اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دانشگاه

مسؤولان دانشگاه‌ها و دغدغه‌ای به نام تغذیه دانشجویی که مستلزم افزایش اعتبار است

مسؤولان دانشگاه‌ها در فاصله یک ماه مانده به آغاز سال تحصیلی با دغدغه تغذیه دانشجویان رو به رو هستند، دغدغه‌ای که با افزایش اعتبار برطرف خواهد شد.

مسؤولان دانشگاه‌ها و دغدغه‌ای به نام تغذیه دانشجویی که مستلزم افزایش اعتبار است

گروه دانشگاه خبرگزاری فارس؛ هر دانشجویی حداقل برای یک بار هم که شده طعم غذاهای دانشگاه را چشیده و با مشکلات سلف‌ دانشگاه‌ها آشناست، البته که همین مشکلات بعدها از زبان دانشجویان به عنوان بهترین خاطرات زمان دانشجویی مطرح می‌شود اما اینکه چرا مشکلات سلف دانشگاه‌ها رفع نمی‌شود و چرا غذاهای دانشگاه از کیفیت چندانی برخوردار نیست سؤالی است که باید از مسؤولان آموزش عالی پرسید.

به سراغ مسؤولان که می‌رویم و با دغدغه خودشان درباره سلف که روبه رو می‌شویم اصلا نمی‌توانیم از کیفیت و مشکلات بپرسیم، چرا که در همان ابتدای کلام خودشان آنقدر از مشکلات می‌گویند که متوجه می‌شویم با ریز مشکلات آشنا هستند و همه را می‌دانند اما توانی برای حل آن ندارند.

البته برخی مشکل را در کمبود اعتبار بخش‌های دیگر و صرف اعتبارات مربوط به تغذیه دانشجویان در امور دیگر می‌دانند.

مسعود گنجی رئیس صندوق رفاه دانشجویان در این باره گفته است: براساس بررسی‌های صندوق بسیاری از دانشگاه‌ها بودجه‌ای که از صندوق رفاه برای تغذیه دریافت کرده‌اند به طور کامل و در همین بخش هزینه نکرده‌اند.

اما هاشم داداش‌پور رئیس سازمان امور دانشجویان این مسأله را تکذیب کرده و گفته است: معمولا اینگونه نیست که دانشگاه‌ها بودجه مربوط به تغذیه دانشجویان را در امور دیگر هزینه کنند و در صورت انجام این مسأله با دانشگاه مربوط برخورد می‌شود.

* مشکل چیست و چگونه حل می‌شود؟

مسأله عدم کیفیت غذای دانشجویی را از دبیران مناطق سازمان امور دانشجویان پیگیری کردیم.

همانطور که می‌دانید در منطقه‌بندی ۱۰ گانه سازمان امور دانشجویان، برخی معاونان دانشگاه‌ها به عنوان دبیر یک منطقه فعالیت می‌کنند.

علیرضا وجهی دبیر منطقه یک و معاون دانشجویی دانشگاه تهران به محض اینکه سؤال ما درباره تغذیه دانشجویان را شنید، سر درددلش باز شد و گفت: کدام یک از دانشگاه‌ها مشکل غذای دانشجویی ندارند؟ با این اعتباری که در دست داریم قطعا با مشکل رو به رو می‌شویم، اگر دانشگاهی هست که مشکلی ندارد بگوید چه کار می‌کنند تا دانشگاه‌های دیگر هم همان کار را انجام دهند.

وی گفت: امیدواریم امسال اعتبار غذای دانشجویان افزایش یابد چرا که در غیراینصورت مشکلاتمان دو چندان می‌شود.

با محمدرضا باغبان‌زاده امشه دبیر منطقه ۲ و معاون دانشجویی دانشگاه گیلان هم گفت‌وگو کردیم.

باغبان‌زاده امشه هم دل خوشی از اعتبارات حوزه تغدیه دانشجویان نداشت و گفت: قیمت مواد افزایش یافته و ما نیز مجبوریم که قیمت غذا را بالا ببریم اما این قضیه طبیعتا به مذاق دانشجویان خوش نمی‌آید.

وی گفت: می‌خواهیم این مسأله را در اجلاس معاونان دانشجویی دانشگاه‌ها مطرح کنیم، باید راهکاری برای این مسأله وجود داشته باشد، پیشنهاداتی را باید عنوان کنیم تا بالاخره این مشکل برطرف شود.

فرهاد دانشجو رئیس دانشگاه تربیت مدرس نیز در این زمینه گفته است: در بعضی‌ از ماه‌ها هزینه تغذیه حدود ۸ میلیارد تومان می‌شود و در بعضی از ماه‌ها به ۱۰ میلیارد تومان هم می‌‌رسد که در سال چیزی حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ میلیارد تومان صرف تغذیه می‌شود.

چندی پیش علی خطیبی، معاون مالی، اداری و منابع وزیر علوم هم گفته بود که در خصوص تغذیه دانشجویان اگر بخواهیم با الگوی سنتی سال‌های گذشته پیش برویم با مشکل مواجه می‌شویم.

 اما هاشم داداش‌پور رئیس سازمان امور دانشجویان از برنامه جدید در حوزه تغذیه دانشجویان خبر داده است.

به گفته داداش‌پور، از سال تحصیلی جدید یارانه تغذیه به دانشجویان تعلق می‌گیرد و بیش از ۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان یعنی معادل ۲۰ درصد اعتبار دانشگاه ها از سوی دولت به این مراکز اختصاص می‌یابدکه قرار است این مبلغ به صورت یارانه به دانشجویان پرداخت شود.

رئیس سازمان امور دانشجویان همچنین اعلام کرده که در حوزه تغذیه دانشجویی برنامه‌ای تحت عنوان الگوی تامین مالی تغذیه در سطح دانشگاه های کشور تدوین کردیم و با همکاری سازمان برنامه و بودجه کشور و مشورت دانشگاه‌ها دنبال این هستیم که تحولی در حوزه مدیریت تغذیه دانشجویان صورت بدهیم.

وی با ارائه گزینه‌های پیشنهادی برای رفع مشکل غذای دانشجویان عنوان کرده است: یکی از گزینه‌های ما در تامین مالی تغذیه در سطح دانشگاه‌های کشور این است که بجای اینکه منابع در اختیار دانشگاه ها قرار بگیرد همان را در اختیار خود دانشجویان قرار دهیم در عوض تنوع غذایی را به حداکثر برسانیم.

داداش پور درباره بودجه تغذیه دانشجویان نیز گفته است: دولت در مجموع حدود ۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان بابت تغذیه دانشجویی به دانشگاه‌های کشور اعتبار تخصیص می‌دهد این عدد حدود ۲۰ درصد از بودجه کل دانشگاه‌های کشور است.

به گزارش فارس، در فاصله یک مانده به آغاز سال تحصیلی هنوز مسؤولان دانشگاه برای حل مشکل تغذیه اندر خم یک کوچه هستند و راه‌حل این مشکل نیز در افزایش اعتبار است.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول