اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

معاون سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی:

3 درصد ذخایر معدنی دنیا در ایران قرار دارد

خبرگزاری فارس: معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: سه درصد از ذخایر معدنی شناخته شده دنیا در ایران قرار دارد و تاکنون هم 57 میلیارد تن ذخایر قطعی و احتمالی با 68 نوع ماده معدنی در کشور شناخته شده است.

3 درصد ذخایر معدنی دنیا در ایران قرار دارد
به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، بهروز برنا در همایش توانمندی‌های زمین‌شناسی و معدنی غرب کشور که در دانشگاه کردستان برگزار شد، با بیان اینکه ایران در بخش میانی کمربند ‌آلپیمالیا قرار دارد، اظهار داشت: این کمربند از لحاظ غنای معدنی شرایط مطلوبی را در کشور به‌وجود آورده است.
وی تصریح کرد: سه درصد از ذخایر معدنی شناخته شده دنیا در ایران قرار دارد و تاکنون هم 57 میلیارد تن ذخایر قطعی و احتمالی با 68 نوع ماده معدنی در کشور شناخته شده است.
وی ادامه داد: چند نوع دیگر ماده معدنی در اکتشافات در کشور مشخص شده که در مرحله فرآوری است.
معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با اشاره به جایگاه و رتبه ایران از لحاظ میزان کشف و استخراج ذخایر معدنی در میان
دیگر کشورها، گفت: ایران از این لحاظ، رتبه اول خاورمیانه، سوم در آسیا و دوازدهم تا پانزدهم جهان را داراست.
برنا در ادامه افزود: شرایط زمین‌شناسی و متولوژی موجب شکل‌گیری پهنه‌های متعددی در کشورمان شده که نقش بسزایی در غنای مواد معدنی برعهده دارند.
وی خاطرنشان کرد: کمربند مس و طلا در ارومیه ـ دختر، کمربند آهن اورال ـ عمان، کمربند سرب و روی ملایر و اصفهان و کمربندهای کرومیت در کشور شرایط مطلوبی را برای تجمع مواد معدنی فراهم کرده است.
وی به مواد معدنی شاخص در کردستان اشاره کرد و افزود: مهم‌ترین مواد معدنی در این استان شامل طلا، سنگ چینی، بوکسیت، سیلیس و آهن است.
معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور با اشاره به اینکه طی چند سال اخیر سازمان 60 تن ذخایر طلای قطعی کشور را شناسایی کرده، تصریح کرد: سال گذشته در پروژه‌ای در کردستان 13 تن ذخیره طلا به مرحله اخذ گواهی کشف رسید.
این مقام مسئول در ادامه  با بیان اینکه از میان هزار محدوده امیدبخش کشف طلا در کشور تاکنون در 100 محدوده اکتشافات عمومی صورت گرفته است، عنوان کرد: کردستان از لحاظ طلا رقیب جدی برای آذربایجان غربی محسوب می‌شود.
وی اظهار داشت: زون سنندج - سیرجان که 12 استان کشور را شامل می‌شود، از مهم‌ترین پهنه‌های مورد توجه اکتشاف‌گران از لحاظ کار روی آهن، طلا، سرب و روی، سنگ‌نما، سیلیس و خاک‌های نادر است.

کشف 30 میلیون تن خاک نادر در  پهنه سنندج - سیرجان
معاون اکتشاف سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور گفت: برای اولین بار در کشور در منطقه‌ای واقع در پهنه سنندج ـ سیرجان 3 میلیون تن خاک نادر با 15 عنصر کشف شد که گواهی آن‌ها نیز صادر شده است.
برنا با بیان اینکه این ذخایر هم در سنگ‌های اولیه وجود دارد و هم در آبرفت‌‌ها جابه‌جا شده است، تصریح کرد: اکنون کارهای فرآوری روی آن به‌خوبی جواب داده و در حال طی مراحل بعدی این امر هستیم.
وی عنوان کرد: کردستان در یک نگاه بهره‌مند از زون زاگرس، زون سنندج ـ سیرجان و زون ارومیه ـ دختر است که این پهنه‌ها در غنای معدنی استان بسیار موثر هستند.
وی در پایان عنوان کرد: سازمان زمین‌شناسی در شمال‌غرب کشور نزدیک مرز ایران و ارمنستان موفق به کشف یک معدن مس پرفیری با 300 میلیون تن ذخیره با3/0 درصد عیار شد.
انتهای پیام/صا10
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول