اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  چهارمحال و بختیاری

بایدها و نبایدهای تغذیه دانش‌آموزان چیست

پزشک متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: یکی از نکاتی که در خصوص تغذیه دانش‌آموزان باید مورد توجه قرار بگیرد کاهش مصرف مواد غذایی با ارزش غذایی پایین و تنقلاتی است که کالری، قند و نمک فراوان دارند چراکه با مصرف این مواد غذایی دانش‌آموز مستعد ابتلا به چاقی خواهد شد.

بایدها و نبایدهای تغذیه دانش‌آموزان چیست

سیاوش فاضلیان امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد گفت: دانش‌آموزان برای رشد و نمو و همچنین برای یادگیری و تقویت حافظه به مواد مغذی از جمله ریزمغذی‌ها و درشت‌مغذی‌ها نیاز دارند.

این پزشک متخصص تغذیه و رژیم درمانی ادامه داد: مصرف ریزمغذی‌ها یعنی انواع ویتامین‌ها و املاح مانند کلسیم، آهن، روی، منیزیم و ... برای بهبود رشد دانش‌آموزان و سلامت استخوان‌های آن‌ها ضروری است.

وی افزود: یکی از نکاتی که در خصوص تغذیه دانش‌آموزان باید مورد توجه قرار بگیرد کاهش مصرف مواد غذایی با ارزش غذایی پایین و تنقلاتی است که کالری، قند و نمک فراوان دارند برای مثال چیپس، پفک، کیک، کلوچه، بستنی‌ها و فست‌فودها کالری دریافتی فرد را بالا می‌برند در نتیجه دانش‌آموز مستعد ابتلا به چاقی خواهد شد.

فاضلیان با بیان اینکه در اثر مصرف مواد غذایی چرب و شیرین ممکن است فرد در آینده مستعد ابتلا به بیماری‌های مزمن مانند بیماری‌های قلبی و عروقی، کبد چرب، افزایش چربی خون و ... شود، عنوان کرد: در نتیجه توصیه می‌شود دانش‌آموزان از مصرف تنقلات ناسالم خودداری کرده و سعی کنند از مواد غذایی سالم اعم از میوه‌ها، مغزها، میوه‌های خشک مانند خرما، انجیر خشک، کشمش، برگ زردآلود و لواشک‌های خانگی استفاده کنند.

وی اضافه کرد: با توجه به اینکه دانش‌آموزان در سن رشد و نمو قرار دارند توصیه می‌شود از مغزهایی مانند بادام، گردو و انواع آجیل‌ها در تغذیه خود استفاده کنند همچنین ساندویچ‌های خانگی مانند نان و پنیر، کتلت، تخم‌مرغ و... می‌توانند جایگزین بسیار خوبی برای کیک و سایر خوراکی‌های کم‌ارزش باشند.

این پزشک متخصص تغذیه و رژیم درمانی با تاکید بر اهمیت استفاده از حبوبات در رژیم غذایی دانش‌آموزان، بیان کرد: حبوبات دارای پروتئین، آهن و روی است که می‌تواند سلامت استخوان افراد را تضمین کرده و بر روند رشد و یادگیری آن‌ها تاثیر مثبت داشته باشد.

وی یادآور شد: استفاده از آب‌ میوه‌های صنعتی یکی دیگر از موضوعاتی است که باید دانش‌آموزان و والدین به آن توجه داشته باشند چراکه این نوع از آب میوه‌ها حاوی شکر و مواد نگهدارنده است و در مقابل توصیه می‌شود آب میوه‌های طبیعی، شیر و لبنیات در رژیم غذایی دانش‌آموزان قرار بگیرد.

فاضلیان گفت: کودکان در سنین رشد به پروتئین نیاز دارند که گوشت قرمز، مرغ، ماهی و تخم مرغ از جمله منابع پروتئین به شمار می‌آیند البته استفاده از حبوبات و کره بادام زمینی نیز می‌تواند نیاز بدن انسان به پروتئین را تامین کند.

وی افزود: توصیه می‌شود تعداد وعده‌های غذایی کودکان افزایش پیدا کند اما حجم غذای هر وعده کم باشد به این صورت تمامی مواد غذایی به بدن کودک خواهد رسید همچنین لازم است والدین برای فرزندان خود یک الگوی غذایی سالم در نظر بگیرند چرا که مصرف فست‌فودها و مواد غذایی شیرین می‌تواند اشتهای افراد به مواد غذایی سالم را کاهش دهد در نتیجه احتمال دارد کودکان در معرض نارسایی رشد و سوءتغذیه قرار بگیرند.

این پزشک متخصص تغذیه و رژیم درمانی اضافه کرد: بهتر است به جای آب میوه از میوه تازه استفاده شود همچنین قرار گرفتن سبزیجات در رژیم غذایی کودکان از اهمیت بالایی برخوردار است چرا که می‌تواند فیبر مورد نیاز بدن را تامین کند.

پایان پیام/۳۷۳۹

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول