اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  گلستان

مبلغ پنج هزار میلیارد تومان به صندوق عشایری کشور کمک می شود

رییس سازمان امور عشایر کشور گفت: مبلغ پنج هزار میلیارد تومان به صندوق عشایر کشور که تک تک عشایر سهام دار آن هستند کمک می شود.

مبلغ پنج هزار میلیارد تومان به صندوق عشایری کشور کمک می شود

به گزارش خبرگزاری فارس از گنبدکاووس عباس پاپی زاده ظهر امروز در نخستین همایش بزرگ شبانان و گله داران عشایر و گرامیداشت شهدای عشایر گلستان در باشگاه فرهنگیان اظهار کرد: مجموع دارایی صندوق عشایر کشور در حال حاضر حدود ۸۰ میلیارد تومان بوده و در شورای هماهنگی ستاد اقتصاد دولت مبلغ پنج هزار میلیارد تومان برای کمک به عشایر به این صندوق که تک تک عشایر سهام دار ان است مصوب شد. تامین اعتبار  و دستورالعمل های لازم در این خصوص صادر شده و بعد از تامین و واریز این مبلغ عشایر می توانند بدون وثیقه و ضامن بعنوان بانک خود تسهیلات لازم را اخذ نمایند.

وی تصریح کرد: یکی از مشکلات عشایر نقدینگی آنها بوده و این عزیزان آمادگی دارند تا با قراردادهای ۶ ماهه بتوانند نهاده های دامی خود را تهیه و سپس پس از تولید گوشت و فروش ان این مبلغ را واریز کنند.با پیگیری های انجام شده در شورای هماهنگی ستاد اقتصاد دولت مبلغ ۱۵ هزار میلیارد تومان طی سه مصوبه برای جامعه عشایری مصوب شد که در طول ۲۰ سال گذشته بی نظیر بود.

رئیس سازمان امور عشایر کشور خاطرنشان کرد:در بودجه ۱۴۰۱ از طریق تبصره ۱۶ مبلغ پنج هزار میلیارد تومان برای پرداخت تسهیلات ارزان قیمت و بلند مدت مصوب شده که این تسهیلات پنج تا هفت ساله با کارمزد قرض الحسنه پرداخت می شود.

وی ادامه داد: در حوزه تکمیل زنجیره تولید گوشت قرمز قرار است مبلغ ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلیون تومان به عشایر در راستای سرمایه گذاری اعطا شود که تا دو هفته اینده این کار عملیاتی خواهد شد.

پاپی زاده با اشاره به مشکل تامین نهاده های دامی توسط عشایر گفت: براساس قانون مصوب شده ارز ترجیحی حذف و آزاد شد که با این کار با افزایش قیمت نهاده های دامی مواجه شدیم. در حوزه طیور قیمت به تعادل رسید تا تولید کنندگان دچار خسران نشوند اما در حوزه دام با توجه به اینکه قدرت خرید مردم در تهیه گوشت قرمز کاهش پیدا کرد، تولید کننده گوشت قرمز را گران تولید و ارزان عرضه کرد.

وی بیان کرد: ایل راه ها یکی دیگر از مشکلات عشایر در تردد انها از گلستان به خراسان شمالی و بالعکس بوده و در سالهای اخیر شاهد تعرض آن بودیم.طبق مصوبه شورای انقلاب در سال ۵۸ هیچ دستگاه اجرایی دولتی و خصوصی حق تعرض به ایل راه های عشایر نداشته و دستگاه قضایی باید با چنین اقدامی برخورد کند.

رئیس سازمان امور عشایر گلستان یاداور شد: پیشنهاد می شود در استان گلستان شبکه ای ایجاد شود و فرزندان تحصیل کرده عشایر بعنوان سرخوشه، تعدادی از عشایر که با امور عشایر در ارتباط بوده بعنوان اعضای این شبکه فعال شده و این شبکه با تعداد اعضای حدود ۳۰ نفر پیگیر همزمان و منسجم و متمرکز پیگیر مطالبات عشایر باشد.

وی در خصوص قیمت نهاده های دامی ابراز کرد: قیمت نهاده دامی در سامانه ملی بازارگاه با براورد هزینه تمام شده و یک سود مشخص اعلام می شود.اخرین قیمت جو در این سامانه مبلغ ۱۰ هزارو ۷۰۰ تومان بوده که با هزینه حمل مبلغ ۱۱ هزارو ۵۰۰ تومان می شود.اگر مصرف کننده قیمتی بالاتر از این‌مبلغ نهاده های دامی خود را تهیه کند اطلاع دهد تا با گرانفروشان برخورد قاطع شود.

پاپی زاده سرانه مصرف ماهانه ارد  هر نفر عشایر را بیش از ۱۲ کیلوگرم اعلام  و بیان کرد: سرانه مصرف ارد ماهانه هر نفر از عشایر ۱۲ کیلو و ۲۰۰ گرم بوده و برای یک خانواده چهار نفره حدود ۵۰ کیلوگرم است که متاسفانه در برخی از استان ها، حق عشایر رعایت نشده و کمتر از این سرانه توزیع می شود.استاتداران و فرمانداران می بایست در شورای آرد و نان بر این موضوع نظارت داشته باشند.

وی خاطرنشان کرد:‌برای شفافیت در کار توزیع سوخت در تلاشیم تا این توزیع برای عشایر از طریق سامانه هوشمند انجام شود و در حال حاضر سرانه سوخت به عاملین فروش تحویل می شود.

رئیس سازمان امور عشایر کشور با اشاره به ظرفیت خوب شهرستان گنبدکاووس بعنوان میدان فروش دام زنده در کشور ابراز کرد: گنبدکاووس یکی از کانون های مهم عرضه دام زنده کشور بوده و بزرگترین میدان فروش دام زنده شمال کشور در ۱۰ استان شمالی کشور در این شهرستان احداث می شود.اراضی موردنیاز و مجوزهای لازم اخذ شده و پیش بینی می شود این میدان دام با اعتبار بیش از ۶۸۳ میلیارد تومان و اشتغالزایی بیش از ۴۰ نفر راه اندازی شود.

وی گفت: پروانه های چرای دام عشایر به لحاظ قانونی خیلی حق مالکیت در مرتع را برای عشایر ایجاد نمی کند و برای حق مالکیت بیشتر طرح مرتعداری جایگزین پروانه چرای دام می شود‌در طرح مرتعداری با انعقاد قرارداد ۳۰ ساله، عشایر می تواند در قسمتی از این اراضی که به وی تعلق می گیرد در راستای غنی سازی مرتع بوته کاری کرده و یا بخشی از این اراضی کاربری زراعی شود.با اجرای این طرح عشایر میتوانند در محل چرای فصلی خود با توافق سازمان مرتعداری واحد مسکونی با ساختار ویژه عشایر که به منابع طبیعی و مرتع آسیب نزند احداث نمایند.

انتهای پیام/۸۳۰۲۱

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول