اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  چهارمحال و بختیاری

احیای دشت شهرکرد، از حرف تا عمل/ راهکاری که همکاری آب منطقه‌ای و مدیریت بحران را کم دارد

بررسی اقدامات انجام شده توسط دستگاه‌های ذی‌ربط به منظور احیای دشت بحرانی شهرکرد نشان می‌دهد شرکت آب منطقه‌ای چهارمحال و بختیاری همکاری لازم را ندارد و بخشی از کار نیز در گرو تأمین اعتبار توسط مدیریت بحران استان است.

احیای دشت شهرکرد، از حرف تا عمل/ راهکاری که همکاری آب منطقه‌ای و مدیریت بحران را کم دارد

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، حوضه آبخیز دشت شهرکرد حدود ۱۲۳ هزار هکتار و مساحت پهنه دشت حدود ۴۰ هزار هکتار است.

زمانی که کشاورزان زمین را برای کشت بهاره شخم می‌زنند و در پایان کشت بهاره زمین ۱۰ تا ۱۵ روز کاملاً بدون پوشش گیاهی است و با وزش باد پدیده ریزگرد اتفاق می‌افتد.

با توجه به قرار گرفتن در فصل پاییز و در پیش بودن بارش‌ها، هدایت آب‌های سطحی به سمت دشت و کنترل و محافظت پوشش گیاهی کمک بزرگی به احیای دشت شهرکرد می‌کند.

در این گزارش اقدامات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری و فرمانداری شهرکرد را در راستای احیای این دشت بررسی می‌کنیم.

اصغر احمدی در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در شهرکرد در خصوص احیای دشت شهرکرد گفت: احیای دشت شهرکرد نیاز به برنامه‌ریزی مداوم دارد اما در حال حاضر برنامه‌ای که منابع طبیعی دنبال می‌کند قرق کردن دشت و توجیه دامداران برای ممانعت از چرا بعد از برداشتن قرق است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری افزود: قرار بر این است که با محوریت فرمانداری آب‌های روان مدیریت شود که هدایت این آب‌ها به سمت دشت نیازمند توافقنامه‌ میان منابع طبیعی در بخش سازه‌های خاکی و قرق، فرمانداری یا شهرداری برای تامین بودجه و ادوات و آب منطقه‌ای در حوزه پمپاژ آب است اما این توافقنامه فعلا در حد حرف است.

وی ادامه داد: اما آنچه که برای احیای دشت به ما مربوط می‌شود قرق دشت و ممانعت از حضور دامداران، خرید پروانه چرای دامداران و خرید بنچ‌مارک به منظور تمایز مرز مَرغ با مستثنیات در حال انجام است.

احمدی بیان داشت: احیای دشت مستلزم یک عزم همگانی است که دستگاه‌های استانی تفاهم‌نامه‌ای بنویسند تا یک کار ماندگار انجام شود.

آب منطقه‌ای زیربار کار همگانی برای احیای دشت شهرکرد نمی‌رود

وی افزود: سال گذشته فرمانداری طرحی را پیشنهاد داد که شهرداری نیز قول همکاری داد و منابع طبیعی نیز قرار شد در اجرا کمک کند اما این طرح اجرایی نشد چون آب منطقه‌ای زیربار اجرای این طرح نمی‌رود و پمپاژ آب را انجام نمی‌دهد.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اظهار داشت: ما آمادگی لازم را داریم که اگر نیاز به ایجاد بندخاکی یا سازه داشته باشد انجام دهیم.

وی ادامه داد: به نظر می‌رسد بهتر است فرمانداری محوریت کار را در دست بگیرد تا مدیران دستگاه‌های دیگر هر یک موظف شوند وظایف خود را در این راستا انجام دهند.

بهترین راه حفاظت از دشت شهرکرد فنس‌کشی است

احمدی افزود: دشت نزدیک فرودگاه شهرکرد نیز در همین موقعیت قرار دارد اما ذره‌ای گردوخاک ایجاد نمی‌کند چرا که پوشش گیاهی آن حفظ شده است پس اگر این دشت را هم با فنس محافظت کنیم قطعا پوشش گیاهی آن حفظ می‌شود.

تراکتورها و چرای دام دشت را به کانون ریزگرد تبدیل کرده‌اند

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بیان کرد: تراکتورها و چرای دام بیشترین آسیب را به دشت شهرکرد زده‌ و دشت را به کانون ریزگرد تبدیل کرده‌ است اما اگر مدیریت بحران بودجه لازم برای فنس‌کشی این دشت ۴۰ هکتاری را به ما دهد محافظت دشت را انجام می‌دهیم.

وی ادامه داد: از آنجایی که دشت شهرکرد حالت بحرانی پیدا کرده روال کار به گونه‌ای است که فرماندار باید پیش‌قدم شود و این پیشنهاد را به مدیریت بحران دهد که با انجام فنس‌کشی و محافظ دائمی از دشت شهرکرد، این دشت به صورت ۱۰۰ درصدی احیا می‌شود و در حال حاضر با مقایسه با محدوده فرودگاه شهرکرد فنس‌کشی دشت تنها و بهترین راه محافظت از این محل است.

وی در پایان گفت: قرق به تنهایی اثرگذاری ندارد و حفاظت از دشت مهمتر از روش‌های دیگر است زیرا که قرق مربوط به فصل خاصی است و بعد از اتمام آن محل عبور ماشین‌آلات و تراکتورها می‌شود و همین عبور و مرورها باعث از بین رفتن پوشش گیاهی می‌شود.

طرح پیشنهادی منابع طبیعی برای احیای دشت شهرکرد سال گذشته بررسی شد

عبدالعلی ارژنگ نیز در این خصوص به خبرنگار فارس گفت: هر ساله مبلغی برای هدایت آب‌های سطحی در نظر گرفته می‌شد اما این مبالغ کم بوده و هدایت آب‌ها باید یک‌جا انجام شود.

فرماندار شهرستان شهرکرد بیان داشت: در راستای احیای دشت شهرکرد تاکید بر این بود که از طریق مدیریت بحران با هماهنگی مدیر تأمین اعتبار انجام و منابع طبیعی و آبخیزداری متولی کار شود.

وی در پایان گفت: طرح پیشنهادی منابع طبیعی در سال گذشته بررسی کارشناسی شد اما اجرای طرح با توجه به قیمت‌های سال گذشته ۱۵ میلیارد تومان برآورد شد که در صورت تأمین اعتبار اجرایی می‌شود.

در پیگیری بعدی روند تأمین اعتبار برای اجرای عملیات احیای دشت شهرکرد و فنس‌کشی را از مدیریت بحران پیگیری خواهیم کرد.

پایان پیام/ ۶۸۰۳۶

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول