اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

نامشخص

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات منابع طبیعی مازندران:

ایجاد بورس گیاهان دارویی در مازندران/ گونه‌های گیاهی دارویی نادر مازندران در تهدید انقراض

خبرگزاری فارس: عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران گفت: با ایجاد بورس گیاهان دارویی در مازندران شرایط استفاده بهینه از منابع غنی گیاهی در استان فراهم می‌شود.

ایجاد بورس گیاهان دارویی در مازندران/ گونه‌های گیاهی دارویی نادر مازندران در تهدید انقراض
به گزارش خبرگزاری فارس در ساری، محمد امینی ظهر امروز در جلسه ستاد گیاهان دارویی که در استانداری مازندران برگزار شد، با بیان اینکه 25 درصد از داروهای موجود دارای منشا گیاهی است، اظهار داشت: 12 درصد داروهای سنتی جهان از منابع میکروبی ساخته شده است.
وی با اشاره به اینکه هم اکنون حدود 66 هزار هکتار اراضی کشاورزی کشور به کشت گیاهان دارویی اختصاص و حدود 65 هزار تن محصولات گیاهی دارویی از آن استحصال می‌شود، بیان داشت: 840 هکتار از اراضی مازندران به کشت گیاهان دارویی اختصاص یافته که بیشترین سطح کشت مربوط به گل گاوزبان است که ضرورت دارد تعرفه و ارزش افزوده گیاهان دارویی مورد توجه توجه قرار گیرد.
امینی از وجود 10هزار گونه گیاهان دارویی در مازندران خبر داد و گفت: مازندران دارای تنوع بالای گونه گیاهی است که در ناحیه خزری 115 گونه گیاهی انحصاری وجود دارد.
این مسئول با بیان اینکه 800  گونه گیاه با خاصیت دارویی دارای پراکنش تک استانی است، تصریح کرد: به علت نبود نظارت مناسب گیاهان نادری که تنها منحصر به استان مازندران است در تهدید انقراض قرار گرفتند.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران از حضور چهار دانشگاه گیاهان دارویی در کشور خبر داد و گفت: 23 موسسه و مرکز تحقیقات ملی، 34 مرکز تحقیقاتی استانی، 58 مرکز آموزش ملی و استانی و 314 ایستگاه تحقیقاتی در زمینه گیاهان دارویی در کشور فعالیت می‌کنند.
امینی با اشاره به اینکه سند توسعه علوم گیاهان دارویی و طب سنتی در کشور به تصویب رسید، بیان داشت: اختصاص 60 میلیارد ریال اعتبار برای توسعه گیاهان دارویی، 440 قلم داروی گیاه دارای مجوز ثبت و اساسنامه شرکت مادر تخصصی دارویی و تجهیز آزمایشگاهی از اقدامات ملی برای بخش گیاهان دارویی است.
 
*واردات بی‌رویه گیاهان دارویی
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران یادآورشد: محدودیت سطح زیر کشت، عدم نظارت کافی بر برداشت، عدم حمایت از سرمایه‌گذاری در توسعه کشت و فرآوری، بی‌ثباتی و نبود بازار فروش برای تولیدکننده‌ها، وضعیت نابسامان عطاری‌ها، نداشتن برنامه بهره‌برداری و تبلیغات و واردات بی‌رویه گیاهان دارویی خارجی و غفلت از گیاهان دارویی بومی از مشکلات فراروی توسعه گیاهان دارویی در استان محسوب می‌شود.
وی ایجاد بورس گیاهان دارویی را در مازندران موثر دانست و گفت: تولید بیشتر گیاهان دارویی و ایجاد بورس این صنعت در مازندران به عنوان نخستین استان پیشرو می تواند در روند توسعه گیاهان دارویی موثر باشد.
امینی وجود بی‌نظمی و تقلب در بازار محصولات طبی و گیاهی و سلب اعتماد از سوی مصرف کننده‌ها را از تنگناهای بخش گیاهان دارویی استان برشمرد و اذعان داشت: عدم شناخت تولید کنندگان در بخش‌های خصوصی و دولتی نسبت به مزیت نسبی گیاهان بومی کشور، عدم تجویز داروهای گیاهی از سوی پزشکان، موازی‌کاری و فقدان ارتباط تنگاتنگ مراکز فعال، عدم توسعه تولید ارگانیک، پیچیدگی و دشوار بودن مطالعات روی مسیرهای متابولیکی تولید وعدم دسترسی به گونه‌های اصلاح شده با کیفیت و قیمت مناسب از مواردی است که بر تنگناهای بخش گیاهی تاثیر گذار است.
امینی فقدان مکانیزاسیون پیشرفته و نبود استانداردهای ملی کافی را از دیگر مشکلات کشت پایدار گیاهان دارویی در استان عنوان کرد و اذعان داشت: ناشناخته بودن بازارهای جهانی گیاهان دارویی و نیاز بازار از سوی تولید کنندگان، عدم نظارت کافی بر برداشت گیاهان از طبیعت، توجه به تولید و بسته‌بندی و فرآوری، صادرات گیاهان دارویی و نیز عدم حمایت از سرمایه‌گذاران در توسعه کشت گیاهان دارویی از عوامل موثر در توسعه نیافتگی بخش گیاهان دارویی در مازندران است.
انتهای پیام/م10
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول