اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  چهارمحال و بختیاری

30 درصد از دشت‌ لاله‌های واژگون چهارمحال و بختیاری احیا شد

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه برای تقویت و احیای گونه‌های گیاهی استان تاکنون اقداماتی اعم از قُرق مراتع و ممنوعیت ورود گردشگران به دشت‌ لاله‌های واژگون استان انجام شده است، گفت: در حال حاضر ۳۰ درصد از دشت‌ لاله‌های واژگون در شهرستان کوهرنگ احیا شده است.

30 درصد از دشت‌ لاله‌های واژگون چهارمحال و بختیاری احیا شد

اصغر احمدی امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد، با اشاره به اینکه یک هزار و ۲۰۰ گونه گیاهی در استان چهارمحال و بختیاری وجود دارد، گفت: از این تعداد ۲۳۰ گونه دارای خواص دارویی هستند، این گیاهان به طور معمول در مراتع از اواخر زمستان تا اوایل فصل تابستان رویش دارند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری در ادامه با اشاره به اینکه تمام گونه‌های مرتعی که دارای خواص دارویی هستند از جمله گیاهان غیرمجاز به شمار می‌روند، افزود: برای برداشت این گیاهان لازم است افراد از سازمان منابع طبیعی استان مجوز دریافت کنند.

وی بیان کرد: برداشت از این گیاهان تا زمانی که به رشد تکمیلی خود نرسیده‌اند مجاز نیست و در همین رابطه با افرادی که اقدام به برداشت و قطع گونه‌های گیاهی مانند کلوس کوهی، لاله‌های واژگون و موسیر می‌کنند برخورد قانونی صورت می‌گیرد و متخلفان به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.

احمدی با اشاره به اینکه گیاهانی مانند کلوس (کرفس کوهی) و گیاه زینتی لاله‌های واژگون از جمله گیاهان مرغوب و حائز اهمیت برای استان به شمار می‌روند، تصریح کرد: برداشت‌های بی‌رویه از این گونه‌های مرتعی و منابع طبیعی سبب شده است تا در معرض انقراض قرار گیرند.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان با بیان اینکه برای تقویت و احیای این گیاهان تاکنون اقداماتی اعم از قرق مراتع و ممنوعیت ورود گردشگران به دشت‌ لاله‌های واژگون استان انجام شده است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر ۳۰ درصد از دشت‌ لاله‌های واژگون در شهرستان کوهرنگ احیا شده و تراکم این گیاهان افزایش داشته است.

وی در پایان یادآور شد: برای حمایت از گونه گیاهی کلوس نیز بذر این گیاه در اختیار بهره‌برداران قرار گرفته است تا به شکل اصولی کاشت و برداشت صورت گیرد، همچنین در تلاشیم مدیریت اصولی و صحیح برای حفظ این گیاهان را ارتقا دهیم.

پایان پیام/ ۶۸۰۴۰

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول