اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خراسان جنوبی

سمپاشی بدن 400 میلیون رأس دام علیه بیماری کریمو کنگو در خراسان‌جنوبی

مدیرکل دامپزشکی خراسان‌جنوبی گفت: از ابتدای امسال تاکنون بدن بیش از 400 میلیون رأس دام به صورت مستقیم علیه عوامل انگلی به خصوص کنه که عامل اصلی بیماری کریمو کنگو محسوب می شود سمپاشی شد.

سمپاشی بدن 400 میلیون رأس دام علیه بیماری کریمو کنگو در خراسان‌جنوبی

محمدعلی بخشی، مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس از بیرجند اظهارداشت: یکی از بیماری های مشترک بین انسان و دام بیماری تب کریمو کنگو است.

وی تصریح کرد: خوشبختانه موارد انسانی مبتلا به این بیماری با توجه به گزارشات دانشگاه علوم پزشکی استان نداشته ایم اما متأسفانه موارد دامی مبتلا به این بیماری علائمی را نشان نمی دهد بنابراین تنها راه پیشگیری از این بیماری بحث سمپاشی محل نگهداری دام و بدن دام ها است.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در استان از ابتدای سال تاکنون بیش از ۲ میلیون و ۴۰۰ مترمربع محل نگهداری دام توسط دامپزشکی سمپاشی شده است، افزود: همچنین  طی این مدت بدن بیش از ۴۰۰ میلیون رأس دام به صورت مستقیم علیه عوامل انگلی به خصوص کنه که عامل اصلی بیماری کریمو کنگو محسوب می شود سمپاشی شد.

بخشی با بیان اینکه در راستای پیشگیری از این بیماری و دیگر بیماری ها دامی نظارت های دامپزشکی در کشتارگاه ها سنتی و صنعتی صورت می گیرد، اضافه کرد: براساس این نظارت ها تمامی کشتارگاه ها چه سنتی و چه صنعتی موظف هستند به مدت ۲۴ ساعت لاشه را در پیش سرد نگهداری کرده و بعد در قصابی ها نسبت به توزیع آن اقدام کنند.

وی با اشاره به اینکه کشتار دام در منازل و مکان هایی که نظارت بر آن وجود ندارد ممنوع است، تصریح کرد: بنابراین از مردم خواسته می شود گوشت مورد نیاز برای مصرف خود را از قصابی های معتبر تهیه کنند تا از بروز این گونه بیماری ها جلوگیری شود.
 
مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی در رابطه با بیماری تب مالت که جزو بیماری های مشترک بین انسان و دام بوده افزود: متأسفانه طبق گزارشات ارائه شده موارد انسانی این بیماری رو به افزایش است.

بخشی متذکر شد: سازمان دامپزشکی حسب تکلیفی که دارد بابت بیماری تب مالت در دام هایی که تازه به دنیا آمده باشند شامل گوسفند و بزغاله ها و گوساله های زیر سه ماه برنامه واکسیناسیون علیه بیماری تب مالت را انجام می دهد.

وی گفت: واکسن های دامپزشکی به گونه ای بوده که باید هر ساله تکرار شود مانند واکسن تب برفکی، واکسن شاربن و تب مالت که از این جمله هستند.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بیماری تب مالت یکی از بیماری های مشترک بین انسان و دام بوده و جزو بیماری های می باشد که شایع ترین بیماری مشترک است، یادآور شد: دلیل آن نیز این بوده که عامل این بیماری از راه های مختلفی از بدن دام به انسان منتقل می شود که رایج ترین راه انتقال مصرف لبنیات غیر پاستوریزه است.

بخشی ادامه داد: در راستای پیشگیری از این بیماری از مردم خواسته می شود تا از مصرف لبنیات غیر استاندارد و غیر پاستوریزه خودداری کرده و حتماً اگر شیر را به صورت فله ای تهیه می کنند قبل از مصرف آن را بجوشانند تا اگر عامل بیماری در آن وجود داشته باشد از بین برود.

وی بیان کرد: پرداخت غرامتی که باید به این دام صورت گیرد که به دلیل تب مالت از چرخه خارج می شود مطابق با قیمت واقعی دام نبوده بنابراین شاید بسیاری از واحدهای دامداری متأسفانه مقاومتی در خصوص خارج کردن این دام ها از چرخه مصرف داشته باشند.

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی گفت: بیماری های مختلفی وجود دارد که علائم خاصی را در بدن دام ها می گذارد به ویژه سر و صورت دام بنابراین اگر مردم با این گونه موارد برخورد کردند بهترین راه این بوده که با تلفن ۱۵۱۲ تماس گرفته و کارشناسان دامپزشکی پاسخگوی این افراد هستند و یا با مراجعه به دامپزشکی ها این ضایعات را نشان داده و دستورات لازم را در مورد مصرف و یا عدم مصرف دریافت کنند.

بخشی در مورد جمع آوری داروخانه دامپزشکی شهر سه قلعه افزود: تأسیس یک داروخانه در هر مکانی تابع ضوابط و مقرراتی بوده به خاطر اینکه اگر زیرنظر نباشد ممکن است نسبت به ارائه برخی از داروهایی که ممنوعه بوده و یا دارویی که تاریخ مصرف آن گذشته باشد ارائه و دامدار متضرر شود.

وی ادامه داد: در بخش ها و مناطقی که داروخانه دامپزشکی وجود ندارد این اجازه داده شده تا کارشناسان دامپزشکی در حد مقدور دارو را تهیه و در این مناطق ارائه دهند. 

مدیرکل دامپزشکی خراسان جنوبی اضافه کرد: واحدهایی که فاقد مجوز و یا پروانه باشند مجبور به تعطیلی آنها هستیم.

بخشی با اشاره به نگرانی برخی از دامداران در مورد استفاده از واکسن ها و محدودیت هایی که برای برخی از دام ها در خصوص تزریق این واکسن ها وجود دارد خاطرنشان کرد: بسیاری از واکسن های مورد استفاده محدودیتی هایی را دارد که این محدودیت ها را کارشناسان در جریان هستند و احتیاط های لازم را انجام می دهند.

پایان پیام/۶۹۰۲۷

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول