اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  اقتصاد بین الملل

عقده‌گشایی آمریکا از لنگرانداختن نفتکش‌ها در ساحل سوریه

در حالی که آمریکا تلاش می‌کند با اشغال میادین نفتی سوریه و حملات تروریستی علیه نیروهای این حوزه، بحران کمبود سوخت در این کشور را شدت بخشد، نفتکش‌های حامل یک میلیون بشکه نفت خام از روز گذشته در ساحل این کشور لنگر انداختند.

عقده‌گشایی آمریکا از لنگرانداختن نفتکش‌ها در ساحل سوریه

به گزارش گروه اقتصاد بین الملل خبرگزاری فارس، دیروز جمعه با رسیدن یک نفتکش حامل یک میلیون بشکه نفت‌ به ساحل سوریه برای کاهش بحران سوخت در این کشور، حمله تروریستی به سه دستگاه اتوبوس حامل کارگران نفت در دیرالزور شرق سوریه دست‌ کم ۱۰ کشته برجای گذاشت.

«بسام طعمه» وزیر نفت سوریه در گفت‌وگو با تلویزیون سوریه گفت: ملت سوریه از بحران نفتی رنج می‌برند و آمریکای اشغالگر از طریق عمال و گروه‌های تروریستی خود تلاش می‌کند فعالیت بخش نفتی موجود که حداقل نیاز ملت سوریه را تامین می‌کند، متوقف کند.

وی افزود: هدف آمریکا و مزدورانش از حمله آشکار به خودروهای حامل کارگران میدان التیم در شرکت الفرات به دنبال تشدید بحران نفتی برای مردم سوریه است.

 

 

وزیر نفت سوریه تاکید کرد، حملات مکرر اشغالگران آمریکایی به بخش نفت سوریه با هدف تشدید محاصره ملت سوریه انجام می‌شود، واشنگتن از تحمیل انواع اقدامات قهری علیه سوریه با هدف از بین بردن همه ابعاد زندگی دست برنداشته است و از همین رو پایانه‌های تخلیه نفت، میادین، تانکرهای نفت و کارگران نفتی را هدف می‌گیرد.

در همین حال صبح دیروز جمعه یک نفتکش حامل یک میلیون بشکه نفت وارد بندر بانیاس سوریه شد.

اسپوتنیک به نقل از یک مقام که خواست نامش فاش نشود گفت: عملیات تخلیه نفتکش با تناژ حدود یک میلیون بشکه نفت خام پس از اتمام عملیات مهار و تکمیل عملیات لجستیکی دریایی با رعایت اصول زمانی و فنی انجام شده آغاز شد.

این منبع افزود: محموله نفت مذکور به پالایشگاه بانیاس منتقل می‌شود که پس از توقف به دلیل کمبود نفت مجدداً فعالیت خود را از سر خواهد گرفت تا نفت ورودی پالایش شود و مشتقات نفتی مطابق با تخصیص های مشخص شده برای هر استان به استان های سوریه توزیع شود.

سوریه در مقطع اخیر با کمبود جدی فرآورده‌های نفتی روبه‌رو است که بر همه ابعاد زندگی مردم این کشور اثر گذاشته و اخیراً به تهدیدی برای کار بیمارستان‌های دولتی، بخش اورژانس، آمبولانس‌ها و گرمایش مدارس، علاوه بر بخش حمل و نقل درون شهری و بین شهری تبدیل شده است.

این منبع تاکید کرد: محموله‌های جدید نفت و گاز هم طی روزهای آینده به پایانه نفتی بانیاس خواهد رسید و فعالیت پالایشگاه بانیاس برای تامین نیازهای بازار داخلی ادامه دارد که به دلیل تحریم‌های غرب و اشغالگری آمریکا در میادین نفتی سوریه آسیب دیده است.

دولت سوریه مایل است سوخت را بر اساس اولویت‌ها  بین بخش‌های بیشتر نیازمند، مانند نانوایی‌ها و بیمارستان‌های دولتی توزیع کند، اما محدودیت‌های آمریکا برای ورود نفت‌کش‌ها و محدود کردن مسیرهای آنها در دریاهای آزاد و تنگه های دریایی در ماه های اخیر فشار بر ملت سوریه را بیشتر کرده است.

اما در هفته گذشته، پس از رسیدن محموله‌های اضطراری کوچک به ساحل سوریه و شروع به پالایش آنها در پالایشگاه‌های این کشور، بحران مشتقات نفتی روند صعودی خود را کاهش داده است.

سال‌ها است که سوریه از کمبود قابل توجهی در تامین مشتقات نفتی به دلیل اشغالگری ارتش آمریکا در اکثریت قریب به اتفاق میادین ملی نفت و گاز این کشور رنج می‌برد.

ارتش آمریکا نفت مسروقه از سوریه را از طریق گذرگاه‌های غیرقانونی در شمال و شمال شرق سوریه به بازارهای سیاه اطراف مانند منطقه کردستان عراق و سایر مقاصد از جمله منطقه ادلب سوریه که تحت اشغال گروه تروریستی جبهه النصره است، می‌فروشد.

 

سوریه از یک صادرکننده نفت قبل از جنگ به تقریبا یک واردکننده ‌کامل تبدیل شده است، زیرا در حال حاضر تولید میادین تحت کنترل دولت سوریه از ۲۲ هزار بشکه در روز فراتر نمی‌رود و این رقم حدود ۱۰ درصد مصرف روزانه آن است.

بر اساس اطلاعات رسمی، تولید میادین نفتی سوریه در نیمه نخست امسال با میانگین تولید (۸۰.۳) هزار بشکه در روز، حدود ۱۴.۵ میلیون بشکه در روز بوده است.

در اوت گذشته، وزارت نفت سوریه اعلام کرد که نیروهای آمریکایی روزانه ۶۶ هزار بشکه از میادین منطقه شرق از مجموع تولید روزانه ۸۰.۳ هزار بشکه ای را سرقت می کنند.

این وزارتخانه تایید کرد که خسارات مستقیم و غیرمستقیم به بخش نفت سوریه از ابتدای جنگ تا اواسط سال ۲۰۲۲ بالغ بر ۱۰۵ میلیارد دلار بوده است.

میدان نفتی العمر که ارتش آمریکا آن را به بزرگترین پایگاه غیرقانونی خود تبدیل کرد، بزرگترین میدان نفتی سوریه از نظر مساحت و تولید است و در کرانه شرقی رود فرات قرار دارد.

میدان کونیکو که توسط ارتش آمریکا نیز اشغال شده است، بزرگترین میدان گازی سوریه (20 کیلومتری شمال شرق دیرالزور) است و شامل یک نیروگاه گاز است که در سال 2005 بر اساس قراردادی بین شرکت گاز سوریه و شرکت آمریکایی ConocoPhillips تاسیس شده است.

در سال‌های اخیر، نیروی هوایی روسیه کاروان‌های نفت دزدیده شده از میادین شرق سوریه را منهدم کرده است، همچنین مخازن این سوخت‌ها و تجهیزات لجستیکی مورد استفاده برای صادرات آن به مناطق تحت کنترل گروه‌های تروریستی در ادلب را هم هدف قرار داده است.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول