تمکین جهانی به قدرت میدانی در تنگه هرمز

با گذشت چند روز از برقراری آتش‌بس و شرایط حاکم برمنطقه، به نظر می‌رسد جهان در صحنه عمل متوجه مدیریت جدید در تنگه هرمز شده است. واقعیاتی میدانی که از قدرت ایران نشات می‌گیرد، نه لفاظی‌های توئیتری ترامپ.
گروه فارس پلاس: شبکه آمریکایی سی‌ان‌ان در گزارشی نوشته است: «علاوه بر کشورهای آسیایی، فرانسه و ایتالیا نیز مستقیماً با ایران درحال مذاکره هستند تا مجوز عبور کشتی‌های‌شان از تنگه هرمز را از ایران بگیرند.» این گزارش نشان می‌دهد که رویکرد کنونی در جهان پیرامون تنگه هرمز، یک رویکرد واقع بینانه و براساس منافع حیاتی است نه براساس عادات دیپلماتیک و نگاه سنتی به طرفین منازعه. به این معنی که کشورهای جهان درصدد حصول نیازهای خود از این آبراهه حساس و استراتژیک هستند و در محاسبات‌شان به سوی آن کسی می‌روند که میدان را در دست دارد، نه فضای مجازی را.
ورود به مرحله‌ جدید مدیریت تنگه هرمز در روزهای پس از برقراری آتش‌بس، وقایع پیرامون تنگه هرمز در دو سویه متضاد تعقیب می‌شود؛ واقعیات میدانی و اظهار نظرهای توئیتری. به نظر می‌رسد سهم ایران در سویه‌های ذکر شده، مدیریت در میدان عمل است و سهم دشمن، پیام‌های توئیتری که رئیس جمهور آمریکا هرازگاهی صادر می‌کند. در حالی که فرماندهی نیروی دریایی سپاه از «ورود به مرحله جدید مدیریت تنگه هرمز» می‌گوید، در مقابل ترامپ در شبکه اجتماعی تروث نوشته است: «ایران در اجازه دادن به عبور نفت از تنگه هرمز، کار بسیار ضعیفی انجام می‌دهد، که به گفته برخی بی‌شرمانه است. این توافقی نیست که ما داشتیم!»صرف نظر از آنکه اسرائیل ساعاتی پس از برقراری آتش‌بس با حمله به لبنان توافق را نقض کرد، باید بینیم آنچه در تنگه هرمز می‌گذرد، اراده ایران است یا لفاظی‌های ترامپ؟
فضای تنگه هرمز هنوز سنگین استبر اساس داده‌های شرکت اطلاعات بازار Kpler، روز چهارشنبه تنها ۵ کشتی از تنگه هرمز عبور کردند (در مقایسه با ۱۱ کشتی در روز قبل) و روز پنجشنبه نیز ۷ کشتی از این مسیر عبور کردند.بنابراین واقعیت‌های میدانی نشان می‌دهند که با وجود برقراری آتش‌بس و لفاظی‌های ترامپ، این ایران است که همچنان کنترل تنگه هرمز را در دست دارد. در همین خصوص شبکه خبری سی‌ان‌ان با انتشارتصویری از ترامپ و اعضای دولتش نوشته است: «می‌توانید دربارۀ بازگشایی هرمز بیانیه بدهید اما وضعیت تغییری نمی‌کند.»رسانه انگلیسی فایننشال تایمز نیز با اشاره به اینکه درحال حاضر این ایران است که «شروطش را در تنگه هرمز دیکته می‌کند» نوشته است: «عبور کشتی‌ها از تنگه هرمز به‌شدت کاهش یافته، زیرا ایران با اعمال کنترل‌های سخت‌گیرانه و تعیین شرایط عبور (از جمله دریافت هزینه) عملاً جریان تردد را در دست گرفته است.»
۲ MB
ترامپ: ایران نباید عوارض دریافت کند!یکی دیگر از پیام‌های ترامپ در خصوص تنگه هرمز که اخیرا در فضای مجازی منتشر شده است، پیرامون ادعای او در خصوص دریافت عوارض توسط ایران از نفتکش‌های عبوری است. رئیس جمهور آمریکا نوشته است: «ایران نباید از نفتکش‌های عبوری از تنگه هرمز عوارض دریافت کند و اگر چنین کاری انجام می‌دهد، باید فوراً آن را متوقف کند!»در پاسخ به ترامپ، سیدمحمد مرندی، تحلیلگر سیاسی، تصریح کرده است:‌ «خبر دقیق و درست است! تعدادی نفتکش عوارض پرداخت کرده و عبور کردند!»همچنین تعدادی از سیاستمداران آمریکایی نیز بر واقعیات موجود در تنگه هرمز صحه گذاشته و به مدیریت جدید ایران در تنگه هرمز اعتراف کرده‌اند. رافائل وارناک، سناتور آمریکایی گفته است: «جهان اکنون باید برای هر بشکه نفتی که از خاورمیانه خارج می‌شود، هزینه‌ای به ایران بپردازد. در حالی که پیش از جنگ‌افروزی‌های ترامپ، شرایط این‌گونه نبود.»مدیریت ایران بر تنگه هرمز به پشتوانه یک جنگ 40 روزه است که در خلال آن، اراده کشورمان بر این آبراهه استراتژیک اعمال شد و جهان نظاره‌گر بود که چگونه قدرت نظامی آمریکا نیز نتوانست برآن فائق آید.تاکر کارلسون، مجری سرشناس آمریکایی و از حامیان پیشین ترامپ با طرح این سوال که چرا نمی‌توانیم ایران را ودارا به باز کردن تنگه هرمز بکنیم، نوشته است: «احتمالا آن قدرها که فکر می‌کردیم، قدرتمند نیستیم. ما باید این وضعیت را با صداقت بپذیریم» با دنبال کردن صفحه فارس پلاس، از به‌روزترین تحلیل‌ها در حوزه سیاست داخلی و خارجی باخبر شوید.#موشک_ایرانی#پدافند_هوایی #جنگ_منطقه_ای #ایران_قوی #ایران#لبنان#آمریکا #اسرائیل#بمباران
20:56 - 21 فروردین 1405
فارس پلاس

7 بازنشر11 واکنش
135٫1k بازدید


4 پاسخ

تصویر نمایه‌ی ‌بهروز حسین زاده‌
@News_ir6 ساعت پیش
در پاسخ به
تصویر نمایه‌ی ‌بهروز حسین زاده‌
بهروز حسین زاده

@News_ir  •  10 ساعت پیش

تجدید قوای آمریکا، اسرائیل و کشورهای منطقه

ناو بوش، فورد و باکسر همگی دقیقاً در همان زمانی که «آتش‌بس» به پایان می‌رسد، در غرب آسیا همگرا می‌شوند.

نمایش گزارش


تصویر نمایه‌ی ‌سامان روحی‌
@SamanRuohi5 ساعت پیش
در پاسخ به
جهان باید به نظم جدید منطقه عادت کند#رهبری_مقتدر

@gvuthnukju5 ساعت پیش
در پاسخ به
خدایی چی تو مغز آمریکایی ها میگذره که خیال می کنن چی هستن.موشکها عقلشونو سر جا میارهانتر گفته ایران نباید عوارض بگیرد!تو کی هستی باید نباید بگی.تو نباید حمله می کردینباید چسراییلو تغذیه کنی.اینها رو باید تمرگوند سر جاشون.

@user1775207587771 ساعت پیش
در پاسخ به و

کارشناس حقوق بین‌الملل: پایگاه دادند حالا باید غرامت بپردازند

یک حقوقدان با تأکید بر تثبیت اصل مسئولیت دولت‌ها در حقوق بین‌الملل اعلام کرد: کشورهایی که بستر و امکانات عملیات نظامی را فراهم می‌کنند، در قبال خسارات وارده مسئول بوده و موظف به جبران کامل آن هستند، هرچند پیگیری این مسئولیت با موانع حقوقی و نهادی همراه است.

نمایش گزارش