«بنی گانتز»؛ قصاب غزه را بشناسید

گانتز به تعداد فلسطینی‌هایی که توسط وی به شهادت رسیده‌اند و خانه‌هایی که تحت فرماندهی وی منهدم شده‌اند و باعث شده نوار غزه به «عصر حجر» بازگردد، افتخار می‌کند.
«بنی گانتز» از جمله سیاستمداران و نظامیان سابق اسرائیلی است که در اسرائیل محبوبیت دارد. او در دو ائتلاف حکومتی اسرائیل مسئولیت وزارت جنگ را برعهده داشت و در دو کابینه موقت اسرائیل در سال 2020 معاون نخست‌وزیر و نخست‌وزیر جایگزین بود. در اکتبر 2023 و پس از عملیات طوفان الاقصی گانتز به «کابینه امنیتی» برای اداره و مدیریت جنگ در نوار غزه ملحق شد.گانتز در سال 1959 در «کفر اهیم» در 40 کیلومتری غرب قدس اشغالی به دنیا آمد. پدر او رومانیایی و مادرش مجارستانی است. کفر اهیم، یک شهرک صهیونیست‌نشین زراعی بود و خانواده گانتز اولین ساکنان آن بودند. او با ریویتال، مدیر مرکز آموزش والدین انجمن نیتزان ازدواج کرده است و دارای چهار فرزند است.وی در سال 1979 از دانشکده فرماندهی و ستادکل ارتش اسرائیل و همچنین دانشکده امنیت قومی اسرائیل فارغ التحصیل شد و مدرک کارشناسی خود را در رشته تاریخ از دانشگاه تل‌آویو و کارشناسی ارشد خود را در رشته علوم سیاسی از دانشگاه حیفا گرفت. سپس برای گرفتن دکتری خود در رشته اداره منابع قومی وارد دانشگاه دفاع ملی آمریکا شد.

سوابق نظامی

گانتز در سال 1977 به ارتش اسرائیل ملحق شد و خدمت خود را در تیپ چتربازان آغاز کرد. اولین مأموریت وی حضور در تیم امنیتی محافظت از «انور سادات»، رئیس جمهور معدوم مصر در سفرش به سرزمین‌های اشغالی بود.گانتز طی 4 دهه خدمت در ارتش اسرائیل مناصب فرماندهی مختلفی را تصدی کرد و به دلیل حضور در جنگ‌ها و عملیات‌های نظامی بزرگ ارتش اسرائیل و ایفای نقش‌های مهم در آن‌ها به وی لقب «امیر» داده شد. گانتز یکی از کهنه نظامیان اسرائیلی است که در جنگ‌های اسرائیل علیه لبنان شرکت داشت. وی در عملیات "لیتانی" در مارس 1978 شرکت داشت که در آن حدود 25 هزار نظامی اسرائیلی به جنوب لبنان حمله کردند و منجر به شهادت 400 لبنانی و آوارگی حدود 400 هزار نفر به بیروت و حومه‌های آن شدند. وی همچنین در جنگ اول لبنان در سال 1982 نیز مشارکت داشت.پس از فارغ‌التحصیلی از مدرسه افسری، رسما فعالیت نظامی خود را آغاز کرد. در سال 1987 به فرماندهی گروهان و سپس فرماندهی گردان "افعی" در تیپ چتربازان منصوب شد. در سال 1989 فرمانده یگان نخبه "شلداگ" در نیروی هوایی اسرائیل شد. در سال 1991 عملیات "سلیمان" را در آدیس‌آبابا، پایتخت اتیوپی فرماندهی کرد که شامل انتقال هوایی 14 هزار یهودی اتیوپی به اسرائیل بود.وی به عنوان فرمانده در لشکر "یهودا و سامره" نیز خدمت کرد و در سال 1994 پس از کشتار حرم ابراهیمی مسئول سرکوب فلسطینی‌ها در شهر الخلیل بود. گانتز پس از سرکوب انتفاضه فلسطینی‌ها به سمت فرمانده منطقه شمال منصوب شد.در سال 1995 به فرماندهی تیپ چتربازان رسید تا در ادامه و پس از اخذ مدرک فوق لیسانس به درجه سرتیپی ارتقا یافت و به فرماندهی لشکر ذخیره منطقه شمال منصوب شد.
گانتز در سال 1999 فرماندهی یگان ارتباط با لبنان را عهده‌دار شد و سپس بر خروج نظامیان اسرائیلی از منطقه نظارت کرد و آخرین فرمانده ارتش اسرائیل در آنجا محسوب می‌شود. خود گانتز در این‌باره می‌گوید که او آخرین نظامی اسرائیلی بود که پس از خروج نظامیان اسرائیلی از لبنان در سال 2000 خاک لبنان را ترک کرد و دروازه مرزی را بست.در سال 2005 به فرماندهی نیروی زمینی ارتش اسرائیل منصوب شد و در ژوئیه 2006 در جنگ لبنان شرکت کرد که جنگی شدید علیه حزب الله لبنان بود که رهاورد آن برای ارتش اسرائیل شکست سنگین بود.گانتز در سال 2007 به عنوان وابسته نظامی سفارت به آمریکا رفت تا دو سال بعد، در سال 2009 معاون رئیس ستاد کل ارتش اسرائیل شود. وی در این سمت طرح «طرح تیون» را برای متحول کردن نیروهای مسلح اسرائیل اجرا کرد. در سال 2011 ایهود باراک، وزیر وقت جنگ اسرائیل، گانتز را برای تصدی سمت ریاست ستاد کل ارتش اسرائیل به کنست معرفی کرد که توانست، موافقت کنست را به دست آورد و به درجه سرلشکری ارتقا یابد.در اولین سال ریاست ستاد کل ارتش اسرائیل، گانتز برای اولین بار به یک زن به نام «اورنا باربیوای» درجه سرلشکری داد و پس از آن در قرارداد مبادله اسرای فلسطینی با «گیلاد شالیت»، نظامی اسرائیلی شرکت کرد.گانتز تجاوزهای نظامی ارتش اسرائیل به نوار غزه طی عملیات «ستون ابر» در نوامبر سال 2012 را فرماندهی کرد که در جریان آن 168 فلسطینی از جمله 34 کودک به شهادت رسیدند، 2.153 خانه ویران و 20 هزار و 925 فلسطینی آواره شدند که 9.259 نفر آن‌ها را کودکان تشکیل می‌دادند.
افزون بر آن، گانتز فرمانده تجاوز نظامی اسرائیل به غزه در سال 2014 تحت عنوان عملیات «لبه حفاظتی» نیز بود که 51 روز به طول انجامید. در این عملیات ارتش اسرائیل بیش از 6 هزار حمله هوایی به غزه انجام داد و حدود 50 هزار گلوله توپ به آن شلیک کرد که منجر به شهادت 1.462 غیرنظامی فلسطینی شد. یک سوم شهدا را کودکان تشکیل می‌دادند.از گانتز مصاحبه‌ها و فیلم‌های بسیاری وجود دارد که در آن‌ها به تعداد فلسطینی‌هایی که به دست وی به شهادت رسیدند و خانه‌هایی که تحت فرماندهی وی منهدم شدند، افتخار می‌کند و می‌گوید که "1.364 تروریست" را در نوار غزه کشته و نوار را به عصر حجر بازگردانده است.گانتز فوریه 2015 بعد از 38 سال خدمت در ارتش اسرائیل بازنشسته شد تا سه سال بعد وارد کنست شود. وی در این مدت وارد دنیای تجارت شد و شرکت‌های متعددی را دایر کرد که از جمله آن‌ها می‌توان به شرکت پیمانکاری و سرمایه‌گذاری «اموت» و شرکت صنایع الکترونیکی «الرون» اشاره کرد.

فعالیت‌های سیاسی

گانتز با تشکیل حزب «ایستادگی به خاطر اسرائیل» در سال 2018 وارد میدان سیاست اسرائیل شد. در سال 2019 ائتلاف انتخاباتی خود را با حزب «تلم» به رهبری «موشه یعلون»، وزیر جنگ و رئیس پیشین ستاد مشترک ارتش اسرائیل اعلام کرد.در ادامه نیز به ائتلاف «یش عتید» به رهبری یائیر لاپید ملحق شد تا فهرست متحدی به نام حزب «آبی و سفید» را به رهبری گانتز برای شرکت در انتخابات سال 2019 تشکیل دهند. گانتز در نظرسنجی‌های آن سال توانسته بود، 35 درصد آرای اسرائیلی‌ها را در قبال 36 درصد نتنیاهو به دست آورد و هریک 35 کرسی در کنست را از آن خود کنند. ائتلاف آبی و سفید در انتخابات سپتامبر همان سال موفق شد، 33 کرسی را از آن خود کند. درحالی که لیکود 32 کرسی به دست آورد. اما هیچ‌یک از دو حزب نتوانستند، کابینه‌ای تشکیل دهند.انتخابات مارس 2020 نیز نتوانست، موجب تشکیل کابینه در اسرائیل شود، گانتز گفته بود، غیرممکن است، در کابینه‌ای حضور داشته باشد که نخست وزیرش به فساد متهم است، به همین منظور کابینه فوق العاده را با نتیاهو تشکیل خواهد داد و به این ترتیب کابینه فوق العاده قومی اسرائیل آوریل 2020 با توافق گانتز و نتیاهو تشکیل شد.براساس توافق مقرر شد، نتانیاهو 18 ماه اول سمت نخست‌وزیری کابینه را تصدی کند و گانتز معاون نخست وزیر و وزیر جنگ را عهده‌دار شود و 18 ماهه دوم وی به سمت نخست وزیری منصوب شود.در آن زمان گانتز می‌خواست، بودجه ارتش اسرائیل را افزایش دهد و طرح‌هایی برای توسعه ارتش اجرا کند که با مخالفت نتانیاهو و موافقان نتانیاهو مواجه شد.
این باعث شد تا گانتز و ائتلافش مجددا به صفوف معارضان نتانیاهو پس از انحلال کنست در ژوئیه سال 2022 ملحق شوند. در ادامه گانتز از ائتلاف «آبی و سفید» و «امید جدید» خبر داد و اعلام کرد که این دو حزب در یک لیست مشترک در انتخابات نوامبر 2022 شرکت کنند، به این ترتیب، گادی آیزنکوت، به گانتز ملحق شود و ائتلاف جدید را «حزب وحدت قومی» نامیدند.اما این بار پیروزی از آن نتانیاهو بود که با ائتلاف با راست افراطی، افراطی‌ترین کابینه تاریخ اسرائیل را تشکیل داد.

قصاب غزه

بعد از عملیات طوفان الاقصی در 7 اکتبر 2023 نتانیاهو کابینه فوق العاده را تشکیل داد و گانتز به کابینه جنگ ملحق شد که جنگ در غزه را اداره می‌کند.گانتز از جمله کسانی است که مسئول بسیاری از کشتارها و جنایت‌ها در نوار غزه، به ویژه کشتار کودکان فلسطینی است و دادگاه بین‌المللی کیفری برای وی حکم پیگرد صادر کرده است.جدیدترین گزارش‌های وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه نشان می‌دهد که در نتیجه حملات ارتش اسرائیل به نوار غزه از هفتم اکتبر تا کنون ۴۰ هزار و ۳۳۴ نفر به شهادت رسیده‌اند که اغلب آن‌ها را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند.همچنین این نهاد پزشکی فلسطینی بیان کرد که شمار کلی زخمی‌های از آغاز جنگ در این باریکه به ۹۳ هزار و ۳۵۶ نفر رسیده است. درحالی که برخی از شهدا و قربانیان همچنان زیر آوار و در خیابان‌ها بوده و اشغالگران از امدادرسانی به آنها ممانعت می‌کنند.این جنگ همچنین موجب آوارگی 1.9 میلیون فلسطینی معادل 58 درصد ساکنین نوار غزه شده است. بخش اعظم این جنایت‌ها به دست گانتز انجام شده است. کسی که معتقد است، کرانه باختری بخشی جدایی‌ناپذیر از اسرائیل است و از آن به عنوان سد دفاعی اسرائیل در شرق این رژیم در جنگ‌های آینده یاد می‌کند.در همین راستا، گانتز مخالف هرگونه عقب‌نشینی از بلندی‌های اشغالی جولان سوریه است و مواضع بسیار سرسختانه‌ای درباره امنیت خارجی اسرائیل دارد، لذا همواره خواهان مقابله با خطر ایران و حزب الله و جنبش حماس است.وی گفته اگر جهان این کار را نکند، خود حزب الله را از مناطق مرزی مشترک بین لبنان و فلسطینی اشغالی محو خواهد کرد!!
15:13 - 24 اوت 2024

0 بازدید



1 پاسخ