اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مسئول واحد تغذیه دانشکده علوم پزشکی نیشابور:

حمایت از سلامت کودکان سرمایه‌گذاری برای توسعه انسانی است

خبرگزاری فارس: مسئول واحد بهبود تغذیه جامعه دانشکده علوم پزشکی نیشابور گفت: حمایت از سلامت کودکان، مهم‌ترین سرمایه‌گذاری برای توسعه انسانی و یک اولویت انکارناپذیر است.

حمایت از سلامت کودکان سرمایه‌گذاری برای توسعه انسانی است
لیلا شور ورزی به مناسبت هفته جهانی کودک در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در نیشابور اظهار داشت: برای غذا خوردن کودک به او جایزه ندهید بلکه برای ترغیب او به غذا خوردن از طعم غذا تعریف کنید.
شور ورزی افزود: با افزایش سن کودک برای غذا خوردن به کودک استقلال بدهید و فقط مقدار و نحوه غذا خوردن کودک را نظارت و او را به خوردن ترغیب کنید.
وی افزود: به کودک اجازه دهید غذا خوردن را خودش تجربه کند؛ حتی اگر مقداری غذا هم هنگام خوردن ریخته شود و یا دست و لباس‌های خود را کثیف کند.
وی با تاکید بر اینکه مصرف زیاد تنقلات مضراتی برای کودک به‌دنبال دارد، گفت: نکاتی را باید در تغذیه کودکان سه تا پنج سال باید رعایت کرد.
این کارشناس تغذیه اظهار داشت: در تغذیه کودک از ظرف و قاشق تمیز و قاشق مرباخوری برای کوچک‌ترها و قاشق غذاخوری برای کودکان بزرگ‌تر استفاده کنید.
مسئول واحد بهبود تغذیه جامعه دانشکده علوم پزشکی نیشابور افزود: قبل از غذا دادن به کودک، دست‌ها و صورت کودک را بشویید؛ آب و مایعات را با فنجان یا لیوان تمیز به کودک بدهید؛ در غذا دادن به کودک صبور باشید و آرام‌آرام به کودک غذا بدهید.
شورورزی ادامه داد: در صورتی که کودک تمایلی برای غذا خوردن ندارد هرگز او را مجبور به غذا خوردن نکنید و سعی کنید با تغییر مزه و نحوه طبخ آن را مجدد به کودک بدهید و در صورتی که باز هم علاقه‌ای به خوردن آن غذا نشان نداد، چند روزی از دادن آن غذا صرف نظر کرده و مجدد به برنامه غذایی کودک اضافه کنید.
وی بیان داشت: هنگام غذا دادن به کودک با او به آرامش و محبت صحبت کنید تا زمان غذا خوردن برای کودک خوشایند باشد و خاطره خوشی از غذا خوردن در ذهن کودک ایجاد شود.
وی با اشاره به اینکه مقدار غذای هر وعده کودک را با افزایش سن کودک بیشتر کنید، ادامه داد: به‌مقدار غذایی که کودک می‌خورد توجه کنید، برای هر کودک یک بشقاب جداگانه در نظر بگیرید.
وی تاکید کرد: از دادن تنقلات بی‌ارزش قبل از غذا و بین وعده‌ها به کودک خودداری کنید.
مسئول واحد بهبود تغذیه جامعه دانشکده علوم پزشکی نیشابور اظهار داشت: اگر کودک به‌‌ویژه در دو سال اول زندگی که بدن او به سرعت در رشد است به خوردن تنقلات که معمولا ارزش غذایی زیادی ندارند، عادت کند از مواد مغذی غذاهای مختلف که برا ی رشد به آن نیاز دارد محروم می‌شود.
شور ورزی افزود: تنقلات مانند پفک و نوشابه فقط معده کودک را پر می‌کنند و موجب احساس سیری می‌شوند و در نتیجه کودک دیگر اشتهایی برای خوردن غذاهای اصلی و مغذی ندارد.
وی ادامه داد: بنابراین سعی کنید کودک را به خوردن این تنقلات عادت ندهید و از تنقلات مغذی و سنتی مثل نخودچی و کشمش، برگه میوه‌ها، میوه‌های فصل برای کودکان دو تا پنج سال خود استفاده کنید.
وی اظهار داشت: نکته مهم در تغذیه کودکان سه تا پنج سال، دادن حداقل پنج وعده غذا شامل سه وعده کامل صبحانه، ناهار و شام و دو میان وعده در ساعات 10 صبح و پنج بعد از ظهر و در نهایت یک لیوان شیر قبل از خواب است.
شورورزی بیان داشت: غذاهایی مانند شیر و بیسکوئیت، نان و خرما، نان و پنیر، کیک، کلوچه‌ها، میوه یا آب‌میوه و یا انواع شربت‌های خانگی، انواع خشکبار مثل بادام، گردو، پسته، کشمش، برگه، توت خشک به‌عنوان میان‌وعده برای کودکان بسیار مناسب هستند.
مسئول واحد بهبود تغذیه جامعه دانشکده علوم پزشکی نیشابور خاطرنشان کرد: حمایت از سلامت و کیفیت زندگی کودکان، مهم‌ترین سرمایه‌گذاری برای توسعه انسانی و یک اولویت انکارناپذیر است.
شورورزی تصریح کرد: بنابراین لزوم توجه به تغذیه صحیح در این دوران ضروری و اجتناب‌ناپذیر است.
وی یادآور شد: سال‌های ابتدای کودکی مهم‌ترین سال‌های حیات هر فرد محسوب می‌شود؛ به طوری که تجربیات این سال‌ها زیربنای زندگی آینده وی را تشکیل می‌دهند.
انتهای پیام/صا10
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول