اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  مازندران

تلاش برای اجرای عملیات آب‌رسانی به منطقه «سنگده» ساری

تنش آب آشامیدنی در منطقه سنگده دودانگه ساری یکی از معضلات این بخش به‌شمار می‌رود که با حضور مسؤولان در منطقه انتظار می‌رود این پروژه در برنامه سال جدید مطرح و در نوبت تخصیص اعتبار جز مناطق مشمول فاز دوم عملیات اجرایی آب‌رسانی کشور قرار گیرد.

تلاش برای اجرای عملیات آب‌رسانی به منطقه «سنگده» ساری

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، حسن رستمی بخشدار دودانگه با اشاره به اینکه در وضعیت موجود تا حل اساسی، شناسایی و ثبت چشمه یا منابع آبی مناسب و انتقال به شبکه آبی روستای سنگده مدیریت لازم است، اظهار کرد: باید از آب‌های بهره‌برداران همجوار مانند شرکت چوب‌فریم که با اسکان ۳۰ خانوار در خانه‌های سازمانی بیش از ۲سوم آب چشمه تالار سربند را برای مصرف در اختیار دارد به منظور انتقال در شبکه سنگده از آن کمک گرفت و تدبیر شود تا شرایط آب و هوایی مساعد برای اجرای عملیات آب‌رسانی مهیا شود.

وی افزود: در مرحله دوم باید چشمه و منابع آبی شناسایی شده و مراحل قانونی آن ثبت تا عملیات اجرایی آغاز شود.

بخشدار دودانگه ساری، سومین موضوع در رفع بحران فعلی آب سنگده را احداث منبع ذخیره آب متناسب با جمعیت بیش از هزار و ۵۰۰ خانواری سنگده دانست و گفت: درحال حاضر منبع ۲۰۰هزار لیتری موجود پاسخگوی تامین آب مورد نیاز مردم نیست.

رستمی با یادآوری اینکه مشکل آب دغدغه مسؤولان است تا به بحران تبدیل نشود، ادامه داد: چنانچه نقشه اجرایی تهیه شده قبلی کارشناسان تائید شود، هم مردم بومی و هم سرمایه‌داران ساکن آمادگی خود را برای تامین بخشی از منابع مالی اجرای طرح اعلام داشتند که به کمک دولت، سپاه، بسیج و دستگاه‌ها می‌توان مخزن ذخیره مناسب این جمعیت برای سنگده احداث شود.

بابایی عضو شورای بخش سنگده در ادامه اظهار کرد: سرانه مصرف استاندارد آب در شبانه روز ۱۷۱ لیتر است و جمعیت فعلی سنگده یک‌هزار و ۴۰۰خانوار بدون محاسبه جمعیت خوش‌نشینان، تاسیسات صنعتی و تولیدی نیازمند تامین آب بیش از ۹۵۷هزار و ۶۰۰ لیتر در روز است.

وی افزود: چشمه موجود، که از ابتدا ۲۰ لیتر در ثانیه تامین کننده آب روستا بود اکنون از دبی آبی ۲ تا ۳لیتر آب در ثانیه برخوردار است که با شناسایی چشمه آبی مناسب در پاجی میانا به فاصله ۱۵ کیلومتر، با تدبیر مسؤولان و نمایندگان برای تقنیع شورا و اهالی روستاهای پاجی میانا که از وفور آب بهره‌مند هستند به‌منظور رفع تنش اجتماعی احتمالی در رفع نیاز آبی سنگده نیازمند است.

شورای بخش سنگده با اشاره به اینکه چشمه «میارسره» با بهره‌برداری از دهنه آبی ۱۱۰ تامین کننده کافی نیاز آبی جمعیت چشم‌انداز ۲۰ساله پاجی میانا است که صنایع آب معدنی راکد هم دارد،گفت: تخصیص چشمه‌های روستاهای همجوار مانند «اسبه او» و سایر که از سال ۹۶ پیگیر آن هستیم و حتی ۸۰درصد مراحل طی شده، سنگده را از بحران خارج می‌کند که اگر این امر میسر نشود موجب تشدید بحران می‌شود.

برارزاده مدیرعامل شرکت آبفای مازندران، نیز بحران آبی سنگده را دغدغه خود و مسؤولان برشمرد و بر تدبیر در شناسایی چشمه یا منابع آبی برای خروج از بحران تاکید کرد.

وی با اشاره به اینکه اعتبارات بودجه‌ای برای حل موضوع آب سنگده در برنامه سال قرار نگرفت، گفت: دولت سیزدهم در آب‌رسانی کشور اقدام جدی بعمل آورده لذا آب سنگده به لحاظ عدم طرح مساله و قرار نداشتن در ردیف بودجه، تاکنون جز آن نبوده که انتظار می‌رود با همت مسؤولان و شورا موضوع آب در برنامه سال جدید مطرح و در نوبت تخصیص اعتبار جز مناطق مشمول فاز دوم عملیات اجرایی آبرسانی کشور قرار گیرد.

 مدیرعامل شرکت آبفای مازندران، راه فوری و فعلی خروج سنگده از بحران آبی را یاری طلبیدن از سازمان مدیریت بحران استان خواند تا با کمک آن بتوان منابع مالی احداث مخزن و انتقال آب تامین شود.

برارزاده، استفاده از ظرفیت سپاه کربلا و بسیج سازندگی مازندران را در تامین ۱۵کیلومتری لوله حائز توجه دانست و ادامه داد: در گام نخست باید مکاتباتی با آب منطقه‌ای داشت تا حق آبه کافی و شناسایی شده مورد نیاز، مدنظر متولیان سنگده برای آن ثبت شود.

وی با یاد آوری اینکه چنانچه هیچ یک از مراحل به‌دلایل مختلف حالت اجرایی نداشته و تا نهایی شدن طرح در فاز دوم آب‌رسانی دولت که بسیار زمان بر است، لاجرم ۲راهکار وجود دارد، گفت: راهکار اول احداث چاه ۹۰متری «فیلمن» در رودخانه‌ها و یا مناطق «اسطلی»است و راهکار دوم ایجاد مجتمع بزرگ و مشترک آب‌رسانی برای روستاهای همجوار است تا علاوه بهره‌برداری از منابع آبی دیگر روستاها و عدم هدر رفت آب مازاد آن، روستای سنگده هم بتواند از آن آبها بهره‌مند شود.

مدیرعامل آبفای مازندران همچنین بر نشست سه جانبه بخشدار، آب فاضلاب روستایی و مدیرکل مدیریت بحران استان برای انعقاد تفاهم نامه‌ای مبتنی بر کمک در تامین اعتبارات آبرسانی سنگده تاکید کرد.

 

منصورعلی زارعی نماینده مردم ساری و میاندورود در مجلس شورای اسلامی هم با یادآوری اینکه ۱۵ روز بعد جلسه‌ای به‌اتفاق فرماندار، مسؤولان آب فاضلاب روستائی ، بخشدار و مسؤولان بخشی و روستایی در سنگده منعقد تا پیگیر مصوبات و مراحل آن شویم، گفت: با توجه به اطلاع از وضعیت آبی سنگده و صحبت‌های قبل بخشدار منطقه مکاتبه‌ای با مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی کشور جهت تخصیص و تامین اعتبار در شرایط ضروری سنگده ارائه کند.

وی پس از گفت‌وگوی تلفنی با محمودی، مکاتبه و نشست با مدیر عامل چوب فریم توسط بخشدار، شورا و مدیر آب فاضلاب روستایی شهرستان ساری با مدیر عامل شرکت چوب فریم درباره انتقال خطوط آبی چوب‌فریم به شبکه آب‌رسانی سنگده را در دستور کار بخشداری قرار داد.

زارعی در پایان خواستار مکاتبه و نشست فرمانده ناحیه مقاومت بسیج دودانگه، بخشدار و مدیرعامل آب فاضلاب روستایی با اقبال‌پور رئیس بسیج سازندگی به‌منظور تامین لوله خط انتقال آب و کمک در احداث پروژه آب‌رسانی سنگده شد.

پایان پیام/۸۶۰۳۴/غ

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول