اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری:

چهارمحال و بختیاری زیستگاه 170 گونه پرنده است

خبرگزاری فارس: مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری از حیات 170 گونه پرنده در نقاط مختلف زیستی این استان خبر داد.

چهارمحال و بختیاری زیستگاه 170 گونه پرنده است
سعید یوسف‌پور امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد اظهار داشت: پرندگانی نظیر عقاب، بالابان، لیب، دلیجه، لک لک، غاز، دورنا، اردک، کنرگر، باکلان، کبک، کبوتر، قمری، کیهو، هدهد، توکا، سبزقبا، چکاوک، کاکلی و گنجشک از جمله پرندگانی هستند که در زیستگاه این استان به‌سر می‎برند.
وی افزود: زیست 62 گونه پستاندار، 35 گونه خزنده، پنج گونه دوزیست، 22 گونه آبزیان از دیگر گونه‌های جانوری این استان است.
یوسف‌پور با اشاره به گونه‌های پستانداران مستقر در زیستگاه‌های این استان، گفت: قوچ و میش وحشی، کل و بز وحشی، پلنگ، گرگ، روباه، شغال و خرس وحشی از این دسته پستانداران است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری خاطرنشان کرد: سرشماری گونه‌های جانوری یکی از اقدامات اساسی سازمان به‌منظور مدیریت حیات وحش است که نقش بسزایی در حفظ محیط زیست دارد.
وی از زیست 35 درصد پرندگان کشور در این استان خبر داد و گفت: 170 گونه پرنده در زیستگاه‌های شهرستان‌های هفت‌گانه این استان تاکنون شناسایی و ثبت شده است.
یوسف‌پور با بیان اینکه سرشماری از پرندگان و پستانداران حیات وحش این استان در مجموعه مناطق حفاظت شده و تحت مدیریت صورت گرفته است، افزود: سرشماری از پرندگان و پستانداران حیات وحش تاکنون در وسعت 9.4 درصد این استان اجرا شده است.
وی در ادامه با اشاره به پوشش گیاهی این استان، گفت: ویژگی‌های خاص طبیعی و اقلیمی و تنوع آب و هوایی، سبب شده است تا سرزمین بختیاری در رده متنوع‌ترین رویشگاه‌های گیاهی کشور قرار گیرد.
یوسف‌پور با بیان اینکه چهارمحال و بختیاری یکی از مهم‌ترین و بزرگ‌ترین رویشگاه‌های گیاهان دارویی کشور نیز است، گفت: این استان برخی از گونه‌های انحصاری از گیاهان دارویی را در خود جای داده که نشانه‌ای از این تنوع رویشگاهی است.
وی با بیان اینکه از این تعداد گونه گیاهی 42 گونه منحصر به این استان و کاملا بومی منطقه است، گفت: نرخ تنوع زیست گیاهی در این استان 28 گونه در یک میلیون هکتار تخمین زده شده است.
یوسف‌پور گونه لاله واژگون را یکی از معروف‌ترین گونه‌های بومی این استان عنوان کرد و گفت: اثر طبیعی ملی لاله واژگون و وجود دشت لاله در این استان به خوبی موید این امر است.
انتهای پیام/خ20
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول