اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  اصفهان

روایت فجر| روایت فرماندهی از انتهای بن‌بست/ این صدای انقلاب اسلامی است

روایت بهمن ۱۳۵۷ روایت روزهای آمیخته با اشک و لبخند است، روزهایی که مردم به امید دیدار «روح‌الله» تا پای جان ایستادند و با ایستادگی خود اتفاقات درخشانی را در تاریخ رقم زدند و در ادامه سلسله روایت‌های بهمن ۱۳۵۷ به روز پیروزی ملت ایران رسیده‌ایم.

روایت فجر| روایت فرماندهی از انتهای بن‌بست/ این صدای انقلاب اسلامی است

به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، تاریخ به ۲۲ بهمن  روز سرنوشت‌ساز این مرز و بوم می‌رسد؛ امروز بیشتر پادگان‌ها در اصفهان بدون هیچ زحمتی تسلیم شده و نیروهای انقلابی داخل هوانیروز و مرکز توپخانه هستند، از طرفی چون نیروهای نظامی خود تسلیم شده‌اند، پادگان‌ها بدون هیچ‌گونه غارت و دردسری تحویل انقلابیون داده می‌شود.

امروز برخلاف روزهای قبل تصمیم می‌گیرم که به‌جای پرسه زدن در کوچه‌ها و خیابان‌های شهر، میان صفحات کتاب‌ها و روزنامه‌های داخلی و خارجی گام بردارم و اول از همه به سراغ روزنامه لوموند فرانسه می‌روم که ۲۲ بهمن در آن اینطور توصیف شده است:

قدرت در دومین شهر بزرگ ایران از دستی به دست دیگر منتقل شده است؛ در اصفهان پایتخت پیشین ایران، اکنون حاکمیت جدیدی وجود دارد، حاکمیت انقلاب اسلامی؛ نمایندگان پیشین تسلیم شده‌اند و برخی از آن‌ها شهر را ترک کرده‌اند و گروهی دیگر حکومت انقلابی تازه را پذیرفته‌اند؛ اگرچه معلوم شد شایعات مبنی بر ایجاد حکومت اسلامی مستقل اصفهان بی اساس است اما این شایعات بیانگر وضعیتی است که نشانی از حقیقت هم در آن به چشم می‌خورد.

شهر از نظر سیاسی کاملا از تهران مجزا است و حاکمان جدید آن اظهار می‌دارند حکومت این شهر در دست مردم نمونه‌ای از مفهوم جمهوری اسلامی است؛ در حقیقت یک نیروی پلیس ۱۲ هزار نفری پاسداری شهر را در  طول شب به عهده دارد؛ دزدان و افرادی که دست به اعمال ناشایست می‌زنند، توسط این نیرو دستگیر و سپس بر اساس حکم‌های صادره در دادگاه‌های اسلامی با آن‌ها رفتار می‌شود.

استاندار شهر را ترک کرده است و تمام ادارات تابعه به علت اعتصاب فلج شده‌اند؛ جنبش انقلابی به ارتش هم سرایت کرده است؛ چند هزار نفر از هوانیروز در مرکز شهر در تظاهرات شرکت کرده و وفاداری خود را به آیت‌الله خمینی اعلام داشته‌اند.

حکمران واقعی شهر آیت‌الله خادمی است

حکمران واقعی شهر آیت‌الله خادمی است؛ یک حکیم ۹۰ ساله که بدون کوچک‌ترین مخالفت یا درگیری، حاکمیتش را اجرا می‌کند؛ آیت‌الله خادمی فرماندهی خود را از محل اقامتش در انتهای یک کوچه بن‌بست در شرق اصفهان صادر می‌کند؛ آیت‌الله روی زمین در گوشه اتاق نشسته و بر یک متکا تکیه داده است؛ لباس او یک عبای بلند قهوه‌ای رنگ است و به تمام دیدار کنندگانش از پشت عینک لبخند می‌زند اما کمتر کلامی از دهانش به گوش می‌رسد.


حجت‌الاسلام احمد سالک، یکی از پیشگامان انقلاب اسلامی نیز در بخشی از کتاب خاطرات خود درباره نحوه کنترل مراکز مهم در اصفهان در روزهای پیروزی انقلاب اسلامی می‌گوید: پس از پیروزی انقلاب، برای ساماندهی هر چه بهتر فعالیت‌های خود، به اتفاق دوستان جلسه‌ای تشکیل دادیم که به موجب مذاکرات آن جلسه قرار شد اماکن حساس اصفهان از قبیل صدا و سیما، پادگان‌ها، مخازن سلاح و مهمات، ساواک، شهربانی، استانداری، فرمانداری و سایر مراکز شناسایی شود. 

وی می‌گوید: در مرحله‌ بعد به تمامی نیروها دستور داده شد که به حفاظت از مراکزی که شناسایی کرده‌اند بپردازند؛ در واقع تقسیم‌بندی بین نیروها انجام شد، طوری که یادم هست حجت‌الاسلام اژه‌ای به اتفاق شخصی که به پدر معروف است مسؤولیت اداره و کنترل شهربانی اصفهان و کل کلانتری‌ها را به عهده گرفته و توانستند منزل مرحوم آیت‌الله حسین خادمی و آیت‌الله مدیری که مرکز تجمع نیروهای مردمی و انقلابی بود را تحت کنترل و پوشش در آوردند.

سالک تصریح می‌کند: البته این منازل علاوه بر اینکه محل تجمع نیروهای مردمی و انقلابی بود، در عین حال مرکز جمع‌آوری سلاح و مهمات و اطلاعات هم بود یعنی کل اسلحه‌هایی که از شهرهای مختلف وارد اصفهان می‌شد، همه‌ این‌ها در منزل آیت‌الله خادمی و آیت‌الله طاهری می‌آمد. 

روایت استقرار نیروهای انقلاب در ساختمان رادیو تلویزیون اصفهان

این پیشگام انقلاب اسلامی یادآور می‌شود: اقدام بعدی ما این بود که به کمک چند تن از دوستانم داخل ساختمان رادیو تلویزیون اصفهان که هنوز تانک‌های نظامی رژیم پهلوی داخل آن بود رفتیم و با اهدای شاخه گل و شیرینی به راننده‌ تانک و خدمه‌اش، آن را از داخل رادیو تلویزیون به سمت پادگان هدایت کرده و به این وسیله در صدا و سیما مستقر شدیم.

 

وی افزود: اولین برنامه‌ رادیویی را به نام «صدای انقلاب» با کمک نیروهای حزب‌اللهی که در رادیو تلویزیون بودند پخش کردیم؛ از آنجا که این کار برای اولین بار در اصفهان انجام می‌شد، موضوع خیلی جالبی به نظر مردم رسید؛ پس از آن، بعضی از برادران را آنجا مستقر کردیم و به سمت ساختمان ساواک اصفهان حرکت کردیم.

همچنین احمد زمانی از دیگر پیشگامان انقلاب اسلامی لحظه تصاحب صدا و سیمای اصفهان را اینطور بیان کرده است: : در روز ۲۲ بهمن به رادیو اصفهان رفتم و قرار بود بیانیه‌ای را بخوانم و اعلام کنم صدا و سیمای اصفهان به انقلابیون پیوسته است اما در آن لحظه به‌‌یاد برخی برادران شهیدم مثل عباس نبوی‌منش افتادم و همین موضوع باعث شد به گریه بیفتم و نتوانم بیانیه را بخوانم، پس از من همراهانم نیز به گریه افتادند و در نهایت یکی از کارمندان خوش‌نام صدا و سیما بیانیه را خواند و اصفهان بدون هیچ درگیری مسلحانه تحت تسلط انقلاب اسلامی درآمد.

پایان پیام/۶۳۱۲۵

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول