اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

در چاپ دوم؛

اخباری‌گری تاریخ و عقاید و تاریخ حدیث شیعه منتشر شد

خبرگزاری فارس: چاپ دوم کتاب‌های «تاریخ حدیث شیعه از آغاز سده چهاردهم هجری تا امروز» و «اخباری‌گری تاریخ و عقاید» منتشر شد.

اخباری‌گری تاریخ و عقاید و تاریخ حدیث شیعه منتشر شد
به گزارش خبرگزاری فارس از قم، چاپ دوم کتاب تاریخ حدیث شیعه از آغاز سده چهاردهم هجری تا امروز علاوه بر بازکاوی تاریخ اخبارگرایی و شناساندن اخباریان سرشناس و آرا و افکار آنها به پژوهش مبانی اخباری‌گری، نقد آن مبانی و مقایسه آنها با مبانی اصولیان پرداخته است.
مطالب این کتاب در سه بخش اصلی مباحث تاریخی، مبانی اخباریگری، رویکردها و دیدگاه‌های اخباریان تدوین شده است.
این کتاب از سوی ابراهیم بهشتی به رشته تحریر درآمده و دارای 544 صفحه بوده و از سوی سازمان چاپ و نشر دارالحدیث به چاپ رسیده است.
در مقدمه این کتاب آمده است: کاوش و پژوهش در تاریخ حدیث شیعه و دوره‌های گوناگون و محدثان بزرگ و میراث ماندگار آن همچنین عناصر تاثیرگذار بر آن، یکی از رسالت‌های مهم پژوهشگران حدیث در دوره معاصر است.
در این مقدمه خاطرنشان شده است: پیگیری و جست‌وجو در مکتب‌های حدیثی و دوره‌های فراز و فرود آنها، در این میان امری مهم و بایسته است.
وی با اشاره به اهمیت اخباری‌گرایی می‌گوید: اخباری‌گرایی در سده‌های نخستین، شیوه رایج محدثان و مجتهدان بزرگ شیعه بوده که آثار آن در نگاشته‌های کهن حدیثی، فقهی، کلامی و اخلاقی نمود پیدا کرده است.
در مقدمه این کتاب آمده است: در سده‌های یازدهم و دوازدهم هجری مکتبی پا به عرصه گذاشت که ادعای پیروی از شیوه کهن عالمان شیعی را مطرح کرد ولی دارای مبانی خاص در این وادی بود مبانی این تفکر را از شیوه‌ محدثان کهن متمایز می‌ساختند.
نویسنده کتاب در مقدمه یادآور شده است: این مکتب فکری که امروزه اخباری‌گری نامیده می‌شود در طول تاریخ نسبتا کوتاه خود با تغییرات جزیی و کلی همچنین رو به رو شد، به گونه‌ای که برخی از نظریات خاص بنیانگذاران آن در حوزه فهم و درک قرآن توسط بزرگان این مکتب به چالش کشیده شده است.
 
* چاپ دوم کتاب تاریخ حدیث شیعه از آغاز سده چهاردهم هجری تا امروز
چاپ دوم کتاب تاریخ حدیث شیعه از آغاز سده چهاردهم هجری با شمارگان 500 نسخه و قیمت بهای 5 هزار تومان توسط سازمان چاپ و نشر دارالحدیث منتشر شد.
مرتضی وفایی این کتاب را در 316 صفحه به رشته تحریر درآورده است.
این کتاب دارای پنج فصل تاریخ حدیث شیعه در قرن چهاردهم و ربع اول قرن پانزدهم هجری بوده و شامل مختصری از وضعیت فرهنگی اجتماعی سده چهاردهم، بررسی متون حدیثی با عنوان‌های جوامع حدیثی، مسندنویسی، اربعین‌نگاری و متون دعا، علوم حدیث، فعالیت‌های حدیثی، مشایخ اجازات این سده و بعضی از اجازه‌نامه‌ها و مجازان آنها به صورت تفصیلی است.
انتهای پیام/غ20
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول