اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  مازندران

توقف رهاسازی آب از سد شهید رجایی ساری

مدیر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقه‌ای مازندران با اشاره به کاهش ورودی آب از بالادست این سد، گفت: عملیات رهاسازی آب از این سد که یکم اردیبهشت امسال آغاز شده بود متوقف شده است.

توقف رهاسازی آب از سد شهید رجایی ساری

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرستان ساری، سد شهید رجایی که از آن با عنوان سد سلیمان تنگه نیز یاد می‌شود در ۴۵ کیلومتری جنوب غربی ساری است.

مطالعات ساخت این سد که در سال ۱۳۳۶ شروع شد با شروع عملیات اجرایی آن در شهریور سال ۱۳۷۰ ادامه پیدا کرده و در سال ۱۳۷۵ نیز به پایان رسید.

این نیروگاه مخزنی ـ روزمینی که در تیرماه سال ۱۳۸۸ وارد مدار شده با ظرفیت ۱۳.۵ مگاوات می‌تواند سالانه ۳۱ میلیون کیلووات ساعت انرژی تولید کند.

کاربری اصلی این سد تأمین آب کشاورزی زمین‌های اطراف و تأمین آب آشامیدنی است که چشم امید کشاورزان مازندران به آن دوخته شده، ولی طی یک سال اخیر حجم آب در این سد کمتر و کمتر شده است.

البته این اولین باری نبود که طی این سال‌ها شاهد کاهش حجم آب سد شهید رجایی بودیم ولی احداث سد دیگر در بالادست سد شهید رجایی و در کنار آن نگرانی‌های کم‌بارشی از دغدغه‌های این روزهای گردم منطقه است که با عبور از کنار سد آه سردی می‌کشند و امیدوار هستند هرچه زودتر این سد به روزهای پرآبی و سرریزی خود برسد.


ظرفیت آب سد شهیدرجایی ساری ۱۶۲.۵ میلیون متر مکعب است که سرریز کردن آن، سال پرآبی را برای کشاورزان رقم خواهد زد.

این سد تاکنون هفت بار سرریز کرد و اکنون در کم‌آب‌ترین وضعیت ممکن رسیده و چشم امید کشاورزان به این است دوباره این سد به روزهای پرآبی برسد.

در حال حاضر حال سدهای مازندران خوب نیست ترک‌های کویری در گوشه و کنار سدها جلوه‌گر شده؛ ردپای ترک‌ها اگر باران نیاید کهنه‌‌تر می‌شود همه چشم‌ها به آسمان دوخته شده است.

جواد طوسی مدیر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقه‌ای مازندران در گفت‌وگو با فارس، اظهار کرد: در حال حاضر میزان ذخیره آب در سد شهیدرجایی حجم به حدود ۲۲ میلیون متر مکعب رسیده؛ به میزانی که بحث ایمنی و پایداری سد مطرح است.

وی با اشاره به کاهش ورودی آب از بالادست این سد، افزود: با توجه به شرایط تابستانی، وضعیت خروجی سد، تأمین آب شرب ساری و مسائل زیست‌محیطی رودخانه تجن شاهد چنین وضعیتی هستیم که امیدواریم در تأمین آب شرب با مشکلی مواجه نشویم.

 

مدیر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقه‌ای مازندران با بیان اینکه البته در گذشته هم شاهد بروز مشکل تنش آبی در این سد بودیم، تصریح کرد: از سال ۷۸ این سد به بهره‌برداری رسید و طی این مدت یکی دو سال شاهد چنین وضعیتی بودیم.

طوسی بیان کرد: امسال با توجه به مشکل آب سد تمام تلاش‌مان را کردیم تا کشاورزان با مشکل تنش آبی مواجه نشوند و همکاران شرکت به صورت شبانه روزی پای کار بودند که امسال را بدون تنش توانستیم پشت سر بگذاریم.

وی با نگرانی از بارش‌های پاییزی، تصریح کرد: با توجه به شرایط این سد و اهمیت آب‌رسانی به ۲۰ هزار هکتار از اراضی پایین‌دست لازم است رئیس‌جمهور به موضوع  احداث سد از سرشاخه اصلی این سد برای همیشه پایان دهند.

مدیر بهره برداری و نگهداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقه‌ای مازندران با تاکید بر ضرورت کشت زودهنگام و کشت کم آب‌بر، خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت نگران‌کننده شد در سال زراعی  برخی به دنبال کشت پرمصرف رفتند و حتی برخی تیر ماه دنبال نشا رفتند ولی با این وجود آب در اختیار همه کشاورزان با مدیریت درست قرار گرفت.

رهاسازی آب سد شهید رجایی ساری برای اهداف کشاورزی پایان یافت

مدیر نگهداری و بهره‌برداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: رهاسازی آب مورد نیاز کشاورزی از سد شهید رجایی ساری در فصل زراعی جاری با رهاسازی و تنظیم ۱۱۴ میلیون متر مکعب پایان یافت.

 

طوسی اظهار کرد: بر اساس مصوبات جلسات مشترک شرکت آب منطقه‌ای، سازمان جهاد کشاورزی و اداره کل هواشناسی مازندران، عملیات رهاسازی آب از این سد که یکم اردیبهشت امسال آغاز شده بود متوقف شد.

وی با بیان این‌که شبکه سد شهید رجایی بیش از  ۲۰ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی پایین‌دست را آبیاری می‌کند، افزود: رهاسازی آب این سد در مرحله نخست طبق برنامه تا پایان تیرماه با انجام نوبت‌بندی و حضور شبانه‌روزی عوامل انجام شد. اما با توجه به نیاز آبی دشت تجن و شرایط آبی منطقه، در ماه‌های مرداد و شهریور نیز سه مرحله رهاسازی آب صورت گرفت.

مدیر نگهداری و بهره‌برداری از تاسیسات آبی و برقابی شرکت آب منطقه‌ای مازندران خاطرنشان کرد: با بسته شدن دریچه سد شهید رجایی رهاسازی آب از سایر سدهای استان برای مصارف کشاورزی پایان یافت و تا فصل زراعی سال آینده دیگر آبیاری کشاورزی از سدها در استان انجام نمی‌شود.

انتهای پیام/۸۶۰۳۴/ج

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        تازه های کتاب
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول