اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  کهگیلویه و بویراحمد

وقتی جمهوری خودمختار بانک‌ها داد امام‌جمعه باشت و فرماندار کهگلیویه را درآورد+فیلم

عدم پرداخت تسهیلات اشتغال‌زایی نهادهای مختلف حمایتی، وام فرزندآوری و ازدواج، طولانی شدن زمان صدور مجوزها و دیگر مشکلات بانکی، موجب سردرگمی مردم و اعتراض امام‌جمعه و مسؤولان کهگیلویه شده است.

وقتی جمهوری خودمختار بانک‌ها داد امام‌جمعه باشت و فرماندار کهگلیویه را درآورد+فیلم

خبرگزاری فارس باشت، فتح الله پوران‌پور؛ استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از استان‌های محروم کشور به شمار می‌رود که هم در زمینه تولید و هم در اشتغال نسبت به سایر استان‌های کشور عقب ماندگی زیادی دارد.

هر چند این استان از نظر منابع خدادادی حتی از اصفهان و مرکزی و شاید از تهران هم ده‌ها قدم جلوتر باشد اما وقتی حرف از توسعه می‌آید این استان صدها و بلکه هزاران گام از این استان‌ها عقب‌تر است.

شاید یکی از دلایل عقب ماندگی استان کهگیلویه و بویراحمد به نظارت‌های ضعیف و یا به عبارتی تعطیلی نظارت از سوی دستگاه‌های اداری و اجرایی برمی‌گردد که موجب شده این استان با داشتن ۲۵ درصد نفت و گاز کشور ۱۱ درصد روان آب‌های ایران و ۲۵ گیاهان دارویی و سهم عمده‌ای از جنگل‌های کشور هنوز هم در گرداب محرومیت دست و پا بزند.

اگر نظارت‌ جدی در استان وجود داشت و تسهیلات در جای خودشان مصرف می‌شدند و بر بانک‌ها نظارت می‌شد و بانک‌ها هم بر پروژه‌ها نظارت می‌کردند اکنون شاهد چنین وضعیتی نبودیم که بیش از ۲۰۰۰ پروژه عمرانی زخمی در این استان وجود داشته باشد.

هر چند در جاهایی باید حق را به بانک‌ها داد که تسهیلات سر از جاهای دیگر درآوردند و سیاسیون و نمایندگان مجلس هم دو بر نیاورده و فکر می‌کردند که این تسهیلات باید به صورت بلاعوض به طرفداران و هواداران آنها داده شود!! اما اکنون جای سوال است که چرا بانک‌ها رویه سختگیرانه خود را همچنان ادامه می‌دهند در حالی که رئیس جمهور یک کشور فریاد می‌زند و از بانک‌ها می‌خواهد که با مردم برای ایجاد تولید و اشتغال همکاری لازم را داشته باشند.

گویی در استان کهگیلویه و بویراحمد بانک‌ها جمهوری خودمختار هستند و در چند روز اخیر عملکرد بانک‌های استان کهگیلویه و بویراحمد موجب شد تا داد مسئولان و ائمه جمعه هم در بیاید.

بانک‌هایی که نه در زمینه مسکن همکاری می‌کنند نه به فکر ازدواج جوانان هستند و نه دردسری برای فرزندآوری دارند.

همان موضوعی که مقام معظم رهبری آن را دغدغه امروز خود می‌داند و به مسئولان توصیه می‌کند که برای فرزندآوری در کنار مردم باشند و از آنها حمایت کنند.

به گزارش فارس بانک‌ها به قول عامیانه چنان شورش را درآورده‌‌اند که امام جمعه باشت می‌گوید: به هر حال همه ما به نحوی با بانک ها در ارتباط هستیم. تکلیف‌هایی از سمت دولت به بانک ها ارائه می‌شود مثلا در بحث ازدواج مراجعات زیادی داریم که جوانی می‌خواهد ازدواج کند.

او می‌گوید: متاسفانه بانک ها بدقولی می‌کنند یا در بحث فرزند آوری باز هم مراجعات زیادی داریم.

 

حجت‌الاسلام گنجه ای ادامه داد: وقتی دولت تکلیفی را تعیین کرده یعنی منابعی نیز در نظر گرفته شده متاسفانه باز ما می بینیم پرداخت ها به موقع انجام نمی‌شود.

وی گفت: در زمینه اشتغال زایی نهادهای حمایتی مثل کمیته امداد و بهزیستی یا وام های اداره کار و تعاون، وام‌های بنیاد برکت و آستان قدس جوانان تشکیل پرونده دادند ضامن هم آوردند و مقدماتی را نیز به امید این وام ها آماده ساختند اما بانک ها بدقولی کردند.

امام جمعه باشت تصریح کرد: در خطبه‌های قبل هم گفتیم به صورت حضوری و تلفنی نیز پیگیری کردیم و حتی برخی مدیرعامل بانک‌ها قول هایی دادند ولی انجام نگرفت.

حجت‌الاسلام گنجه ای افزود: بانک ها در کنار خدماتی که ارائه می دهند در این زمینه دچار بد قولی شده اند‌.

وی در ادامه گفت: لذا از استاندار می خواهیم که در استان پیگیری کنند و تذکری دهند که این وضع وام دادن بالاخص در منطقه محروم که جوانان می خواهند ازدواج کنند یا شغلی ایجاد کنند برطرف شود.

فریاد مدیر کار کهگیلویه از بی‌عدالتی بانک‌ها و گزارش‌های خلاف واقع

سید سلیمان کریمی در جلسه کمیته اشتغال این شهرستان، تعهدات اشتغال شهرستان در سال جاری را ۱۹۰۰ نفر عنوان و اظهار کرد: از این مجموع تاکنون ۱۴۲۵ نفر در سامانه رصد توسط دستگاه‌های اجرایی و موسسات ثبت شد که بیشترین ثبت مربوط به کمیته امداد بوده است.

رئیس اداره کار کهگیلویه افزود: تعهدات اشتغال سال گذشته ۲۷۰۰ نفر بود که ۲۲۱۰ نفر آن ثبت شد.

وی مشکلات بانکی، طولانی شدن مدت زمان صدور مجوز‌ها و پرداخت، دوگانگی برخورد بانک‌ها در سطح استان و شهرستان را از جمله مشکلات عمده در زمینه اشتغال عنوان و تصریح کرد: برخی پرونده‌ها سال گذشته تکمیل و به بانک معرفی شده‌اند اما هنوز پرداخت نشده‌اند.

کریمی گفت: مدیرعاملان بانک‌ها با حضور استاندار و معاون اقتصادی در استان جلسه می‌گیرند و می‌گویند همه چیز گل و بلبل است اما وقتی به شهرستان‌ها می‌رسد کار خاصی نمی‌شود و یا برخی شهرستان‌ها، شهرستان‌تر هستند؟!

وی بیان کرد: ما از قِبَل همین مردم مسئول شدیم و تمام سعی ما باید بر کاهش رنج و آلام مردم باشد، اما بعضی رفتارهای ما سبب افزایش مشکلات مردم می‌شود.

داد فرماندار کهگیلویه هم از عملکرد بانک‌ها درآمد

سید حمزه محقق‌زاده در جلسه کمیته اشتغال، مشکلات عدم پرداخت تسهیلات را  مربوط به برخی شعب بانک‌ها عنوان و اظهار کرد: یک بانک چندین شعبه در شهرستان دارد، یک شعبه کار را خوب انجام می‌دهد دو شعبه دیگر قائم به شخص هستند و کارها را انجام نمی‌دهند.

فرماندار شهرستان کهگیلویه افزود: تکریم ارباب رجوع به عهده همه مجریان قانون است و این روند باید اصلاح شود.

وی بیان کرد: چگونه است که همان تسهیلات در دیگر شهرستان پرداخت می‌شود اما در دهدشت با مشکل مواجه می‌شود و پرداخت نمی‌کنند؟ این‌جا مشخص است که سلیقه‌ای کار می‌شود.

محقق‌زاده تبعیض در بین چند ضامن داشتن را از دیگر مشکلات در بانک‌ها عنوان و گفت: این همه سخت‌گیری ظلم در حق شهروندان است.

وی بیان کرد: ما صنایع خوبی در شهرستان نداریم که اشتغال ایجاد کند و تسهیلات هم این‌گونه سخت‌گیری می‌شود.

بن‌بست بانکی در کهگیلویه؛ بانک مسکن که زیر بار نمی‌رود، صادرات و ملت بهانه‌تراشی می‌کنند!

 عابد موسوی در جلسه کمیته اشتغال اظهار کرد: قریب به دو هزار متقاضی مشاغل خانگی داشتیم که حدود ۷۰۰ پرونده تشکیل و به بانک معرفی شدند.

معاون جهاد کشاورزی شهرستان کهگیلویه افزود: ۳۸ فقره پرونده طرح تامین آب به مبلغ بیش از ۱۸ میلیاردتومان با اشتغال‌زایی قریب به ۱۱۶ نفر به کارگروه استان جهت دریافت تسهیلات ارسال شد.

وی بیان کرد: هم‌چنین تعداد ۵ طرح مکانیزاسیون با مبلغ بیش از ۲۵ میلیاردتومان از محل منابع داخلی به بانک کشاورزی ارسال شد.

موسوی از ارسال حدود ۱۶۵۰ پرونده سیل مونسون به مبلغ ۹۰ میلیاردتومان به بانک‌های تجارت، ملی، ملت، صادرات و بانک مسکن خبر داد و گفت: در استان قول مساعد می‌دهند اما در شهرستان در مرحله اول با مشکل مواجه می‌شوند. بانک مسکن زیر بار نمی‌رود، بانک صادرات و ملت می‌گویند پرونده‌ها زیاد هستند.

وی افزود: مردم روزانه بین بانک‌ها و جهاد سرگردان و بلاتکلیف هستند و انتظار می‌رود این مشکل مردم مرتفع شود.

اما نماینده بانک مسکن در این جلسه از با بیان این‌که ۱۴ سهمیه پرونده سیل مونسون داشتیم گفت: در همین سال جاری هشت پرونده با اعتبار هر نفر ۲۵۰ میلیون تومان را پرداخت کردیم و مابقی هم در حال پرداخت هستند.

معاون جهاد کشاورزی مجدد این گفته بانک مسکن را رد کرد و گفت: این بانک تاکنون هیچ پرداختی نداشته است و ما طرح بالای ۱۵۰ میلیون تومان در شهرستان نداریم.!

محقق‌زاده فرماندار شهرستان کهگیلویه هم این را گفت که مطالبات جدی مردم شهرستان پرونده‌های سیل مونسون هستند که باید بررسی و پرداخت شوند.

نماینده یکی دیگر از بانک‌ها نیز گفت: انتظار داریم تسهیلاتی که ارائه می‌دهیم در راستای اشتغال‌زایی هزینه شوند تا منابع ما سوخت نشوند.

به گزارش فارس از باشت با این روند یکی باید به داد مردم استان کهگیلویه و بویراحمد برسد و به بانک‌ها تفهیم کند که جمهوری خودمختار نیستند آن‌ها سد راه تولید و اشتغال و ازدواج و فرزندآوری در استان شده‌‌اند.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول