اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاسی  /  سایر حوزه ها

خانواده از محورهای اصلی اقتدار نرم است/ تهاجم دشمن به مرزهای اعتقادی و فرهنگی با ابزار جنگ نرم

در برنامه «تهاجم بی صدا» رادیو گفتگو، کارشناسان به بررسی موضوع جنگ نرم و تلاش برای فروپاشی نظام خانواده در ایران پرداختند.

خانواده از محورهای اصلی اقتدار نرم است/ تهاجم دشمن به مرزهای اعتقادی و فرهنگی با ابزار جنگ نرم

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، خانواده کانونی‌ترین نهاد در حیات اجتماعی ایرانی و اسلامی است که طی تاریخ صاحب ارج و قرب بوده است از همین روی فرهنگ استکباری غرب که بر امپراطوری رسانه ای نیز حاکم است، تمرکز زیادی بر تخریب بنیان های خانواده ایرانی گذاشته است.

در فرآیند این جنگ نرم که به وسیله نظام ابزاری و رسانه‌ای دشمن از جمله ماهواره‌ها، شبکه‌های اجتماعی، فضای مجازی و غیره حمایت و پشتیبانی می‌شود همت اساسی بر تخریب و تضعیف هویت سنت‌های ماندگار است.

در این راستا مهم‌ترین هدف آنها فروپاشی نظام خانواده با طلاق، ازدواج های نادرست، آسیب های خانوادگی و غیره می باشد که به صورت مکرر در ماهواره ها و شبکه های اجتماعی به اذهان ایرانی تزریق و تبلیغ می کنند.

در واقع دشمن می‌داند که اگر خانواده و حریم‌های تاریخی این عرصه در فرهنگ ایرانی و اسلامی شکست، هیچ نهاد دیگری در اجتماع، سیاست،امنیت و غیره نیز استحکام نخواهد داشت و ایران به یک کشور بی‌خاصیت و بی هویت که تسلیم همه خواسته‌های غرب خواهد بود تبدیل می شود.

از همین روی تمرکز جنگ نرم بر عرصه خانواده نه یک توهم توطئه، بلکه یک واقعیت عینی است و ما نیز باید بدانیم که خانواده بنیادی ترین تشکیلات اجتماعی در فرهنگ ما است و بایستی بیش از پیش نسبت به آن حساسیت و غیرت داشت.

به همین منظور در برنامه «تهاجم بی صدا» رادیو گفتگو با حضور علیرضا افشار(رئیس اندیشکده جنگ نرم دانشگاه عالی دفاع ملی) و عباسعلی فرزندی(استاد دانشگاه و تحلیلگر ارشد جنگ نرم) به بررسی موضوع جنگ نرم و تلاش برای فروپاشی نظام خانواده در ایران پرداخته شد.

علیرضا افشار، رئیس اندیشکده جنگ نرم دانشگاه عالی دفاع ملی پیرامون جنگ نرم و تلاش برای فروپاشی نظام خانواده در ایران با اشاره به اینکه جنگ نرم در سه حوزه قدرت نرم، باورهای دینی و خانواده قابل طرح است گفت: قدرت نرم به توانمندی ها و ظرفیت های داخلی کشور بازمی‌گردد و هر چه قدرت نرم افزایش یابد تهدیدات نرم دشمن خنثی می شود.

وی افزود: در بحث قدرت نرم خانواده، یکی از محورهای اصلی اقتدار نرم است و به همین دلیل دشمن تلاش می‌کند این ابعاد قدرت نرم ما را مورد هدف قرار دهد و برنامه ریزی دارد.

رئیس اندیشکده جنگ نرم دانشگاه عالی دفاع ملی اظهار کرد: جنگ نرم نامحسوس و کند است و بر خلاف جنگ سخت که همه آن را احساس می کنند تا در مقابل آن در صحنه حضور پیدا می کنند اما آرایش مناسب در برابر جنگ نرم شکل نمی گیرد و احساس نمی شود.

وی افزود: خانواده یکی از پایگاه اساسی قدرت نرم در جمهوری اسلامی ایران بوده است و از گذشته پایداری بهتری نسبت به کشورهای غربی برخوردار است اما موضوعاتی مانند آداب و سبک زندگی، منطقه هجوم دشمن قرار گرفته است.

این کارشناس مسائل رسانه ادامه داد: دشمن به عواملی که مانند تجمل‌گرایی، طلاق، افزایش سن ازدواج، استفاده بی رویه از آرایش‌ها باعث تضعیف و فروپاشی خانواده می‌شود دامن می‌زند که رسانه‌های غربی به طرق مختلف دنبال می‌کنند و باید با استفاده از پایگاه های فرهنگی، روحیه نوع دوستی ایرانیان، اخلاق و اعتقادات روی راهکارهای مقابله با آن فکر شود تا موجب استحکام پایگاه خانواده شود.

قدرت نرم جامعه پشتوانه هویت و اقتدار در برابر دشمن است

وی با بیان اینکه قدرت نرم جامعه می‌تواند پشتوانه هویت، اقتدار و مقابله با تهدیدات دشمن باشد و سبک زندگی که یکی از بخش‌های اصلی است که به خانواده و جامعه برمیگردد ظهور و بروز دارد افزود: دشمن تلاش بر این دارد که آداب، معاشرت‌ها و رفتار جامعه و خانواده را با رسانه و محصولات فرهنگی و مصرفی، کتاب و تولیدات هنری تحت تاثیر قرار دهند که باید محصولات بومی مانع اثرگذاری دشمنان شویم.

افشار ضمن تأکید بر این مطلب که رسانه از سوی غرب تصاویری را به صورت گزینشی منتقل می‌کند تا به برداشت متفاوت از واقعیت جامعه غربی به کشور منتقل شود تصریح کرد: در رسانه‌های گروهی، مطبوعات تا فضای مجازی ضعف های داریم و از سویی عرصه جنگ نرم همین رسانه‌ها و فضای مجازی است که البته می توان با استفاده صحیح از تمام رسانه‌های موجود به موفقیت رسید؛ مثلا در عرصه دینی مساجد و هیئات مذهبی فرصت گفتگوی مستقیم و موثر است ولی به شرطی که جذاب و متحول شوند و تنوع فعالیتی متناسب با نسل جوان لحاظ شود.

وی افزود: در عرصه آموزش، نظام آموزشی ظرفیت عظیم تربیتی برای اثرگذاری وجود دارد که با چالش‌هایی روبرو است و باورهای مدیرانی که سیاست‌گذاری می‌کنند دارای اهمیت است لذا رهبر انقلاب فرمودند هزینه کردن در عرصه آموزش، سرمایه گذاری است.

رئیس اندیشکده جنگ نرم دانشگاه عالی دفاع ملی خاطرنشان کرد: تهدیدات فعلی می‌تواند تبدیل به فرصت شود چراکه در فتنه‌های غربی عرصه سیاسی، اقتصادی هدف قرار گرفته و اولین فتنه‌ای که عرصه اجتماعی هدف قرار گرفته جریان اغتشاشات اخیر بوده است که زنگ خطری برای مردم، مسئولان و نهادهای فرهنگی است و تحول و پیشرفت مورد مطالبه خواهد شد.

در ادامه نیز عباسعلی فرزندی، استاد دانشگاه و تحلیلگر ارشد جنگ نرم گفت: خانواده اصلی‌ترین واحد سازنده هر جامعه‌ است و موثر ترین مجموعه ای است که می تواند فرد را به هویت خود برساند و تغییرات سبک زندگی را در حوزه اجتماعی جاری کند.

وی افزود: عمومأ جنگ نرم در یک جامعه دینی در ابعاد فرهنگی، اجتماعی و عاطفی بیشتر معنا پیدا می‌کند البته در عمق این جنگ، مسئله خود ایمان و باور را هم دارد.

این استاد دانشگاه با بیان اینکه تضعیف باورها و ارزش ها، تغییر محاسبات و دگرگونی در هویت جامعه و کاهش انسجام اجتماعی از جمله اهداف جنگ نرم است اظهار کرد: اگر انسجام اجتماعی در خانواده متزلزل شود به صورت طبیعی، جامعه را تحت تاثیر قرار می دهد چون دشمن با بهره گیری از ابزار جنگ نرم که به دنبال ایجاد تردید و تهاجم به مرزهای ایمانی، اعتقادی و فرهنگی هستند که نهایتاً ناامید سازی را در اقشار اجتماعی جا بیاندازند و نهایتاً بتوانند با گرفتن اعتماد،  انفعال اجتماعی ایجاد کنند

وی با اشاره به این مطلب که دشمن برای رسیدن به این اهداف طبیعتاً باید خانواده را که حلقه واسطه افراد با جامعه و نظام اجتماع است را مورد تهاجم قرار دهد افزود: ارزش‌مداری جامعه ایرانی و حاکمیت ارزش‌های دینی شامل: ایثار، پاکدامنی و تقوا یکی از بحث های مهم است که باید به آن توجه شود چراکه دشمن در دوره انقلاب اسلامی متوجه شده است که با این شاخص‌های ایمانی و میهنی ملت ایران توانست بر شبکه به هم پیوسته استبداد و استعمار پیروز شود.

تحلیلگر ارشد جنگ نرم ادامه داد: امروزه دشمن به دنبال ترویج بی بند و باری و کهنه جلوه دادن اعتقادات دینی، شبهه‌افکنی، قداست‌زدایی از دین و ارزش های بومی است و فروپاشی روابط خانوادگی می تواند این ظرفیت پیروزی را برای دشمن ایجاد کند.

ضرورت بهره‌گیری از منطق دینی و میهنی در حوزه ایجابی

وی با بیان اینکه منطق دینی و میهنی بر حوزه ایجابی نسبت به حوزه سلبی تاکید بیشتری دارد افزود: دشمن در جنگ نرم تلاش میکند که توجه به جایگاه والدین را نسبت به فرزندان، توجه به جایگاه مرشدان اجتماعی را نسبت به یک افراد خاص تقویت کند و رابطه والدین هدایت‌گر نباشد.

فرزندی تصریح کرد: راه حل این موضوع همان است که جایگاه والدین در خانواده برای شکل دهی شخصیت نوجوانان و جوانان را مورد توجه قرار دهیم.

وی ضمن تأکید بر این مطلب که در حوزه خواسته‌های اجتماعی نیاز به امینت و آرامش داریم و تقویت سرمایه اجتماعی مهم است افزود: کنترل منطقی و متوازن خانوادگی می‌تواند این ظرفیت مثبت را ایجاد کند که امنیت عمومی را در سه بعد مادی (شامل حیات مادی انسان، حفظ آمادگی ها و حفظ اموال مردم)، درحوزه ذهنی: اخلاقیات، نظم عمومی، هنجار های اجتماعی که مورد نیاز است.

این استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: اگر در مقابله با دشمن در حوزه اجتماعی تأکید کنیم، لازمه کار این است که به چند مسئله عام کشوری توجه کنیم؛ ابتدا باید هویت خود را بازیابیم چراکه هویت اگر تهدید شود دشمن در عرصه جنگ نرم به صورت طبیعی موفق می‌شود و ما نیازمند انسجام اجتماعی هستیم و همه باید وارد میدان شوند.

وی افزود: نیازمند این هستیم که در جامعه نظم پذیرفته شده عمومی مبتنی بر باورهای خود داشته باشیم و اگر این نظم عمومی را مورد توجه قرار دهیم لازمه آن شناخت محیط و ارتقای قدرت علمی است

تحلیلگر ارشد جنگ نرم گفت: آن چیزی که می‌تواند انسجام بخش جامعه باشد فرهنگ است که بایستی مولفه‌های فرهنگ را درست بشناسیم، منتقل کنیم تا بتوانیم در این زمینه به جایگاهی برسیم.

وی با بیان اینکه د زمینه تهاجم نرم، با منطق جنگی مورد توجه نیست به این معنا است که باید به صورت فعال و پویا وارد میدان شویم افزود: در حوزه مصنوعات فرهنگی و اثرگذاری آن ابتدا تلاش و کوشش انسانی مطرح است و از سوی دیگر مسئله فناوری هایی است که در راستای تولید محتوا نقش آفرین هستند اما نقشه راه ایجابی برای تحقق خواسته های بومی در این حوزه نداریم که به افکار عمومی منتقل شود

فرزندی با اعلام اینکه چهار نکته مهم از لحاظ محتوایی از جمله آگاه‌سازی عمومی، غفلت‌زدایی، تقویت سرمایه اجتماعی، ترویج سبک زندگی اسلامی ایرانی را مورد توجه قرار دهیم اظهار کرد: امروز آگاه‌سازی عمومی شامل کودکان تا بزرگسالان است و هویت حدود 35 میلیون نفر در فضای مجازی شکل می‌گیرد و این چهار جهت می‌تواند نگاه پویای انقلاب اسلامی را دنبال کند.

امنیت و آرامش بدون استقلال، دانایی و توانایی حاصل نمی‌شود

وی با اشاره به اینکه خانواده کانون آرامش، امنیت، انتقال امنیت به جامعه است افزود: امنیت و آرامش بدون استقلال، دانایی و توانایی حاصل نمی‌شود و جامعه ما نیازمند علم، ایمان و عمل شایسته دارد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: یکی از بحث هایی که در کشور علی رغم تاکیدات اسلام به آن توجه نمی‌کنیم این است که کارگروهی و جمعی را جدی نمی‌گیریم و البته بایستی به مسئله مسئولیت پذیری، گردش صحیح اطلاعات توجه شود.

وی افزود: دشمنان با همه ابزار ها خواسته‌های خود را بصورت اطلاعات بر ساخته خود انتقال می‌کنند لذا مشارکت اجتماعی، تبدیل ظرفیت های فردی به ظرفیت های ملی مهم است اما این ظرفیت ها پراکنده هستند.

تحلیلگر ارشد جنگ نرم با بیان اینکه برای سرمایه اجتماعی براساس آموزه‌های اسلامی‌ سه محور اخوت و دوستی، جامعه نگری و ازدیاد نسل وجود دارد که باید در سیستم های اقدام مورد توجه قرار گیرند تصریح کرد: همه کسانی که احساس مسئولیت می‌کنند بازگشت به خویشتن در حوزه فردی خانوادگی و اجتماعی با تمرکز به آموزه های دینی در حوزه مسائل فرهنگی و تهاجم نرم دشمن را باید مورد اهمیت قرار دهند.

پایان پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول