اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  اصفهان

روایت چکش‌هایی که زیبایی خلق می‌کنند/ هنرمند اصفهانی از دغدغه‌هایش برای قلم‌زنی می‌گوید

سیدحمیدرضا فیضیان قلم‌زن اصفهانی است که علاقه به هنر صنایع دستی او را به این وادی کشانده است، او که حدود 40 سال است قلم بر مس و نقره می‌زند، می‌گوید: هزینه مواد اولیه قلمزنی نسبت به سال گذشته بیش از دو برابر شده که طبیعتا قیمت محصولات نهایی نیز بالا می‌رود.

روایت چکش‌هایی که زیبایی خلق می‌کنند/ هنرمند اصفهانی از دغدغه‌هایش برای قلم‌زنی می‌گوید

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، یک روز به دنبال یافتن سوژه‌ای بازارهای میدان نقش جهان را قدم‌زنان می‌پیمودم، چشمم افتاد به گلدان‌های بزرگ قلمزنی شده یک دکان، نگاهی به دور تا دور مغازه کردم، پر بود از قلمزنی‌ها و سطحش  زیر نور مهتابی‌ها می‌درخشید.

همان‌جا بود که کارت ویزیت مغازه را از شاگردباشی گرفتم، توی دلم خوشحال بودم که سوژه‌ام را پیدا کرده‌ام. حالا بهار شده است، کارت  سیدحمیدرضا فیضیان را از کمد بیرون می‌آورم، تماس می‌گیرم و قرار مصاحبه می‌گذارم.

سیدحمیدرضا فیضیان متولد  ۱۳۵۳ است و در هنرهای قلمزنی، مینیاتور، خاتم و حکاکی روی مس فعال است، قلمزنی را از پدرش مصطفی فیضیان یاد گرفته و ۴۰ سال است در این هنر مشغول است، حکاکی روی مس را از حبیب آقایی فرا گرفته و به گفته خودش، او و حبیب آقایی مبدع حکاکی روی مس هستند.

از قلم‌زنی تا حاکی روی مس

سیدحمیدرضا فیضیان، هنرمند صنایع دستی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در اصفهان، درخصوص تفاوت قلمزنی و حکاکی روی مس می‌گوید: ابزار قلمزنی، چکش و قلم است درحالی‌که در حکاکی روی مس، برای نقش انداختن ظریف روی مس از دستگاه فلر استفاده می‌شود، مثل این است که مدادی را دست بگیری و نقش و نگار ایجاد کنی، قبلاً حکاکی روی طلا انجام می‌شد ولی از سال ۹۱ آن را روی مس آوردیم.

 

وی با اشاره به سابقه ۴ هزار ساله هنر قلمزنی از کاربردهای آن این چنین می‌گوید: قلمزنی علاوه بر جنبه تزئینی به عنوان شیرینی‌خوری، چای‌خوری، میوه‌خوری و سماور استفاده می‌شود، ضمن اینکه قلمزنی روی نقره و مس جایگاه ویژه دارد و از این هنر برای ساخت ضریح هم از آن استفاده می‌کنند.

فیضیان با اشاره به مشتری‌های داخلی و خارجی این هنر گفت: اکنون اوضاع برای خرید مشتری‌های خارجی خوب نیست با اینکه واکنش خارجی‌ها به این کار خوب است و وقتی متوجه می‌شوند وقت زیادی برای این کار صرف شده، خوشحال و متعجب می‌شوند ولی استقبال داخلی خوب است به شرط اینکه مردم توان مالی برای خرید داشته باشند.

از این هنرمند صنایع دستی درخصوص اینکه اگر یک نفر بخواهد قلمزنی یاد بگیرد، چقدر طول می‌کشد، می‌پرسم و پاسخ می‌دهد: اگر یک نفر بخواهد قلمزنی را حرفه‌ای یاد بگیرد، با وقت گذاشتن روزی ۱۰ ساعت، سه ماهه این کار را یاد می‌گیرد، ولی اگر کسی بخواهد به درجه استادی برسد باید مدام خود را ارتقا دهد که به فروشش هم کمک می‌کند.

 

توصیه پزشکان به قلمزنی؛ ضربه‌های چکش و قلم انرژی‌های منفی را  خالی می‌کند

از تأثیرات هنردرمانی قلمزنی می‌پرسم و وی بیان می‌کند: کسانی را می‌شناسم که ناراحتی اعصاب داشتند و با مراجعه به دکتر گفته بودند برای به دست آوردن آرامش اعصاب بروید قلمزنی بکنید چون با تمام قدرت ضربه‌های چکش را روی فلز انجام می‌زنید و ضربه‌های چکش و قلم انرژی‌های منفی را  خالی می‌کند.

فیضیان با اشاره به اینکه بسیاری از هنرمندان معیشت‌شان به فروش صنایع دستی گره خورده، می‌گوید: هزینه مواد اولیه قلمزنی نسبت به سال گذشته بیش از دو برابر شده که طبیعتا قیمت محصولات نهایی نیز بالا می‌رود، با این روند مردم کمتر می‌توانند صنایع دستی بخرند و این برای هنرمندان خوب نیست.

هنرمند صنایع دستی از مسؤولان می‌خواهد که در قیمت مواد اولیه مثل مس، چوب، برنز و استخوان شتر که مواد اولیه صنایع دستی است تجدیدنظر کنند تا صنایع دستی کمتر هزینه ببرد و مردم قدرت خرید آن را داشته باشند.

پایان پیام/۶۳۱۲۴/ح

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول