اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  اقتصاد بین الملل

رایزنی اسلام‌آباد و دمشق برای سرمایه‌گذاری در حوزه‌ برق/ تلاش سوریه برای رفع بحران دارو

اسلام‌آباد و دمشق در خصوص سرمایه‌گذاری در زمینه تامین انرژی برق سوریه رایزنی کردند، در همین حال دولت سوریه در تلاش است در سایه تحریم‌های شدید علیه این کشور، کمبود دارو وشیر خشک نوزادان را مرتفع کند.

رایزنی اسلام‌آباد و دمشق برای سرمایه‌گذاری در حوزه‌ برق/ تلاش سوریه برای رفع بحران دارو

به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس، «شاهد اختر» سفیر پاکستان در دمشق دیروز سه شنبه با «غسان الزامل» وزیر برق سوریه راه‌های توسعه همکاری‌های دو کشور در زمینه انرژی برق را بررسی کردند.

‌وزیر برق سوریه در این‌باره گفت: در این دیدار بر موضوع بررسی جذب سرمایه‌گذاری‌های پاکستان در حوزه برق تمرکز کردیم؛ به نحوی که در کنار حمایت از این حوزه  منفعت سرمایه‌گذاران تامین شود و همچنین در خصوص ارائه بسیاری از تسهیلات مهم گفت‌وگو کردیم که شامل مزایا و مشوق هایی است که موجب جذب سرمایه‌گذاری می‌شود.

غسان الزامل در رابطه با اقدامات انجام شده به منظور بهبود عرضه سوخت برای نیروگاه‌های تولید برق در سوریه، بیان کرد: ‌قرار است سوخت مورد نیاز برای نیروگاه برق الزاره در حومه جنوبی استان حماه تامین شود تا ۲۰۰ مگاوات برق تولید کند که البته تاثیر آن روی شبکه برق رسانی اندک است؛ زیرا درخواست‌ها بیش‌تر از اینهاست. این نیروگاه که از بزرگ‌ترین نیروگاه‌های برق سوریه است هفت سال پیش در جریان درگیری‌های سوریه توسط تروریست‌ها موشک باران شده و از کار افتاده بود که طی یک سال اخیر کار تعمیر و نگهداری او انجام شده است.

* کمبود دارو وشیر خشک در سوریه

از سوی دیگر بحران کمبود دارو و شیر خشک کودکان در داروخانه‌های سوریه در سایه تحریم‌های ظالمانه علیه این کشور شدت گرفته است.

 

کارخانه‌های تولید دارو در سوریه هم به دلیل کمبود سرمایه و بالا رفتن قیمت مواد اولیه تولید و عرضه دارو را کاهش داده‌اند.

روزنامه الوطن سوریه به نقل از یکی از اعضای شورای علمی صنایع دارویی، صنعت دارو در سوریه را در بدترین روزهای خود توصیف کرد و توضیح داد که هزینه‌های تولید آن بسیار بالاست و با قیمت‌های فعلی تناسبی ندارد.

وی افزود: دولت سوریه می‌تواند کمتر از ده درصد مواد اولیه مصرفی در صنعت دارو را تامین مالی کند و از همین رو بیشتر نیازها و حتی جعبه‌های بسته بندی دارو را از وارد کنندگان در بازار داخل با قیمت‌هایی چند برابر قیمت کشورهای صادر کننده وارد می‌کنیم؛ زیرا در سایه تحریم‌های تحمیلی علیه سوریه واردات با مشکل مواجه است.

* رشد 100 درصدی قیمت‌ها در بازار سوریه

وی با اشاره به انعکاس افزایش نرخ ارز بر قیمت تمام شده همه کالاها و مواد به جز دارو، گفت: با توجه به افزایش چشمگیر هزینه‌های تولید شاهد افزایش 100 درصدی قیمت‌ها در بازارها هستیم.

وی با اشاره به تاثیر نبود بازارهای صادراتی مناسب به دلیل مشکلات کشتیرانی، محاصره، کمیسیون و دلالان که کار را با مشکل مواجه کرده است، تصریح کرد: صادرات به مقدار کم انجام می‌شود که زیان کارخانجات را پوشش نمی‌دهد که این امر نتیجه قیمت پایین محصولات دارویی در بازار داخلی است.

این عضو شورا با توجه به راهکارهایی که برخی برای واردات دارو به سوریه از کشورهای دوست با هدف مداخله در بازار داخلی پیشنهاد می‌کنند، معتقد است هر محصولی که وارد شود چند برابر قیمت  محصولات داخلی خواهد بود، با این تفاوت که کیفیتی مشابه داروهای تولید داخل هم ندارد.

* تعطیلی 15 کارخانه تولید دارو در سوریه

وی در خصوص تعطیلی برخی از کارخانه‌های تولید دارو گفت: حدود ۱۵ کارخانه حتی اگر صراحتاً اعلام نکرده‌اند دست از کار کشیده‌اند و تعطیلی خود را به بهانه مرخصی سالیانه به کارگران و کارمندان مخفی می‌دانند و انبارها هم به بهانه نداشتن موجودی تعطیل کرده‌اند.

وفا کیشی، رئیس سندیکای داروسازان سوریه نیز به نوبه خود با تأیید کمبود شدید دارو در بازار داخلی،  تاکید کرد: انبارها به دلیل کاهش عرضه دارو توسط کارخانه‌ها به داروخانه‌ها، دارو را در مقادیر بسیار کم عرضه می‌کنند. حتی برخی از داروهایی هستند که در پاکت به داروخانه ها فروخته می‌شوند تا در اختیار شهروندان قرار گیرند، به ویژه در مورد داروهای خاصی که برای درمان بیماری‌های مزمن استفاده می شود، در حال حاضر تنها راه حل، تعیین قیمت‌گذاری جدید برای داروها مطابق با نرخ جدید ارز رسمی است.

او می‌گوید: علاوه بر این، هزینه‌های تولید دارو بسیار بالا رفته است، چه تامین مواد اولیه تولید داروها که قیمت آن در سطح جهانی افزایش یافته  و چه هزینه‌های دیگر مانند سوخت و سایر هزینه‌ها قیمت تمام شده دارو را گران کرده است.

رئیس سندیکای داروسازان سوریه معتقد است که اگر دارو با نرخ ارز رسمی قدیم قیمت گذاری شود، کارخانه‌ها و انبارها تهدید به تعطیلی می‌شوند. با توجه به در دسترس بودن داروی داخلی، حتی اگر قیمت آن از قیمت فعلی گرانتر شود برای شهروندان بسیار بهتر و مقرون به صرفه‌تر از داروهای خارجی و همچنین داروهای قاچاق است، زیرا ارزان‌تر از داروها در کشورهای همسایه موجود است.

سندیکای داروسازان درباره کمبود شیر خشک در سوریه می‌گوید که مقادیری، هرچند اندک، وجود دارد که به بازار تزریق خواهد شد ‌و انتظار می‌رود با صرفه جویی تا زمان عرضه‌های جدید نیاز شهروندان تامین شود.

این سندیکا اعلام کرد مشکلات موجود در واردات دارو به دلیل تحریم‌های ناعادلانه اقتصادی  علیه سوریه و همچنین مشکلات در تامین منابع مالی و همچنین نقل و انتقالات پول منجر به قطع شیرخشک نوزاد شده است.

روزنامه الوطن سوریه همچنین نوشت: طی نشستی که وزارت بازرگانی سوریه با ۱۱ شرکت خصوصی وارد کننده شیر خشک داشته تصویب شده که این کالا را با قیمت جدید به بازار عرضه کرده و کمبودها به زودی مرتفع شود.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول