اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  خوزستان

وزیر نفت این مصاحبه‌ را بلند بلند بخواند/ وزیر قبل دنبال ریشه کن کردن دانشگاه صنعت نفت بود

مسوول بسیج دانشگاه صنعت نفت گفت: دانشجویان دانشگاه صنعت نفت مدت زیادی است که مطالبات خود را فریاد می‌زنند و متاسفانه صدای این دانشجویان به گوش مسئولین پایتخت نشین، نرسیده است.

وزیر نفت این مصاحبه‌ را بلند بلند بخواند/ وزیر قبل دنبال ریشه کن کردن دانشگاه صنعت نفت بود

علی صنیعی مسوول بسیج دانشگاه صنعت نفت در گفت‌وگو با خبرنگار فارس به بیان برخی از مشکلات این دانشگاه و دانشجویان آن پرداخت و اظهار کرد: متاسفانه صدای دانشجویان دانشگاه صنعت نفت مدت زیادی است که به گوش مسئولین پایتخت نشین، نرسیده است.

وی افزود: دانشجویان مدت زیادی است که مطالبات خود را فریاد می‌زنند منتها فریادشان شنیده نشده و بسیاری از آن‌ها تن به مهاجرت دادند، بسیاری از آنها در شغلی غیر از تخصص خودشان مشغول به کار و شمار زیادی از آنها با ناامیدی دست به گریبان شدند.

مسوول دانشگاه صنعت نفت گفت: دانشگاه صنعت نفت بعد از دانشگاه تهران، قدیمی‌ترین و باسابقه ترین دانشگاه تخصصی در ایران است. این دانشگاه در حال حاضر در اهواز، آبادان، تهران و محمودآباد دارای دانشکده است که از حیث گستردگی جغرافیایی موردی خاص در بین دانشگاه‌های سطح کشور است.

وی ادامه داد: اساتید و دانشمندان بزرگی در این دانشگاه به تدریس پرداخته‌اند و سربازان جان بر کفی را برای این صنعت حیاتی و راهبردی تعلیم داده‌اند که برخی از این سربازان در طول هشت سال دفاع مقدس به درجه رفیع شهادت نائل آمدند که شاخص‌ترین‌شان، وزیر شهید، محمدجواد تندگویان است.

صنیعی تصریح کرد: این دانشگاه علاوه بر وظیفه اصلی خود یعنی تامین نیروی انسانی متخصص مورد نیاز صنعت نفت، نقش مهمی چه پیش از انقلاب اسلامی در زمان نهضت ملی شدن صنعت نفت و چه پس از آن یعنی دوران تحریم‌های ظالمانه و سنگین نفتی و حل چالش‌های اساسی پیش روی این صنعت، داشته است و بحمدالله به نحو احسن از پس این مسائل و چالش‌ها برآمده است.

وی بیان کرد: دانشگاه صنعت نفت یک دانشگاه مسئله محور و تخصصی در زمینه صنعت نفت است، که در واقع رسالت تشکیل این دانشگاه برطرف کردن نیاز صنعت نفت کشور در حوزه نیروی انسانی متخصص و زبده مورد نیاز صنعت نفت میباشد.

صنیعی عنوان کرد: دانشجویان فارغ التحصیل این دانشگاه، آینده سازان و سربازان این صنعت هستند، چنانچه شاهد هستیم مدیران ارشد و بسیاری از مدیران میانی و کارکنان این صنعت دانش آموخته این دانشگاه هستند و همین مسئله نشان دهنده و اثبات کننده حیاتی بودن نقش این دانشگاه در صنعت نفت کشور است.

وزیر قبل دنبال ریشه کردن کردن دانشگاه صنعت نفت بود
وی اضافه کرد: دانشگاه صنعت نفت دوبار جنگ تحمیلی هشت ساله را به چشم دیده است. یکبار در زمان حمله صدام حسین و یکبار در زمان وزیر دولت گذشته.

مسوول بسیج دانشگاه صنعت نفت گفت: در حال حاضر این دانشگاه به تازگی از یک جنگ هشت ساله با آقای همیشه وزیر، که هدفش ریشه کن کردن دانشگاه صنعت نفت، از بین بردن چرخه تامین نیروی انسانی مورد نیاز این صنعت راهبردی و تضعیف حداکثری آن و یا به عبارتی تضعیف صنعت نفت کشور بود، خارج شده است.

وی ادامه داد: امری که صدام و تمامی متحدانش و جنگ تحمیلی هشت ساله هم نتوانست آن را عملی کند اما متاسفانه این بار صدمات سنگینی بر بدنه این دانشگاه و دانشجویان آن وارد گردیده است.

نشانه‌ای از تغییر  در رویکرد مسئولین نسبت به این دانشگاه پیدا نیست

صنیعی اظهار کرد: در حال حاضر با وجود روی کارآمدن دولت انقلابی و مردمی، نشانه‌ای از تغییر جدی در رویکرد مسئولین نسبت به این دانشگاه موثر و حیاتی پیدا نشده است. گویی این دانشگاه و مشکلاتش به طورکلی از اولویت‌های این وزارتخانه خارج شده است.

وی افزود: به عنوان عضوی کوچک از خانواده بزرگ صنعت نفت الزام میدانم این هشدار و تذکر جدی را به گوش مسئولین دولت و وزارت نفت برسانم که در صورت عدم بهبود شرایط تامین نیروی متخصص، متعهد و انقلابی مورد نیاز برای صنعت نفت، در آینده‌ای نه چندان دور با مشکلات و بحران‌های اساسی در این صنعت مواجه خواهیم بود.

صنیعی اضافه کرد: بر هیچکس پوشیده نیست که بحران در صنعت نفت کشور یعنی به لرزه درآمدن پایه‌های اقتصاد مملکت. آقایان مسئول علاج واقعه قبل از وقوع باید کرد!

مسوول بسیج دانشگاه صنعت نفت گفت: ای کاش پیش از آنکه دیر شود مسئولین وزارت نفت تدبیری برای آینده این صنعت و جلوگیری از فرسودگی بیش از حد نیروی انسانی آن در نظر بگیرند و با جذب نیروهای جوان، متخصص و انقلابی که مهم ترین منبع تامین و تربیت آن دانشگاه صنعت نفت می‌باشد، خونی تازه در رگ های این صنعت حیاتی و راهبردی به جریان بیندازند.

وی با ابراز امیدواری از رسیدن این تذکر به گوش مسئولین، عنوان کرد: علی رغم درخواست‌های متعدد دانشجویان دانشگاه صنعت نفت برای دیدار با مسئولین وزارت نفت ظاهرا رغبتی از سوی آن‌ها برای دیدار با دانشجویان وجود ندارد. مگر نه آنکه مقام معظم رهبری همواره بر پاسخگویی مسئولین به مطالبات جوانان و دانشجویان تاکید زیادی داشته و دارند.


وزیر برای حل مشکلات دانشگاه چه مقدار وقت گذاشته است؟


علی صنیعی اظهار کرد: آقای وزیری که خود دانش آموخته این دانشگاه است، با شعار حمایت از دانشجویان و این دانشگاه راهی خیابان طالقانی شد. اما سوال از وی این است تا به این لحظه چه مقدار از زمان خود را به حل مسائل و مشکلات این دانشگاه و دانشجویان آن اختصاص داده اند؟!

وی بیان کرد: وی چه میزان به مطالبات دانشجویان و صحبت های آنها گوش داده اند و پای درد و دل آنها نشسته‌اند؟

صنیعی اظهار کرد: با وجود گذشت یک سال و نیم از آغاز به کار دولت سیزدهم اقدام موثری جهت حل مشکلات این دانشگاه دیده نشده است. امیدواریم با مطرح کردن این مشکالت شاهد اقدامات مثبتی در راستای حل آنها باشیم.

وی ادامه داد: در گذشته رئیس دانشگاه صنعت نفت هم تراز با معاون وزیر نفت بود اما در حال حاضر رسیدگی به امور دانشگاه صنعت نفت به معاونت پژوهش و فناوری این وزارتخانه واگذار شده است که عمیقا بی معناست.

مسوول بسیج دانشگاه صنعت نفت گفت: این درحالی است که دانشگاه صنعت نفت خود رییس دارد و دارای یک هیئت اُمنا است که رئیس این هیئت هم شخص وزیر نفت است، پس واگذار کردن اداره امور به دست یک معاونت، کار غلط و غیرقابل پذیرشی است که در دولت گذشته صورت گرفته و هدف آن تضعیف این دانشگاه بوده است.

وی ادامه داد: مطالبه از دولت انقلابی این است که سریعا به حل این مسئله بپردازد و دانشگاه را به صورت مستقل ببینند نه زیر مجموعه یک معاونت.

 فرآیند جذب هیئت علمی در این دانشگاه با مشکلات عدیده‌ای روبه روست

صنیعی عنوان کرد: در آن هشت سال کذایی جذب هیئت علمی به طور کلی ممنوع شده بود و هیچ جذبی صورت نگرفت ، مگر یک مورد سفارشی که یکی از نمایندگان مجلس بدون طی کردن روال معمول و اداری جذب هیئت علمی این دانشگاه شده است.

وی تصریح کرد: در حال حاضر در این حوزه با عقب ماندگی بسیار شدیدی روبرو هستیم و فرآیند جذب هیئت علمی در این دانشگاه با مشکلات عدیده‌ای روبه روست و این امر باعث کاهش سطح علمی دانشجویان خواهد شد.

صنیعی بیان کرد: قطعا سرمایه گذاری جهت تربیت نسل آینده و ارتقاء سطح علمی دانشجویان از مسائل بسیار مهم و کلیدی است  درخواست ما این است که فرآیند جذب هیئت علمی مورد نیاز دانشگاه با سرعت بیشتری صورت گیرد.

وی افزود: در حال حاضر این دانشگاه نیازمند حدود ۳۰۰ نفر نیروی کارمند و استاد است و ادامه این روند باعث میشود که خدمات قابل ارائه به دانشجو به حداقل برسد و نارضایتی جدی دانشجویان را در پی داشته باشد.

مسوول بسیج دانشگاه صنعت نفت گفت: مسئله بعد موضوع استخدام دانشجویان دانشگاه صنعت نفت در وزارت نفت است. مسئله‌ای که در سال‌های اخیر به یک چالش اساسی برای دانشجویان این دانشگاه تبدیل شده است.


برای ورودی‌های اخیر این دانشگاه تعهد استخدام توسط وزیر دولت قبل لغو شد


وی اضافه کرد: فرآیند استخدام و جذب ورودی‌های سال‌های گذشته دانشگاه صنعت نفت به تازگی در وزارت نفت آغاز گردیده است ولی به کندی پیش می‌رود امید است که این فرایند تسریع شود اما برای ورودی‌های اخیر این دانشگاه تعهد استخدام توسط وزیر دولت قبل لغو گردیده است و می‌توان گفت این اتفاق از شوم ترین و بدترین اتفاقات تاریخ هشتاد ساله دانشگاه صنعت نفت می‌باشد.

صنیعی عنوان کرد: این قضیه موجب شده است بسیاری از نخبه‌های دانش آموخته این دانشگاه از کشور مهاجرت کنند و بعضا به کشورهای حوزه خلیج فارس که رقیب اصلی ما در صنعت نفت محسوب می‌شوند رفته و در آن کشورها به کار مشغول شوند.

وی بیان کرد: آقایان مسئول آیا این اتفاق چیزی غیر از تلف کردن ظرفیت جوانان این کشور است؟ آیا چیزی به جز فرصت سوزی برای کشور و فرصت سازی برای رقیبان است؟

مسوول بسیج دانشگاه صنعت نفت گفت: تمامی این موارد دست به دست هم میدهند تا دانشجویان از وضعیت فعلی ابراز نارضایتی کنند و در آینده‌ای نزدیک در صورت ادامه این روند با یک کانون بحران جدی مواجه خواهیم شد که نشانه‌های آن امروز قابل روئیت هستند.

 چرا مدیران ارشد وزارتخانه یک تصمیم جامع و سازنده برای دانشگاه نمی‌گیرند؟

وی ادامه داد: عدم انگیزه دانشجویان در پی تصمیمات اشتباه همه و همه متوجه مسئولین ارشد وزارتخانه‌ای است که دانشگاه را از اولویت‌های خود خارج کرده‌اند و شاید در این دنیا بتوانند از زیر بار پاسخگویی به اعمالشان فرار کنند اما یقینا باید در محضر خداوند متعال پاسخگوی اعمال خود باشند.

صنیعی عنوان کرد: دانشگاهی که میتواند با استفاده از ظرفیت منحصر به فردش تبدیل به یک دانشگاه جهانی شود و دانشجویان را از سایر کشورها، برای مثال کشورهای عضو اوپک، جذب و تربیت کند و همان دانشجویان خارجی، قطعا آینده سازان صنعت نفت در کشور خود خواهند بود و این یعنی نفوذ استراتژیک به صنعت دیگر کشورها، اما در کمال ناباوری اکنون باید درگیر جذب هیئت علمی و تامین بودجه برای ادامه بقای خود باشد و دانشجویانش حسرت دوران گذشته دانشگاه خود را بخورند!

وی افزود: چرا زمانی که وزیر و معاونینش به خوزستان و اهواز سفر میکنند، جای مرتبط و غیر مرتبط هم میروند اما به دانشگاه خود سر نمی زنند؟! آقایان مسئول در وزارت نفت مگر شما زمانی در این دانشگاه تحصیل نکرده‌اید؟

صنیعی اظهار کرد: چرا مدیران ارشد وزارتخانه یک تصمیم جامع و سازنده برای دانشگاه نمی‌گیرند؟ چرا مدیران ارشد وزارتخانه بستری را برای مطرح کردن نظرات و پیشنهادهای تخصصی دانشجویان دانشگاه صنعت نفت فراهم نمی کنند و از ظرفیت دانشجویان استفاده نمی‌کنند؟

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول