اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  اصفهان

خیابان‌های اصفهان از خودروها پس گرفته می‌شود

مدیر پروژه تامین منابع پشتیبان رینگ چهارم و قطار شهری معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان گفت: برای اولین بار پروژه TOD در شهر اصفهان به عنوان راهکاری برای غلبه و کاهش معضلات شهری، ترافیک و آلودگی‌های زیست محیطی اجرا می‌شود.

خیابان‌های اصفهان از خودروها پس گرفته می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، توسعه مبتنی بر حمل و نقل همگانی (Transit Oriented Development) عبارت است از یک الگوی متراکم کاربری زمین شامل مسکن، پارک های عمومی و میادین، کاربری‌های تجاری و خدماتی که همگی در امتداد نقاط کلیدی سامانه حمل و نقل همگانی واقع شده باشند.

TOD  یک مجموعه اصلاحات شهری است که باعث می‌شود مترو یا هر سیستم حمل و نقل عمومی یک شهر با راندمان بیشتری به کار آید TOD خیابان‌های شهر را از خودروها پس می‌گیرد و به عابران پیاده و دوچرخه‌سواران تحویل می‌دهد و به زبان آنچه که امروز مصطلح است، شهر را انسان‌محور می‌کند. از اهداف اصلی این رویکرد می‌توان به تشویق شهروندان به استفاده بیشتر از حمل و نقل همگانی، کاهش تعداد و طول سفر با خودروی شخصی، افزایش پیاده‌مداری و توسعه حمل و نقل غیرموتوری و تشویق تنوع شکل کالبدی و عملکردی بناها و کاربری‌های مختلط زمین از طریق توسعه حمل و نقل همگانی محور نام برد.

محمد شرفا، مدیر پروژه تامین منابع پشتیبان رینگ چهارم و قطار شهری معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان اظهار کرد: در شهر اصفهان ایستگاه‌های خط ۱ و ۲ در حال اجرا و خدمت‌رسانی است و از سال‌های قبل اجرای پروژه TOD توسط معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان و با همکاری سازمان سرمایه‌گذاری و منطقه در شهر اصفهان مطرح بوده است.

وی گفت: در سال ۱۳۹۹ معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان با شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان قرارداد مطالعاتی منعقد کرد تا ایستگاه‌هایی که قابلیت خط TOD دارد را اعلام کنند و به دنبال آن مطالعات فاز این طرح را آغاز کرده‌ایم تا بتوانیم از یک توسعه مبتنی بر حمل‌ونقل محور که از اهمیت بالایی برخوردار است و فرصت خوبی را برای سرمایه‌گذاران به وجود خواهد آورد را در شهر اصفهان رونمایی کنیم.

شرفا با بیان اینکه ایستگاه‌های شهری یک جاذبه جمعیتی دارند و نیازهایی جمعیتی را تامین می‌کنند، گفت: در اولین گام دو نقطه مورد بررسی قرار گرفت که در نهایت ایستگاه مترو مدرس در خیابان کهندژ با مساحت ۱۲۰۰۰ متر مربع پیش‌بینی و در کمیسیون عالی سرمایه‌گذاری نیز بررسی و وارد مراحل طراحی شد.

مدیر پروژه تامین منابع پشتیبان رینگ چهارم و قطار شهری معاونت شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان ادامه داد: با توجه به جمعیت غرب استان که شامل شهرستان‌های نجف‌آباد، خمینی شهر و حتی استان‌های همجواراست نقش موثری در کاهش ترافیک محورهای اصلی و برآورد کردن نیازهای جمعیتی منطقه ۹ شهر اصفهان و مناطق اطراف در خصوص استفاده از مسائل درمانی، پزشکی حتی اقامت افراد را فراهم آورد.

وی با برشمردن محاسن توسعه مبتنی بر حمل و نقل همگانی گفت: TOD به نوعی از توسعه شهری اتلاق می‌شود که تمرکز آن بر روی استفاده مناسب از اراضی با تکیه بر قطب حمل و نقلی است، این رویکرد از ویژگی‌هایی چون ایجاد درآمدزایی،ارتقای کیفیت طراحی محله­‌ای، افزایش کاربری‌های مختلط شامل مسکونی، ادارات و مراکز خرید و درمانی، گسترش تعاملات اجتماعی، کاهش استفاده از اتومبیل و ترافیک داخل شهر و گسترش گزینه‌های جابه جایی سازگار با حمل و نقل عمومی همانند دوچرخه سواری و پیاده روی، برخوردار است.

شرفا بیان کرد: امیدوراریم تا پایان امسال با اتمام مراحل طراحی پروژه تا چند سال دیگر شاهد  بهره‌برداری و استفاده از این پروژه در اصفهان باشیم تا به عنوان راهکاری برای غلبه و کاهش معضلات شهری، ترافیک، آلودگی‌های زیست محیطی و کاهش طول سفر و ترددها محرک توسعه منطقه و فراهم آوردن بستر نیازهای خدماتی و پزشکی منطقه غرب اصفهان باشیم.

پایان پیام/۶۳۱۰۱/ع

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول