مختلف نظیر سارکوم کاپوزی، سرطان گردن رحم و لنفوم دارند، بعلاوه، علایم سیستمیک عفونت نظیر تب، تعریق، لرز، تورم غدد لنفاوی، ضعف و کاهش وزن را دارند.
مدیر گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری بر ضرورت پیشگیری از این بیماری تأکید کرد و گفت: از آنجا که تاکنون واکسن و یا علاج قطعی برای این بیماری کشف نشده است و در آینده نزدیک نیز امکانپذیر به نظر نمی‌رسد، مهمترین راه مبارزه با این بیماری پیشگیری و آموزش است.
انتهای پیام/غ10
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول