اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  چهارمحال و بختیاری

تجدید عهد کاروان بزرگ چهارمحالی‌ با «جان‌فدا»/ زائران بختیاری با حاج قاسم چه نجوایی کردند؟

اردوی آموزشی ـ زیارتی راویان مکتب حاج قاسم با حضور بیش از ۵۰۰ نفر از فعالان و کنش‌گران فرهنگی و اجتماعی چهارمحال و بختیاری در شهر کرمان برگزار شد.

تجدید عهد کاروان بزرگ چهارمحالی‌ با «جان‌فدا»/ زائران بختیاری با حاج قاسم  چه نجوایی کردند؟

خبرگزاری فارس - چهارمحال و بختیاری؛ «افتتاحیه دوره آموزشی کاروان راویان مکتب حاج قاسم سه‌شنبه ۲۹ آذرماه ساعت ۱۵ مصلای بزرگ امام خمینی شهرکرد، حضور همه شرکت‌کنندگان الزامیست». پیامک را که دیدم ساکم را بستم و برای سفری که قریب به سه سال انتظارش را می‌کشیدم آماده شدم.

اداره‌کل تبلیغات اسلامی استان کار سختی را عهده‌دار شده بود؛ برگزاری یک اردوی آموزشی ـ زیارتی با حضور بیش از ۵۰۰ نفر از فعالان و کنش‌گران فرهنگی و اجتماعی چهارمحال و بختیاری در کرمان، سفری که محورش حاج قاسم بود.

مراسم افتتاحیه این اردوی مردمی، با سخنرانی نماینده ولی فقیه در استان، استاندار و شعرخوانی شاعر اهل بیت(ع) آغاز شد و با اقامه نماز جماعت مغرب و عشا به پایان رسید. کاروان با ۱۴ اتوبوس از شهرکرد راهی کرمان شد. (اینجا بخوانید)

در طول مسیر علاوه بر بهره‌مندی از سخنان روحانیون همراه در هر اتوبوس، در خصوص مسائل و حوادث روز کشور، بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و... بحث و گفت‌وگو کردیم.

در میانه راه، توقف برای اقامه نماز صبح در شهر انار استان یزد، زیارت امام‌زاده محمد صالح را نصیب کاروان کرد.

بعد از اقامه نماز صبح، کاروان راه افتاد. حوالی ساعت ۹ صبح چهارشنبه ۳۰ آذرماه اتوبوس‌ها یکی یکی وارد کرمان شدند.

شوق زیارت و بی‎‌تابی دل‌ها باعث شد اولین مقصد بلافاصله بعد از رسیدن به شهر کرمان، مزار سردار دل‌ها باشد نه جای دیگر.

روایت‌گری هم‌رزم شهید سلیمانی از شهدای کرمان حال و هوای همه را شهدایی کرد. معجزات و کرامات شهید یوسف‌الهی، شهید مغفوری و دیگر شهدای لشکر ۴۱ ثارالله جمعیت را منقلب کرده بود.

زیارت مزار نورانی حاج قاسم

مقصد بعدی، آرامگاه شاعر و عارف ایرانی «شاه نعمت‌الله ولی» در شهر ماهان بود.

بعد از اقامه نماز ظهر در این عمارت، زیارت و صرف ناهار اتوبوس‌ها راهی محل اسکان شدند.

 

استقبال از کاروان هنگام ورود به محل اسکان

بعد از کمی استراحت و صرف میان‌وعده، دوره آموزشی راویان مکتب حاج قاسم رسما آغاز شد.

برگزاری کلاس آموزشی با حضور اساتیدی چون حجت‌الاسلام محمدعلی رنجبر، الهام شریفی، عاطفه سعیدی‌نژاد با محوریت تشریح شخصیت حاج قاسم و حوادث روز کشور، نقش زن در اجتماع، شرح وصیت‌نامه حاج قاسم و الگوی سوم زن مسلمان، اصلی‌ترین بخش این دوره آموزشی بود. جلساتی که عمدتا به بحث و پاسخ به شبهات گذشت، فرصت اظهارنظر و نقد برای تمام شرکت‌کنندگان فراهم بود و اساتید با سعه صدر پاسخگوی سوالات بودند.

یلدای امسال اما متفاوت بود. در انتهای شب، گعده‌‌ها و دورهمی‌های دوستانه با موضوع طراحی بوم ایده‌پردازی برای یافتن نقش خود راه ترویج مکتب حاج قاسم و برنامه‌ریزی برای عملیاتی کردن ایده‌ها بر پا شد که تا نیمه‌شب به طول انجامید.

صبح روز پنج‌شنبه یکم دی‌ماه با کلاس درس عظیم‌ ابراهیم‌پور، همرزم سردار سلیمانی و قائم‌مقام قرارگاه خاتم‌الاوصیا، آغاز شد. محور تدریس، توصیف فضای شخصیتی حاج قاسم، تشریح حوادث و فتنه‌های اخیر و وضعیت کنونی ایران و انقلاب اسلامی در جهان بود.

 

برشی از تدریس عظیم ابراهیم‌پور

عصر پنج‌شنبه کاروان به قصد بازدید از باغ‌موزه کرمان و زیارت وداع با سردار دل‌ها، محل اسکان را ترک کرد.

علاوه بر بازدید از ماکت عملیات کربلای ۵ و بخش‌های مختلف باغ‌موزه، پای صحبت‌های رزمنده کرمانی که فضای جنگ را روایت می‌کرد، نشستیم.

گوشه‌گوشه این باغ‌موزه یاد و خاطره شهدا را زنده می‌کرد و با گشت‌زنی در قسمت‌های مختلف آن روح انسان تازه می‌شد.

بعد از اقامه نماز مغرب و عشا و صرف چای نذری در باغ‌موزه کرمان، برای قرائت دعای کمیل به سمت بیت‌الزهرای حاج قاسم روانه شدیم.

با نوای دعای کمیل و شنیدن روضه مادر، جانمان تازه و دل‌هایمان برای زیارت وداع آماده شد.

کاروان به سمت اولین و آخرین مقصد خود، یعنی مزار حاج قاسم به راه افتاد.

دل‌هایی که هنوز نرفته لبریز دلتنگی بودند، بی‌صبرانه برای رسیدن به گلزار شهدا و در آغوش کشیدن مزار سردارشان لحظه‌شماری می‌کردند.

اختتامیه اردوی آموزشی ـ زیارتی راویان حاج قاسم شامگاه پنج‌شنبه در حسینیه گلزار شهدای کرمان برگزار شد. در این مراسم حجت‌الاسلام و المسلمین مهدی طاهری، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان ضمن سخنرانی و جمع‌بندی اهداف این دوره آموزشی، به ذکر مصیبت اهل بیت‌(ع) پرداخت.

در پایان، این کاروان با کوله‌باری از آگاهی و حس و حال تازه، شهرِ سردار را به مقصد شهرکرد ترک کرد.

ابتدای سفر یا حتی هنگام ثبت‌نام برای شرکت در این دوره، عاشقان مکتب و شخصیت حاج قاسم به دنبال قدم گذاشتن در راه این شهید و یافتن نقش خود در این مسیر بودند. این اردو برکات معنوی، علمی، فرهنگی و آموزشی فراوانی داشت که نتیجه‌بخش بودن آن مستلزم اجرا و استمرار آموزه‌هاست.

هر کسی وقت رفتن، با خودش، خدایش و حاج قاسمش عهدی بست، که بماند تا روز عمل!

پایان پیام/ ۶۸۰۳۸

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول