اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری جهان

مقارنه زهره و زحل در آسمان/ علاقه‌مندان به فضا روز یکشنبه را از دست ندهند

زهره و زحل در ابتدای هفته آینده در آسمان ظاهر خواهند شد و با چشم غیرمسلح نیز قابل رویت هستند.

مقارنه زهره و زحل در آسمان/ علاقه‌مندان به فضا روز یکشنبه را از دست ندهند

به گزارش گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس به نقل از اسپیس، خیره کننده ترین رویداد نجومی ماه ژانویه در راه است. زهره و زحل در روز یکشنبه 2 بهمن به یکدیگر نزدیک خواهند شد. این دو جرم که کمتر از یک درجه از هم فاصله دارند و برای شناسایی آنها نیازی به تلسکوپ ندارید؛ زیرا با چشم غیرمسلح قابل مشاهده خواهند بود.

برای رویت این پدیده حدود یک ساعت پس از غروب خورشید به آسمان نگاه کنید آنها کمی دورتر از خورشید و زحل در بالای زهره قرار خواهد گرفت؛ با توجه به اینکه زهره درخشان است، تشخیص آنها دشوار نیست.

نزدیکترین همسایه ما در فضا نیز به این نمایش عصرگاهی افزوده خواهد شد. یک هلال ماه بسیار باریک در عصرهای یکشنبه (2 بهمن) و دوشنبه (3 بهمن) از کنار این دو سیاره عبور می کند. قطعاً در روز یکشنبه به دوربین دوچشمی نیاز خواهید داشت تا آسمان روشن گرگ و میش را فقط نیم ساعت پس از غروب آفتاب اسکن کنید.

دیدن زهره به اندازه کافی آسان خواهد بود، اما پس از آن موضوع  محل زحل و همچنین برش ماه وجود دارد که در انتهای یک خط عمودی قرار خواهد گرفت.

عصر روز دوشنبه کل این پیکربندی به طور اساسی تغییر خواهد کرد و با نگاه به آسمان متوجه خواهید شد که زهره به موقعیتی در حدود یک درجه به سمت چپ بالای زحل رفته است و هلال ماه کمی عریض تر (6درصد نورانی و قابل رؤیت تر) از کنار سیارات عبور کرده و اکنون حدود هشت درجه در سمت چپ بالای آنها آشکار خواهد شد.

زهره در عصر روز یکشنبه، فقط 0.35 درجه به سمت چپ و کمی زیر زحل قرار خواهد گرفت. زهره به صورت یک دیسک نسبتا کوچک ظاهر می شود. موری پالسون در کتاب راهنمای رصدگر انجمن سلطنتی نجوم کانادا در مورد زحل، خاطرنشان می کند:

زحل با سیستم حلقه‌های باورنکردنی خود، احتمالاً دیدنی‌ترین سیاره در منظومه شمسی است. حلقه‌ها حتی در دوربین‌های دوچشمی ثابت و دوربین‌های نقطه‌ای کوچک قابل مشاهده هستند.

یک تلسکوپ مجهز با بزرگنمایی حداقل 30  برابر به راحتی حلقه ها را در معرض دید قرار می دهد. آنها در حال حاضر بیش از ده درجه به خط دید ما تمایل دارند.

به خاطر داشته باشید که وقتی به این تجمع ماه باریک و دو سیاره نگاه می کنید، در واقع، همه آنها در فواصل متفاوتی از چشم انداز زمینی ما قرار دارند. ماه اکنون تقریباً به اندازه تمام طول سال جاری به زمین نزدیک شده و در روز شنبه (1 بهمن) به فاصله حضیض 356 هزار و600 کیلومتری می رسد و پس از آن ناهید در حدود 230 میلیون کیلومتر قرار دارد. در نهایت، از همه دورتر، زحل با 1.61 میلیارد کیلومتر قرار می گیرد. مقارنه های سیاره ای باعث می شود که سیارات نزدیک به هم ظاهر شوند در حالی که در فاصله بسیار زیادی از یکدیگر و ما قرار دارند.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول