اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

معاون آموزش و تحقیقات مرکز ملی فرش ایران:

ارزش افزوده فرش دستباف در اقتصاد کشور بالاست

خبرگزاری فارس: معاون آموزش و تحقیقات مرکز ملی فرش ایران گفت: فرش دستباف کالایی است که با حداقل سرمایه‌گذاری، بیشترین ارزش افزوده را در مباحث اقتصادی دارا است.

ارزش افزوده فرش دستباف در اقتصاد کشور بالاست
به گزارش خبرگزاری فارس از گلپایگان، ابراهیم عزیزی ظهر امروز در نخستین همایش تخصصی فرش دستباف گلپایگان که در سالن ارشاد واقع در بوستان 17 تن برگزار شده بود، بیان داشت: فرش دستباف کالایی سرمایه‌ای و جزو فرهنگ اصیل ایرانی محسوب می‌شود ولی در فرش ماشینی از نقشه‌های فرش دستباف الگوبرداری می‌کند.
وی افزود: در بافت فرش ماشینی از مواد مصنوعی استفاده می‌شود و بیماری و آلرژی را به انسان منتقل می‌کند ولی فرش دستباف این گونه نیست.
معاون آموزش و تحقیقات مرکز ملی فرش ایران اظهار داشت: یکی دیگر از مزایای فرش دستباف این است که این بافت فرش مکمل شغل کشاورزی در روستاها به شمار می‌رود و اوقات فراغت یک خانواده با بافت فرش پر می‌شود و در ضمن کمک به اقتصاد خانواده نیز می‌شود.
وی یکی از مهم‌ترین مزیت فرش دستباف را ارزش افزوده آن بیان کرد و گفت: فرش دستباف کالایی است که با حداقل سرمایه‌گذاری، بیشترین ارزش افزوده را در مباحث اقتصادی دارا است.
عزیزی افزود: اشتغال و کارآفرینی چه به صورت گروهی در قالب کارگاه‌های متمرکز قالی بافی و چه به صورت غیرمتمرکز یکی دیگر از مزیت‌های صنعت فرش است در این صنعت افراد زیادی مانند دامدار که پشم گوسفند را می‌چیند تا رنگرز و ریسنده و چله کش تجار و فروشندگان فرش درگیر این پروسه هستند. 
وی تاکید کرد: فرش ارزآوری بالایی برای کشور دارد و فرش جزو اقلام صادراتی غیر نفتی ما محسوب می‌شود که با فراز و فرودهایی که دارد، جایگاه خودش را حفظ کرده و از ظرفیت بالایی برخوردار است و با وجود تحریم‌ها بازارهای جدیدی در انتظار فرش ایرانی است.
معاون آموزش و تحقیقات مرکز ملی فرش ایران گفت: در صنایع دیگر به سرمایه‌گذاری بالا و فناوری به روزی نیاز است، ولی فرش ایرانی جزو فرهنگ اصیل ایرانی محسوب می‌شود.
وی افزود: در مناطق مختلف ایران فرش‌های مختلف با تنوع رنگ و نقش و طرح وجود دارد و سوء استفاده کنندگان فرش‌های نامرغوب را با اسم ایرانی عرضه می‌کنند ولی مرکز فرش ایران در راستای ثبت طرح و نقشه‌های فرش ایرانی قدم‌های مثبتی برداشته است.
عزیزی در ادامه خواستار ارتباط بافندگان با تشکل‌ها و تعاونی‌های فرش شد و گفت: اداره بازرگانی می‌تواند در این راه بسیار راه گشا باشد و همچنین با مشارکت در نمایشگاه‌های فرش بافنده‌ها و تولیدکنندگان می‌توانند از نزدیک با مشکلات و دغدغه‌های این صنعت آشنا شوند و راهی برای رفع مشکلات بیابند.
انتهای پیام/م20
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول