اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دانشگاه

فارس من| مسؤولان تدبیری برای کیفیت غذای دانشگاه‌ها داشته باشند

کیفیت غذای دانشگاه‌ها به یکی از دغدغه‌های مهم دانشجویان تبدیل شده و به طُرق مختلف دست به اعتراض هم می‌زنند و خواستار تدبیر ویژه‌ای از سوی مسؤولان برای این مشکل هستند.

فارس من| مسؤولان تدبیری برای کیفیت غذای دانشگاه‌ها داشته باشند

گروه دانشگاه خبرگزاری فارس ـ لحظات پایانی کلاس با تمام خستگی‌‌ها محو تدریس استاد بودم که استاد نکات پایانی را روی تخته وایت‌برد کلاس نوشت و به ساعت گرد دیوار نگاهی انداخت و گفت «وقت کلاس تمام شد» خسته‌ نباشید؛ همهمه‌ای کلاس را فرا گرفت. از شدت خستگی و گرسنگی به سمت سلف دانشگاه روانه شدیم؛ اما به محض ورود به سلف صدای هیاهو و ناراحتی دانشجویان به گوش می‌رسید. 

با بی‌اعتنایی در صف ایستادم تا غذایم را بگیرم که به یکباره پسری نسبتاً درشت هیکل با صدای بلندی فریاد زد «این چه وضعیتی است؛ آخه این هم شد غذا»؛ یکی دیگر هم گفت «نگاه کنید این رنگش! بویی هم نداره». 

شاید ظرف های غذای ردیف شده جلوی درهای سلف دانشگاه‌ها را بارها و بارها دیده باشیم، امکان ندارد دانشجو یا دانشگاهی باشی و از کیفیت بد غذاهای سلف دانشجویی نشنیده و ندیده باشی.

* کیفیت و تاریخ انقضای مواد مصرفی بررسی شود

آیدا برزگر دانشجوی مقطع کارشناسی می‌گوید: تقریباً در بدو ورود به دانشگاه تمایلی به خرید غذا از سلف نداشتم ولی بعد از مدتی که زمان برگزاری کلاس‌هایم طولانی می‌شد دیگر فرصت نداشتم برای تهیه غذا به بیرون از دانشگاه بروم؛ بنابراین مجبور می‌شدم علی‌رغم میل باطنی‌ام ساندویچ سرد تهیه کنم، گاهی حتی رنگ سس ساندویچ تغییر کرده و بعضی از مواد مزه ماندگی می‌دهند. 

وی می‌افزاید: غذاهایی مثل املت و نیمرو را که از مواد اولیه و تازه تهیه می‌شوند قابل خوردن هستند ولی متأسفانه غذاهای دیگر از کیفیت پایینی برخوردارند. به نظرم دانشگاه‌ها باید تدبیر ویژه‌ای برای غذای دانشجویی داشته باشند.  

این دانشجوی مقطع کارشناسی خاطرنشان می‌کند: دانشگاه‌ها نسبت به اعتراض دانشجویان بی‌تفاوت هستند، می‌گویند «همینه که هست»؛ چندین بار به دلیل عدم کیفیت غذا اعتصاب کردیم و به سمت بوفه نرفتیم اما مجدداً به دلیل فشرده بودن کلاس‌ها و زمان کمی که داشتیم مجبور شدیم به سلف برویم. مسؤولین باید روی تاریخ انقضای محصولاتی که خریداری می‌کنند هم نظارت داشته باشند و ببینند چه چیزی دست دانشجویان می‌دهند. 

* حذف غذاهای فست‌ فودی از سلف دانشگاه

گلناز رضایی دانشجوی مقطع کارشناسی اما بر این باور است که کیفیت غذا به نسبت قیمتی که دارد واقعاً خوب است. 

وی می‌گوید: متأسفانه بیشتر از کیفیت غذا باید به بحث بهداشت و نظافت سلف‌ها رسیدگی شود. برخی دانشجویان بعضاً باقی مانده غذایشان را روی میز‌ رها می‌کنند و می‌روند، بالاخره باید فردی باشد که مسؤولیت نظافت میزها را به عهده داشته باشد تا دانشجویان رغبت کنند برای سرو غذا پشت آن میز بنشینند. به نظرم نقطه ضعف اصلی سلف‌ دانشگاه‌ها غیربهداشتی بودن سالن‌ها و کارکنان است.

این دانشجوی کارشناسی می‌افزاید: اگر غذاهای سنتی در اولویت قرار بگیرند قطعاً بهتر است، بعضی از دانشجویان شهرستانی هستند و به دلیل عدم حضور در کنار خانواده‌هایشان فرصت پخت و پز غذاهای سنتی را ندارند و مجبورند هر روز فست فود استفاده کنند که این غذاها به دلیل دیرهضم بودن و روغنی که دارند باعث کسالت می‌شوند. 

رضایی می‌گوید: اگر کیفیت غذا واقعاً ایده‌آل شود، مقداری گران‌‌تر شدنش هم قابل درک است.

* اگر کیفیت غذا خوب باشد با دل و جان از افزایش قیمت استقبال می‌کنیم

لیلا کریمی دانشجوی دیگری است که معتقد است هزینه غذای دانشجویی نسبت به کیفیتش بالا است. هر وعده غذایی حدود ۳۶ تا ۴۰ هزار تومان برایمان تمام می‌شود و ظرفیت ثبت‌نام برای غذاهایی مثل زرشک پلو بسیار کم است و غذاهایی مثل کوکو سبزی و کوکو سیب‌زمینی باقی می‌ماند. 

این دانشجو می‌افزاید: با توجه به پرداختی‌هایی که داریم کیفیت غذا مطلوب نیست و زمانی که اعتراض می‌کنیم به نتیجه نمی‌رسیم و مسؤولین عنوان می‌کنند در صورتی می‌توانیم کیفیت غذا را بالا ببریم که قیمت غذا افزایش داشته باشد؛ البته ما هم نسبت به این موضوع، موضع‌‌گیری نداریم اگر واقعاً غذایی که ارائه می‌کنند از کیفیت خوبی برخوردار باشد ما هم با دل و جان از این کار استقبال می‌کنیم. 

براساس این گزارش، همواره گلایه‌های دانشجویان از تغذیه دانشجویی پابرجاست و دلخوری‌شان بیشتر از کیفیت غذا است نه افزایش قیمت.  

سازمان امور دانشجویان اعلام کرده از سال تحصیلی جدید یارانه تغذیه به دانشجویان تعلق می‌گیرد و بیش از ۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان یعنی معادل ۲۰ درصد اعتبار دانشگاه‌ها از سوی دولت به این مراکز اختصاص می‌یابد که قرار است این مبلغ به صورت یارانه به دانشجویان پرداخت شود.

همچنین یکی از گزینه‌های سازمان امور دانشجویان در تأمین مالی تغذیه در سطح دانشگاه‌های کشور این است که بجای اینکه منابع در اختیار دانشگاه‌ها قرار بگیرد همان را در اختیار خود دانشجویان قرار دهند در عوض تنوع غذایی را به حداکثر برسانند. دولت در مجموع حدود ۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بابت تغذیه دانشجویی به دانشگاه‌های کشور اعتبار تخصیص می‌دهد که این عدد حدود ۲۰ درصد از بودجه کل دانشگاه‌های کشور است.

به گزارش فارس، برخی از کاربران سامانه فارس من  نیز درخواست «رسیدگی به غذای سلف دانشگاه‌ها» را دارند.

این کاربران در پویش خود آورده‌اند: «معمولا کیفیت غذای سلف‌های دانشجویی خیلی بد است، افزایش کیفیت غذا‌ها یکی از مهم‌ترین مطالبات دانشجویان است. کیفیت آنقدر مسأله دار است که دانشجویان در دانشگاه‌های مختلف دست به اعتراض می‌زنند و گاه و بیگاه عکس غذاهای قطار شده روی زمین سلف دانشگاه گواه همین امر است. حداقل دانشگاه‌ها قیمت غذای دانشجویی را افزایش دهند تا یه چیز به دردبخور جلوی دانشجو بگذارند.

غذاها آنقدر بی‌کیفیت است که همان مقدار هزینه‌ای که می‌شود هم هدر می‌رود پس یه غذای مناسب ولو گران تر از اینی که هست بدهید اما خوب باشد. ما مجبوریم چند برابر بیشتر هزینه کنیم و غذاهایی از بیرون دانشگاه بگیریم که سبب انواع و اقسام بیماری‌های گوارشی می‌شود. لطفاً مسؤولان وزارت علوم فکری برای کیفیت غذای دانشجویی بکنند.»

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول