اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  گلستان

استاندار گلستان: مختومقلی فراغی حلاوت وحدت اسلامی را به مردم چشاند

استاندار گلستان گفت: مختومقلی فراغی تلاش کرد تا حلاوت وحدت اسلامی و شیرینی استقلال و آزادی و رهایی از یوغ ظالمان را به مردم سرزمین خود بچشاند.

استاندار گلستان: مختومقلی فراغی حلاوت وحدت اسلامی را به مردم چشاند

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان مراوه تپه علی محمد زنگانه در مراسم نکوداشت دویست و نودمین سالروز تولد مختومقلی فراغی اظهار کرد: جغرافیایی فرهنگی ایران اسلامی از جغرافیایی سیاسی  بسیار گسترده تر بوده و ایران اسلامی دارای فرهنگ و تمدن ناب و دارز مدت است.

وی تصریح کرد: ایران اسلامی شاهد ستارگانی بوده که شکوفایی اندیشه و افکار انها از خاستگاه تمدن ایران اسلامی سرچشمه گرفته است تا جایی که شاعران و فرهیختگان این سرزمین از پیشگامان معرفت در کل بشریت بوده و روح جامعه نشات گرفته  از انفوس قدسی آنها است.

استاندار گلستان خاطرنشان کرد: هرچند فرهیختگان و شاعران ایران اسلامی هریک از قوم و مذهب خاص بودند اما جملگی از سرچشمه معرفت الهی سیراب شدند.این گوهرهای گرانبها با اثار و گفتار خود نه تنها در جغرافیای سرزمین خود بلکه اوازه ملی و فراملی داشتند.

 

وی بیان کرد:‌مختومقلی فراغی در زمره بزرگان ایران بوده که شهره خاص و مشهور بوده و شعر وادب او از دل مردم برخاسته است و در کنار مردم همواره دغدغه رنج و درد انها را داشته است.

زنگانه گفت: پیوند عمیق این شاعر به باورهای دینی و ارادت وی به پیامبر اکرم(ص) سبب معرفت عمیق در اشعار وی شده است. وی از سرامدان تفکر توحیدی و از حلقه های بلند و مستحکم اتحاد ملی و انسجام اسلامی است.

وی بیان کرد: مختومقلی فراغی تلاش کرد تا حلاوت وحدت اسلامی و شیرینی استقلال و ازادی و رهایی از یوغ ظلم را برای مردم خود به ارمغان آورد.

استاندار گلستان ابراز کرد: او همچون فردوسی یک اثر ادبی و مانند حافظ شوریدگی عارفانه و همچون سید جمال الدین اندیشه اصلاح گری انقلاب را برای نسل اینده به یادگار گذاشت.وی نماد و سنبل تدین، تفکر و تعهد بود و اندیشه ترویج محبت ، وحدت، اتحاد و همدلی را که همواره مورد تاکید رهبر معظم انقلاب بوده را بین مردم گسترش داد.

وی یادآور شد: گلستان سرزمین برادری و نگارستان ایران اسلامی و رنگین کمان اقوام بوده و خدا را شاکریم که وحدت و برادری بین اقوام مردم گلستان نهادینه شده است.

به گزارش فارس، مختومقلی فراغی، شاعر و عارف ترکمن ایرانی در سال ۱۱۱۲ شمسی در روستای حاجی قوشان گنبدکاووس متولد شد. وی پس از ۵۷ سال زندگی، کنار چشمه عباساری، در دامنه رشته کوه سونگی داغی که میان ایران و ترکمنستان است درگذشت و پیکرش به روستای آق‌توقای در ۴۰ کیلومتری غرب مراوه‌تپه در منتهی الیه شرق استان گلستان منتقل و در جوار آرامگاه پدرش «دولت‌محمد آزادی» به خاک سپرده شد.

انتهای پیام/۸۳۰۲۱

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول