اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دانشگاه

ایفای نقش جهاد دانشگاهی در مدل‌سازی حکمرانی مبتنی بر اندیشه امام و رهبری

معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی گفت: حضور جهاد برای مدل سازی حکمرانی مبتنی بر اندیشه امام و مقام معظم رهبری در راستای بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی تاثیرگذار است.

ایفای نقش جهاد دانشگاهی در مدل‌سازی حکمرانی مبتنی بر اندیشه امام و رهبری

سید رضی آقاسیدی معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، گفت: در ۱۶ مرداد سال ۱۳۵۹ جهاد دانشگاهی به تعبیر مقام معظم رهبری به عنوان مولود مبارک انقلاب تأسیس شد و به تناسب اقتضای زمان که کشور طبق مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی در تعطیلی دانشگاه‌ها به سر می‌برد، به عنوان متولی راهبری دانشگاه‌های کشور مأموریت گرفت و حضورش را در دانشگاه‌ها با ورود به حوزه پژوهش و فناوری تداوم بخشید.

وی افزود: در طول این ۴۳ سال، فراز و نشیب‌های متعدد در حوزه‌های مختلف داشتیم اما این فراز و نشیب‌ها پشت سر گذاشته شد به طوریکه مقام معظم رهبری می‌فرمایند که جهاد دانشگاهی گلخانه‌ای بود که حالا به گلستانی تبدیل شده است.

آقاسیدی جهاد دانشگاهی را محصول دانش بنیان جمهوری اسلامی دانسته و اظهار داشت: مجموعه هایی مانند پژوهشگاه رویان، پژوهشگاه ابن سینا، مرکز افکار سنجی و نوآوری‌هایی که در کشور همیشه در حوزه علم و فناوری و فرهنگ راهگشا بودند نتیجه تلاش‌های پژوهشگران جهاد است.

معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی عنوان کرد: ما در حوزه ماموریتی معاونت پشتیبانی و مدیریت منابع جهاد، تعالی سرمایه انسانی را به عنوان مهم‌ترین ماموریت انجام می‌دهیم که بتوانیم با ایجاد زیست بوم نوآوری برای جامعه نخبگانی کشور یک فضای منسجم را در کشور راهبری کنیم که خدا را شکر توفیقاتی هم حاصل شده و امیدواریم بتوانیم از ظرفیت جهاد در پیشرفت و توسعه پایدار کشور بهره بگیریم، اما تنگناها و چالش‌هایی را هم شاهد بودیم.

آقاسیدی با بیان اینکه طبیعتا کار با نخبگان اقتضائات خودش را دارد، گفت: باید هرچه بتوانیم از فضای بروکراتیک کم کنیم، این مسأله در جهاد دانشگاهی یک چالش بود که با نوآوری جهادگران این نهاد ۹۰ درصد نیروهای ما با ایده وارد جهاد شده ‌ند و این مسأله در تمام حوزه ها به همین صورت بوده است اما در سال‌های اخیر حسب محدودیت‌ها و نوع نگاهی که به مجموعه جهاد بوده است با کمبودهایی در حوزه منابع و همچنین مسائل بروکراتیکی رو به رو بوده‌ایم، این امر هم باعث شده تا ماهیت نهادی ما تحت تاثیر قوانین و مقررات قرار گیرد.

وی اضافه کرد: جهاد دانشگاهی به عنوان نهاد توسعه‌ای کشور می‌تواند در تمدن سازی که مورد تاکید مقام معظم رهبری است، کمک کند اما هنوز جهاد در نظام مدیریتی کشور در دولت‌های مختلف درک نشده و نقش و ماهیت جهاد در قوانین و مقررات کشور هنوز مشخص نشده است.

معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی اظهار داشت: مقررات و قوانین متناظر با ماهیت جهادی ما هنوز دچار چالش است که امیدواریم این مسأله را رفع کنیم و در شرایط منعطف‌تری ایفای نقش کنیم، جهاد از ابتدا مسأله محور متولد شده و در این ۴ دهه خدمات بسیاری داشته و خط‌شکن بوده است، به هر حال نوع نگاه به نهادهایی با ماهیت انقلابی هنوز نهادینه نشده است و چالش‌هایی را داریم که رفع این چالش‌ها بستگی به نوع نگاه دولت‌ها به جهاد دارد.

آقاسیدی افزود: در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی حتما حضور جهاد برای مدل سازی حکمرانی مبتنی بر اندیشه امام و مقام معظم رهبری تاثیرگذار است، تعالی نظام نخبگانی کشور و ایجاد بستر برای نخبگان نیز از وظایف ماست که امیدواریم بتوانیم با حمایت دست‌اندرکاران و صاحب منصبان این خدمات را انجام دهیم.

معاون پشتیبانی و مدیریت منابع جهاددانشگاهی گفت: امیدواریم این ادبیات را نهادینه کنیم که نهادهای انقلابی بتوانند در کنار نهادهای دیگر خدمات‌شان را انجام دهند و در گام دوم انقلاب موثر باشند.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول