اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  سمنان

بهبود معیشت مددجویان بهزیستی؛ در اولویت/ نقش مردم در کاهش آسیب‌های اجتماعی چیست؟

معاون مشارکت‌های مردمی اداره کل بهزیستی استان سمنان گفت: بهزیستی برای رفع مشکلات افراد زیرپوشش خود همواره بر نقش محوری مردم و سازمان‌های مردم‌نهاد در کاهش آسیب‌های اجتماعی تأکید دارد.

بهبود معیشت مددجویان بهزیستی؛ در اولویت/ نقش مردم در کاهش آسیب‌های اجتماعی چیست؟

به گزارش خبرگزاری فارس از سمنان، رعنا سورمه، معاون مشارکت‌های مردمی بهزیستی استان سمنان عصر امروز گزارشی از پویش‌های برگزار شده سازمان بهزیستی کشور همزمان با بهار طبیعت و بهار قرآن ارائه کرد.

وی افزود: سازمان بهزیستی کشور در راستای سیاست‌ها و رویکردهای خود، خدمت‌رسانی بهینه به افراد دارای معلولیت، نیازمندان و اقشار آسیب‌دیده و آسیب‌پذیر جامعه فعالیت دارد که این امر بدون همراهی و مساعدت سایر نهادها و ارگان‌ها، خیرین و اشخاص تأثیرگذار که همواره دغدغه افراد نیازمند را دارند، محقق نمی‌شود.

معاون مشارکت‌های مردمی بهزیستی استان سمنان هدف اصلی از برگزاری پویش ضیافت مهربانی را، آشنایی با مسائل مرتبط با جامعه هدف سازمان، شناخت کلی از خدمات قابل ارائه توسط سازمان، جذب مشارکت‌های مردمی در راستای بهبود و ارتقای سطح زندگی مددجویان بیان، محل و زمان اجرای این پویش را مراکز تحت نظارت سازمان، منازل مددجویان در وقت افطار در ایام ماه مبارک رمضان و نحوه اجرای آن را دعوت از مسؤولان کشوری و لشگری، مسؤولان دستگاه‌های استانی، چهره‌های ورزشی و هنری و خیرین جهت حضور در مراسم افطاری در مراکز زیرپوشش سازمان یا منازل مددجویان عنوان کرد.

سورمه گفت: ماه رمضان را می‌توان فرصت تمرین برای زندگی جاری مؤمنان دانست؛ از این منظر حضور و فعالیت افراد زیرپوشش سازمان بهزیستی در جمع مردم خود نشانه تقویت روح و افزایش انگیزه آنان می‌شود. برنامه افطاری ساده فعالیت گروهی از جامعه هدف مستقر در مراکز شبانه‌روزی تحت نظارت بهزیستی برای تکریم در جمع گرم روزه‌داران و اطعام ایشان در ماه مبارک رمضان است. زمانی که این حضور با سادگی افطار و ماه رمضان در جامعه به عنوان یک ارزش جلوه‌گر شود، آثار مثبت و ارزشمند این حرکت در زندگی جاری می‌شود.

وی ادامه داد: با این تجربه می‌توان عنصر سادگی را به مسائل و موضوعات گوناگون جامعه تعمیم دهیم. اگر این عنصر سادگی به عنوان یک الگو در جامعه پذیرفته شود، فرهنگ افطاری ساده منحصر به افطار و ماه رمضان نمی‌ماند، بلکه به سایر رفتارهای اجتماعی هم سرایت کرده و در آن‌ها نیز متبلور می‌شود.

معاون مشارکت‌های مردمی بهزیستی استان سمنان هدف از برگزاری پویش ضیافت افطاری ساده را شرکت افراد زیرپوشش مستقر در مراکز در فعالیت‌های اجتماعی، بهره‌مندی از حضور مردم در میان افراد زیرپوشش، آشنایی جامعه با اقشار خاص زیرپوشش سازمان، اهدای افطاری ساده توسط مراکز تحت نظارت بهزیستی عنوان، محل و زمان این پویش را مراکز تحت نظارت سازمان به وقت افطار در ایام ماه مبارک رمضان سال ۱۴۰۲ و اجرای آن را با مشارکت گروه‌های مردمی و افراد زیرپوشش ساکن در مراکز بیان کرد.

سورمه در ضرورت اجرای پویش ضیافت‌ خانه خدا گفت: هر دین و آیینی نیاز به محلی برای عرضه تفکرات و پایگاهی اجتماعی برای حضور و تحقق اهداف خود دارد. مسجد در اسلام علاوه بر کارکردهای خاص، همواره خود را با نیازهای روز جامعه تطبیق داده و از این رو جامعیت اسلام را انعکاس داده است. ازاین جهت مسجد به لحاظ انسانی و زیست شهری، محلی برای هویت‌یابی و تعلق اجتماعی برای مشارکت در برنامه‌ریزی از پایین به بالاست.

وی خاطرنشان کرد: از این در ماه مبارک رمضان که ماه میهمانی خداست از این ظرفیت و پایگاه مهم اجتماعی نسبت به معرفی خدمات و شناساندن گستردگی جامعه هدف زیرپوشش سازمان که به دلیل مسائل و مشکلات اقتصادی، اجتماعی و... دچار آسیب شده‌اند بهره‌برداری شد.

وی هدف از برگزاری این پویش را معرفی خدمات بهزیستی به مردم از طریق حضور مدیران استانی و شهرستانی بهزیستی در جمع نمازگزاران محل، شناسایی مددکاران افتخاری هر محله و بهره‌مندی از ظرفیت آنان، کمک به رفع مشکلات اجتماعی محله، برگزاری جلسات میز خدمت جهت بررسی و رفع مشکلات مددجویان ساکن در هر محله بیان، محل و اجرای آن را مساجد شاخص به وقت نماز جماعات ایام ماه مبارک رمضان سال ۱۴۰۲ عنوان کرد.

معاون مشارکت‌های مردمی بهزیستی استان سمنان در توضیح پویش همدلی گفت: حوزه مشارکت‌های مردمی جهت حل مشکلات افراد زیرپوشش سازمان، همواره بر نقش محوری آحاد جامعه و سازمان‌های مردم‌نهاد در کاهش آسیب‌های اجتماعی تأکید دارد.

سورمه افزود: با توجه به مأموریت‌های متعدد سازمان بهزیستی، تنوع افراد زیرپوشش و همچنین مشکلات اقتصادی کلان جامعه و محدودیت اعتبارات دولتی، در پویش ماه مبارک رمضان سال جاری سعی می‌شود، با جلب حداکثری مشارکت‌های مردمی (نقدی، غیرنقدی و خدماتی)، بخشی از مشکلات و مسائل مربوط به خانوارهای دارای حداقل سه عضو معلول مرتفع شود.

وی خاطرنشان کرد: همدلی در جهت رفع نیازهای این خانواده‌ها در زمینه تأمین هزینه‌های درمان و تجهیزات کمک توان‌بخشی و... از جمله اهداف عالیه این طرح برای خانواده دارای حداقل سه عضو معلول در استان است.

معاون مشارکت‌های مردمی بهزیستی استان سمنان هدف از برگزاری این پویش را آگاه‌سازی عموم مردم از مشکلات افراد دارای معلولیت به ویژه خانوارهای دارای حداقل سه عضو معلول، ایجاد حال خوب برای خانوارهای دارای حداقل سه عضو معلول، کمک به بهبود وضعیت زندگی خانواده‌های دارای حداقل سه عضو معلول از طریق تأمین بخشی از هزینه‌های درمان، تجهیزات کمک توان‌بخشی و... بیان کرد.

سورمه پویش دیگر برگزار شده توسط سازمان بهزیستی کشور را پویش میزبان همدلی بیان و ادامه داد: عید نوروز فرصتی برای همدلی و همبستگی بین ایرانیان بوده و سفرهای نوروزی باعث شناخت ظرفیت‌های هر استان می‌شود و در بستر این سفرها، می‌توان در جهت معرفی خدمات سازمان و افراد زیرپوشش، استفاده کرد.

وی اهداف پیش‌بینی شده در این پویش را تشریح و تبیین شرح خدمات سازمان برای مسافران نوروزی، تبیین نظام مسائل جامعه هدف برای مسافران، جلب حداکثری مشارکت‌های مردمی جهت ارتقای سطح زندگی و بهبود وضعیت افراد زیرپوشش عنوان کرد.

عید همدلی آخرین پویش اجرای بهزیستی کشور در ماه رمضان امسال بود که معاون مشارکت‌های مردمی بهزیستی استان در خصوص آن توضیح داد و گفت: حوزه مشارکت‌های مردمی هرساله به منظور بهره‌مندی از ظرفیت معنوی ماه مبارک رمضان اقدامات گوناگونی جهت جذب مشارکت‌های مردمی به عمل می‌آورد. بر اساس نظر مراجع تقلید، سازمان بهزیستی می‌توانند با جمع‌آوری زکات فطریه به صورت عام و خاص و همچنین کفاره، بخشی از مشکلات افراد تحت پوشش را برطرف کنند.

سورمه هدف از این پویش را نیز جمع‌آوری فطریه و کفاره جهت برخورداری افراد زیرپوشش از برکات ماه رمضان و کاهش مشکلات مددجویان و ارتقای سطح زندگی ایشان بیان داشت.

وی ضمن تقدیر و تشکر از خیران استان در مساعدت و کمک به معیشت جامعه هدف بهزیستی تصریح کرد: هم استانی ارجمند نیز می‌توانند مساعدت‌های مالی خود را به حساب مشارکت‌ها مردمی بهزیستی استان نزد بانک مرکزی به شماره کارت ۸۰۳۵-۷۳۴۱-۹۵۷۰-۶۳۶۷ واریز و یا جهت اهدای کمک‌های غیر نقدی به نزدیک‌ترین اداره بهزیستی شهرستان محل سکونت خود و به کارشناس مشارکت‌های مردمی در آن شهرستان مراجعه کنند.

پایان پیام/۷۴۰۰۷/م/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول